Bahçeli'nin Dik Duruşunu Görmezden Gelen Medyalar
Haber Detayı
16 Temmuz 2023 - Pazar 14:24 Bu haber 4702 kez okundu
 
Bahçeli'nin Dik Duruşunu Görmezden Gelen Medyalar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz Darbesine karşı dik duruşunu görmezden gelen medya ve siyasetçilerin asıl derdi ne?
MHP Haberi
Bahçeli'nin Dik Duruşunu Görmezden Gelen Medyalar

15 Temmuz 2016 FETÖ Hain Darbe Girişiminin tüm detaylarını anlatan medya ve bazı siyasetçilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin o karanlık geceyi aydınlatan dik duruşunu aradan 7 yıl geçmesine rağmen hala görmezden gelmesi tartışmalara neden oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

MEDYA VE SİYASETÇİLERİN BAHÇELİ'Yİ GÖRMEZDEN GELMESİ HAKKINDA KUŞKULAR

 

15 Temmuz 2016 FETÖ Hain Darbe Girişimi üzerinden tam 7 yıl geçti. 15 Temmuzun her yıl dönümünde darbe girişiminin tüm detaylarını anlatan medyalar ve bazı siyasetçiler, ne hikmetse MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin o karanlık geceyi aydınlatan dik duruşunu görmezden gelir. 15 Temmuz 2023 tarihli yayınlarda da durum değişmedi. Solak medyanın bülbüllerinin MHP'ye yönelik karın ağrısını anlarız ama Cumhur İttifakını destekleyen medyaların hazımsızlığını anlamakta güçlük çekiyoruz.

 

15 Temmuz 2016 tarihine kadar Ak Parti'ye muhalif olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin FETÖ Hain Darbe Girişiminden sonra Devletine ve Ak Parti Hükumetine destek vermesi, Sol Cenahı çıldırtmıştı. Devletin Bekasını her şeyden üsün tutan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi anlamamaka ısrar eden Sol Cenahtaki muhalifler, hala MHP ve Bahçeli'den intikam almak derdinde. Peki günümüzde, Cumhur İttifakını desteklediği bilinen medyaların ve siyasetçilerin MHP Lideri Devlet Bahçeli ile derdi ne? MHP ve Bahçeli'nin ön planda oluşunu kabullenmeyip kıskançlık gösterenleri ayrı tutarak kuşkumuzu ifade edelim; Acaba hala Cumhur İttifakının içerisine gizlenmiş Kripto FETÖ'cüler mi var?

 

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ GECESİNDEN 15 TEMMUZ 2016 GECESİNE GELİNEN SÜREÇTEKİ KIRILMALAR 

 

Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve Yüzde 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde, yüzde 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yenilenmesini işaret etmişti. Pensilvanya'dan devreye giren Fethullah Gülen, CHP+MHP+HDP Koalisyonunun kurulması çağrısı yaptı. MHP'yi kandırabileceğini sanan Kemal kılıçdaroğlu, bu koalisyonun kurulması için MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. Teklifleri reddeden MHP Lideri Bahçeli'nin Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğundan ayrılması üzerine; MHP'yi ele geçiremeyince MHP'nin oylarını Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğuna aktarmak için İyi Parti'yi kurarak MHP'ye ihanet eden Meral Akşener ve türevleri, daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla CHP'ye yamanmıştı. 

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Devlete sızan hainleri beraraf edebilmek ve Devlete sahip çıkmak için Ak Parti Hükumetine destek vermesini hazmedemeyen Sol Cenahtaki muhalifler, FETÖ'cüler ve İyi Parti'deki Sözde Milliyetçilerin derdi belli: küresel oyunları bozan MHP ve Bahçeli'den intikam almak. Cumhur İttifakını desteklediği bilinen medya ve siyasetçilerin MHP Lideri Devlet Bahçeli ile derdinin ne olduğunu çözmek ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti'ye düşer. 15 Temmuz 2016 FETÖ Hain Darbe Girişimi gecesinde MHP Cenahında nelerin yaşandığını ve Cumhur İttifakını desteklediği bilinen medya ve siyasetçilerin MHP ve Bahçeli'nin dik duruşunu neden gizlemeye çalıştığı konusunu MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım'ın ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın açıklamalarından öğrenelim.

 

MHP'Lİ YAŞAR YILDIRIM'DAN CEVABINI ARADIĞIMIZ SORUNUN CEVABI 

 

Ak Parti'li Bülent Arınç'ın FETÖ konusunda ''Hiç kimse masum değil'' açıklamasında ''FETÖ ile birlikte görülmeyen Liderin sadece Deniz Baykal olduğunu söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bülent Arınç, neden Devlet Bahçeli'nin ismini zikretmedi?'' sorusuna 03 Temmuz 2020 tarihinde cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Bülent Arınç, kasıtlı olarak Devlet Bahçeli'nin ismini söylememiştir. Siyaset amaçlı yapmıştır bunu. Halbuki, herkes biliyor. Bugün TBMM'de bulunan liderler içerisinde Fetullah Gülen ile görüntü vermeyen tek lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir. Hatta, FETÖ'cülerin düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına bile gitmemiştir. 15 Temmuz gecesi, kalkışmaya karşı direnç açıklaması ve tavrı noktasında, ilk harekete geçen Devlet Bahçeli'dir.'' demişti.

 

MHP'Lİ YAŞAR YILDIRIM: BAHÇELİ GENEL MERKEZİN IŞIKLARINI YAKTIRARAK HAÇLILARA YUMRUK VURDU

 

Muhalif kesimin eve kapanıp olayların seyrine göre davranmaya çalıştığı, İkidar tarafındaki siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat: 00.24'teki açıklamasına kadar gıkını çıkarmadığı 15 Temmuz 2016 FETÖ Hain Darbe Girişimi gecesinde; ilk açıklamayı yapan liderin Devlet Bahçeli olduğunu hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat: 21.00 civarında Genel Merkez'e gelerek tüm ışıkları yaktırmıştır. Devlet Bahçeli'nin Genel Merkezin ışıklarını yaktırması, Haçlı Seferi'ne yumruk vurmadır. 'Biz buradayız, ayaktayız' demektir. Henüz hiç kimse açıklama yapmadan önce ilk açıklamayı yapan Devlet Bahçeli'dir. Devlet Bahçeli, tüm medyaya 'Bu bir kalkışmadır' diyerek, Devlete ve seçilmiş Hükümete sahip çıkılması noktasında açıklama yapmıştır. Sayın Bahçeli, hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı aramıştır ama ulaşamayarak not bırakmıştır. Daha sonra dönüş yaptıklarında görüşüldü.'' dedi.

 

15 TEMMUZ GECESİ MHP GENEL MERKEZİ'Nİ ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Sayın Genel Başkanımız, FETÖ kalkışmasına karşı tavrını net olarak gösterdikten sonra kalkışmayı yapan FETÖ'cüler, MHP Genel Merkezi'nin üzerinden alçak uçuş yaptı. Binanın camları çatladı. Sayın Bahçeli'ye kendisini güvenli bir yere almamız gerektiği söylendiğinde, 'Dünyanın en güvenli yeri Genel Merkezimizdir' diyerek başka bir yere gitmeyi reddetti. MHP'nin darbeye karşı direncini kırmak isteyen FETÖ'cüler Genel Merkez'in kapısına dayandılar. Arkadaşlarımız, gelen FETÖ'cüleri püskürttü. MHP'yi o gece ele geçirmeye çalıştılar. MHP'yi ele geçirselerdi işin rengi belki de değişecekti. Bilemiyoruz. Genel Kurmay Başkanlığı'ndan bir yaver (şu an FETÖ'den yargılanıyor), Özel Kalem Müdürümüz Murat Çeliker'i aradı. Devlet Bahçeli'nin darbeye karşı yaptığı açıklamasını geri çekmesini ya da yumuşatsını istediler. Ancak Liderimiz Sayın Bahçeli, bu teklifi kesinlikle reddetti. Eğer kahramanlıktan söz ediliyorsa, herkesten önce darbeye karşı tavır koyan Devlet Bahçeli'nin davranışı Kahramanlıktır.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN 15 TEMMUZ GECESİ

 

15 Temmuz 2016 FETÖ Hain Darbe Girişimi gecesinde yaşananlara ilişkin dün açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya ise, ''15 Temmuz gecesi Türkiye'de ışıkları yanan, kapıları açık olan tek bir siyasi parti vardı, o da; Milliyetçi Hareket Partisi'ydi. Aleni, açık, herkesin bildiği bir yerde dimdik duran, bir tek Genel Başkan, siyasi lider vardı, o da; Sayın Devlet Bahçeli idi. Liderlerin hayatlarına baktığımızda, öyle rutin kararlar lider kararı değildir, verdikleri öyle kararlar vardır ki; bunlar belki üç beş tanedir, ama akışı değiştiren, ateşi söndürendir! Sayın Genel Başkanımızın o gece ki açıklaması bu anlamda önemlidir. Dolasıyla biz Sayın Genel Başkanımızın o geceki açıklamalarını ve duruşunu başka bir muhalif Genel başkandan ya da siyasi liderden görmedik. O gece Sayın Başbakan, yoldaydı, saldırılara muhataptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ölüm timi peşindeydi, Allah'a şükür ele geçiremediler. CHP Genel Başkanı'nın İstanbul'da tankların önünden geçip, bir belediye başkanının evinde süreci izleyerek, girişimin tersine dönmeye başlamasıyla ortaya çıkmaları traji komiktir. Liderlik hevesinde olanların dur bakalım sonuç  ne olacak diyerek,  gelişmelere göre hareket etmeleri asla unutulmadı. Bugün siyasi partilerin başındakiler, kendilerine lideriz diyerek, Türkiye'yi bir yerlere götürmeye çalışma konusunda iddialar ortaya koyuyorlar. 14 - 28 Mayısta Türk Milleti gerçekleri görerek bunlara onay vermedi." dedi.

 

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, 15 Temmuz, dik duruşu, medya ve siyasetçiler
Yorumlar
Haber Yazılımı