Ak Parti ve MHP'den Bakan Mehmet Şimşek'e Sert Tepki
Haber Detayı
17 Temmuz 2023 - Pazartesi 10:03 Bu haber 3785 kez okundu
 
Ak Parti ve MHP'den Bakan Mehmet Şimşek'e Sert Tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin sözünü yere vuran Bakan Mehmet Şimşek'in Cumhur İttifakının hassasiyetlerine saygı göstermeyişi tepkilere yol açtı.
GÜNDEM Haberi
Ak Parti ve MHP'den Bakan Mehmet Şimşek'e Sert Tepki

Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını engelleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin sözünü yere vuran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 15 Temmuz'un 7. yıl dönümü gecesinde tam da minarelerden Salaların okunduğu zamanda Akaryakıta ÖTV zammını açıklattırması; Ak Parti ve MHP'lileri kızdırdı. Kirli bir operasyondan söz eden Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk ve Gazeteci yazar Osman Diyadin, iktidara karşı başlatılan bir hareketlenmeye dikkat çektiler.

 

BAHÇELİ'NİN EMEKLİ MAAŞ ZAMMINA YÖNELİK TEKLİFİ EMEKLİLERİ UMUTLANDIRMIŞTI

 

Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken Emeklilere çok düşük zam yapılması, vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Emeklilere yapılan zammı beğenmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti.

 

HAZİNENİN MUSLUĞUNU SADECE EMEKLİLERE KISAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK TEKLİFİ REDDETTİ

 

MHP Lideri Bahçeli'nin Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifine, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'nın yanısıra yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi. Mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak, TBMM'de görüşülen zam artışı teklifine, yeni bir öneri sunulmayınca Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. MHP Lideri Bahçeli'nin teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Enflasyon artışını gerekçe göstererek, Hazinenin musluğunu sadece Emeklilere kısan Bakan Mehmet Şimşek'e tepkiler büyüyor. 

 

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'İN TUTUMU EMEKLİLERİ KIZDIRDI

 

Ekonomik sıkıntıların kendisini hissettirdiği 2023 seçimleri öncesinde; Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırıldığı halde Devletin Bekasını ikidar değişikliğiyle riske atmak istmeyen Emekliler, seçimlerde tercihini Cumhur İttifakından yana kullandı. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken kendilerine çok düşük zam yapılması, ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emeklilerin Adalet Duygusunu zedeledi.

 

Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu; Emeklilerin yanısıra Ak Parti ve MHP'lileri de kızdırdı. MHP'liler, Emeklilere ek zam isteyen Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Ak Partililer, Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Cumhur İttifakını destekleyen vatandaşların Mehmet Şimşek'e kızgınlığı, 15 Temmuzun 7. yıl dönümü gecesinde tam da minarelerden Salaların okunduğu zamanda Akaryakıta ÖTV zammı yapılmasıyla doruğa çıktı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı, Cumhur İttifakı Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'in aynı zamanda Cumhur İttifakının hassasiyetlerine de saygı göstermeyişine tepki gösterdi. Bu tepkilerden; Ak Parti eski İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk ve Türk Milliyetçisi Gazeteci yazar Osman Diyadin'in sözleri manidardı.

 

AKPARTİLİ METİN KÜLÜNK'ÜN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E TEPKİSİ

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gecesinde minarelerden Salaların okunduğu zamanda Akaryakıta ÖTV zammının açıklanmasıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösteren Ak Parti eski İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, sosyal medyadan yapığı açıklamada, ''Akaryakıta yapılan ÖTV zammının 15 Temmuz gecesinede hemde Sala okunmasının hemen ardına denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor. Salalar okunurken ÖTV zammının ilan edilmesine kim veya kimler sebebiyet vermişse derhal görevden alınmalı. Ayrıca bu zammın enflasyonu körükleyeceği gerçeğinin gözardı edilmesinin üzerinde de ayrı düşünmek gerekiyor.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN'İN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E TEPKİSİ

 

Ak Partili Metin Külünk'ün paylaşımına ''15 Temmuz gecesi Salalar okunurken zam açıklayan kim veya kimler ise acil şekilde kenara alınmalıdır! Bunun adı Cumhurbaşkanına karşı itibar suikasti değilde nedir!'' sözleriyle destek veren Gazeteci yazar Osman Diyadin, iktidara karşı başlatılan bir hareketlenmeye dikkat çektiği açıklamasında, ''Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz için  'Unutma… Unutturma' iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız! Ama sahada unutan ve unutturmaya çalışanların varlığının hala var olmasından rahatsız oluyoruz. Metin başkanım… Bir şeyler oluyor ama ne? '' diyerek, can alıcı soruyu sordu.

 

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti, MHP, Bakan Mehmet Şimşek, Osman Diyadin, Metin Külünk
Yorumlar
Haber Yazılımı