Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritası Yunanlıları da Korkuttu
Haber Detayı
19 Kasım 2021 - Cuma 14:59 Bu haber 3041 kez okundu
 
Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritası Yunanlıları da Korkuttu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritası, Ruslardan sonra Yunanlıları da rahatsız etti.
MHP Haberi
Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritası Yunanlıları da Korkuttu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği Türk Dünyası Haritası, Rus basınından sonra Yunan basınında da manşetlere taşındı. Yunanistan'da yayın yapan Greek City Times haber sitesi, Erdoğan ve Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritası ile poz vermesini kışkırtıcı olarak değerlendirdi.

 

BAHÇELİ'DEN ÖZEL OLARAK TASARLANMIŞ TÜRK DÜNYASI HARİTASI 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tasarladığı Türk Dünyası Haritası ile ilgili MHP Genel Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türk Devletleri Teşkilatı 8.Zirvesi münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etmiş, esasen ve gıyaben Türkiye Cumhurbaşkanı’na 'Milli Şuur Nişanı'nı Türk milletinin layık gördüğünü samimiyetle paylaşmıştır. Ayrıca Türkiye’yi temsilen Aksakallılar Konseyi’ne atanan Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak gönülden kutlamıştır. Bu vesileyle, MHP Lideri uzun bir süredir üzerinde çalıştığı, özel olarak tasarlayıp çizdirdiği Türk Dünyası Haritasını da Türklüğün vicdanına, Türk milletinin yüksek irfanına elden ele taşınacak bir bayrak gibi emanet etmiştir.'' denilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Konseyi'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na dönüşmesi kararı alınan Zirve toplantısından sonra telefonla arayarak tebrik ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaret ederek, tasarladığı Türk Dünyası Haritasını hediye etti. 

 

RUSYA'DA YAYIN YAPAN GAZETA RU HABER SİTESİ'NİN DEĞERLENDİRMESİ

 

Rusların, geçmişe dair Osmanlı'nın geri dönmesine ilişkin korkuları sürerken, Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel olarak tasarlayıp çizdirdiği Türk Dünyası Haritasının MHP tarafından paylaşılması, Rusları bir kez daha tedirginliğe sev etti. Rusya'da yayın yapan Gazeta Ru haber sitesi, haritanın Rus coğrafyasını kapsamasını Ruslara verilen bir mesaj olarak algılandığını belirterek, ''Türkiye'de, özellikle bir dizi Rus bölgesinin işaretlendiği bir 'Türk Dünyası Haritası' ortaya çıktı. Milliyetçi Hareketin Türk Parlamenter Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Türk Dünyası Haritasının yanında fotoğraf çektirdi. Haritada, Dağıstan ve Orenburg bölgesinden Altay ve Yakutya'ya kadar bir dizi Rus bölgesi gösteriliyor. Federasyonun yaklaşık 20 öznesinden bahsediyoruz. Haritada yayınlanan fotoğraf, Sibirya'nın geniş bölgelerini gösteriyor. Bu kart, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (CCTS, Türk Keneşi) İstanbul'daki zirvesinde '2040'a kadar Türk Dünyası Vizyonu' bildirgesinin kabul edilmesinden bir gün sonra ortaya çıktı. Ortak kimlikten kültürel zenginlik kaynağı olarak bahseder. Türk Dünyası Haritası, Bozkurt lider olan Devlet Bahçeli tarafından yayınlanması önemli. Pan-Türkizm gibi bir olgudan, yani büyük bir imparatorluk yaratma fikrinden bahsediyoruz. Artık Türkiye'deki birçok kuruluş bu politikaya bağlı kalıyor, Türk hükümeti tarafından destekleniyorlar.'' demişti.

 

YUNANİSTAN'DA YAYIN YAPAN GREEK CİTY TİMES'İN TÜRK DÜNYASI HARITASI HABERİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği Türk Dünyası Haritası'ndan rahatsız olan Greek City Times haber sitesi, ''Trakya ve Kıbrıs'ı da içine alan Türk Dünyası Haritası ile kışkırtıcı fotoğraf'' başlığıyla yayınladığı haberde, ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet ortağı, aşırı sağcı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trakya ve Kıbrıs'ın da yer aldığı Türk Dünyası Haritası ile fotoğraflandı. Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelen iki isim, ülkedeki siyasi gelişmeleri ve işbirliğinin gidişatını görüştüler. Erdoğan ve Bahçeli, dört günlük zirve öncesinde kamera önünde poz vererek, Orta Asya'daki Türkçe konuşan ülkeleri ve Türkiye'nin gurbetçi olarak kabul ettiği Müslüman nüfuslu bölgeleri içeren bir Türk ülkeleri haritasını kışkırtıcı bir şekilde havaya kaldırdı. Bunlara Rusya, güney Balkanlar, Kıbrıs, İran, Orta Asya ve Orta Doğu bölgeleri dahildir.'' sözlerine yer verdi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, hediye ettiği, Türk Dünyası Haritası, Ruslar, Yunanlılar, basın, rahatsız oldu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı