Bahçeli Muhalefetin Yeni İttifak Ortağını Deşifre Etti
Haber Detayı
18 Mayıs 2021 - Salı 12:24 Bu haber 2789 kez okundu
 
Bahçeli Muhalefetin Yeni İttifak Ortağını Deşifre Etti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, arayış içerisinde olan muhalefet partilerinin yeni ittifak ortağını açıkladı.
MHP Haberi
Bahçeli Muhalefetin Yeni İttifak Ortağını Deşifre Etti

TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coronavirüsle mücadelesine karşı başlatılan karalama kampanyasına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Coronavirüs hastalığından nemalanma yarışına giren muhalefet partilerinin yeni ittifak ortağının Coronavirüs olduğunu söyledi.

 

SALGIN HASTALIK EZBERLERİ BOZUP YENİ BİR DÜNYANIN KAPILARINI ARALADI

 

17 gün boyunca devam eden tam kapanma tedbirlerinin dün itibariyle sona ermesiyle kontrollü normalleşme safhasına geçilmiş, bu kapsamda Meclisi’miz çalışmalarına tekraren başlamıştır. KOVİD-19 salgını, modern dünyanın üstesinden gelmek zorunda olduğu öncelikli sorun alanıdır. Beşeriyetin selameti, küresel istikrar ve dengenin geleceği bu alandaki mukavemet ve mücadeleye doğrudan doğruya bağlıdır. Salgın hastalık bütün ezberleri bozmakla kalmamış, henüz tam kavranamayan, hatta kavramsal çatısı kurulamayan yeni bir dünyanın kapılarını da aralamıştır. İnsan insan ilişkileri, insan toplum ilişkileri; bununla mündemiç ekonomik, siyasal ve ticari ilişki ağları sonuçları önümüzdeki yıllarda daha net görülecek sancılı ve sisli bir kulvara girmiştir.

 

SALGIN SONRASI TÜRKİYE'NİN ALACAĞI KONUMA KAFA YORALIM

 

Bizim üzerinde kafa yormamız gereken asıl konu salgın sonrası vasat bulacak dünya tablosunda Türkiye’nin yeri, konumu ve üstleneceği rolüdür. İnsanlık tarihinin akış istikametini etkileyen birbiriyle bağlantılı üç müessir unsurdan birisi mikropsa, diğerleri tüfek ve çeliktir. Günümüz şartlarında bunlara bilgi ve teknoloji tabanlı dijital devrim süreci de eklenmiştir. Bu nedenle gelişmeleri lehimize çevirmek için mutlaka dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız. Medeniyetler ve milletler mücadelesinde muvaffak olabilmek, milli varlığımızı risk ve tehditlere karşı muhafaza edebilmek önemle altını çiziyorum ki, birlik ve dayanışma hasletlerimizin yanı sıra fazilet ve fedakârlık kültürümüzün gücüyle orantılıdır.

 

TÜRKİYE SALGINA KARŞI DİRENİRKEN ARKADAN DOLANIP KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTTÜLER

 

Bizim inancımızda karamsarlık yasaklı alandır. İyimser olmak, hayata ve hadiselere denetimsiz bakmak veya şuursuz yaklaşmak değildir. Peşin hükümlerle, önyargıların hâkimiyetiyle, siyasi hesap hatalarıyla devamlı surette felaket tellallığı yapmak; öldük, bittik, mahvolduk yaygarası koparmak ne insan sevgisiyle ne de sorumluluk hissiyatıyla bağdaşacaktır. Türkiye salgının ateşini söndürmek maksadıyla muazzam bir direnç gösterirken, arkadan dolaşıp yapılan onca muhterem hizmeti karalamaya, insanüstü çalışmaları kötülemeye niyetlenmek namuslu siyaset hali, utanma duygusu olan siyasetçi vasfı olamayacaktır.

 

CORONAVİRÜS MİLLET İTTİFAKI'NIN YENİ ORTAĞIDIR

 

Maalesef CHP’nin, İP’in ve diğerlerinin sakat, şaibeli ve sarsak muhalefet argümanları arasında KOVİD-19 da yerini almıştır. Zillet ittifakı, yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmiştir. İnsan ve toplum sağlığını vahim derecede tehlikeye atan KOVİD-19’dan medet umanların, rant çetelesi tutanların, musibetten çıkar devşirmeye kalkışanların siyasetleri hastadır, zihniyetleri ağır hasarlıdır. Özellikle Türkiye’nin KOVİD-19 salgınını başarıyla yönettiğini ifade etmek vicdan sahibi herkesin görevi olmalıdır. Hakkı haklısına teslim adalettir. Adaleti dilinden düşürmeyen CHP ve yandaşlarının nasıl bir adaletsizliğin, nasıl bir ahlaki zafiyetin içine yuvarlandığı bize göre bariz şekilde ortadadır.

 

HAKİKATLERİ GİZLEME TELAŞININ SONU KARANLIK BİR UÇURUMDUR

 

Hakikatleri gizleme telaşının sonu karanlık bir uçurumdur. CHP bu uçurumun dibindedir. Toplumun her kesiminin doğal olarak beklentisi vardır ve bu beklenti makuldür. Salgından dolayı mağdur olan insanlarımızın sesini duymak esas olmalıdır. Gerçi mağdur olan işin özünde tüm insanlıktır. Türkiye’yi yöneten irade devletin bütün imkânlarını seferber ederek esnaflarımızın, dar ve sabit gelirli insanlarımızın, yoksul ve muhtaç kardeşlerimizin, emekli, dul ve yetimlerimizin, toprağına ümitlerini eken çiftçilerimizin taleplerini peyderpey karşılamaktadır. Sırtında yumurta küfesi olmayan CHP Genel Başkanı’nın tüm iddiaları boştur, dayanıksızdır. Nasıl olsa boşa sallayıp dolu tutmanın peşine düşmek kolaydır. KOVİD-19 hepimizin, herkesin ana meselesidir.

 

YALANI SİYASET ROTASI HALİNE GETİRMEK SU KATILMAMIŞ BOZGUNCULUKTUR

 

Bu yükün kaldırılması için samimi ve sağduyulu duruş sergilemek varken; yapıcı, olumlu ve olgun muhalefet etmek duruyorken yalanı siyaset rotası haline getirmek su katılmamış bozgunculuktur. Nitekim CHP yönetimi bozguncudur, milletimiz 2023 Haziran ayında bozguncuları sandıkta bozuk para gibi harcayacaktır. Türkiye normalleştikçe zillet anormalleşecek ve kaybedecektir. Eninde sonunda KOVİD-19 kuşatmasından Allah’ın izniyle kurtulacağız. Bu musibeti her cephede yeneceğiz. Sağlık Bakanımıza ve bakanlık personeline güveniyoruz. Kahramanca çalışan doktorlarımıza inanıyoruz. Hemşirelerimizin, hasta bakıcılarımızın emeklerinden dolayı müteşekkiriz.

 

MUHALEFETİN FİTNE KATARI ENİNDE SONUNDA DEVRİLECEKTİR

 

Tedbirleri gevşetmeden, rehavete kapılmadan, birbirimize destek verip tutunarak aklın, tıbbın ve duanın ikramıyla KOVİD-19’u inşallah hayatımızdan çıkaracağız. Bu irade bizde vardır. Bu cesaret bizde vardır. Sabır ve metanet milli yüreklerin kale burcudur. CHP’nin aciz ve acınası siyaseti, aşıyla ilgili kirlenmiş söylemleri millet nezdinde değersizdir, defolu siyasetlerinin yeni bir örneğidir. Bilinsin ki, CHP’nin başını çektiği fitne katarı eninde sonunda devrilecektir. MHP olarak devletin ve hükümetin alacağı her kararı, uygulayacağı her tedbiri destekliyoruz. KOVİD-19’dan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, şu anda hastane köşelerinde tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Rabbim’den dileğim, milletimizi ve tüm insanlığı savaştığımız illetten bir an önce kurtarmasıdır.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, coronavirüs salgını, muhalefetin, yeni ittifak ortağı, deşifre etti, açıklama, salgından medet, umanlar, arkadan dolandı, covid 19, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı