Bahçeli'den ABD'ye Net Soru: Dost musun Düşman mısın?
Haber Detayı
27 Ekim 2020 - Salı 20:59 Bu haber 2464 kez okundu
 
Bahçeli'den ABD'ye Net Soru: Dost musun Düşman mısın?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye'ye dost mu düşman mı olduğuna karar vermesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli'den ABD'ye Net Soru: Dost musun Düşman mısın?

S-400 hava savunma sisteminin test edilmesinden rahatsız olan ABD'nin,  kendi vatandaşlarına güvenlik uyarısı yaptıktan sonra Hatay saldırısının gerçekleşmesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hangi silahı nereden alıp almayacağına kimsenin karışamayacağını belirterek, her meselede Türkiye’nin karşı kutbunda yer alan ABD'nin Türkiye'ye dost mu düşman mı olduğuna karar vermesi gerektiğini söyledi.

 

AZERBAYCAN DAĞLIK KARABAĞ'DA İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARINI BİRER BİRER KURTARIYOR

 

Azerbaycan Dağlık Karabağ’da kahramanca mesafe almaktadır. İşgal edilen yurt toprakları birer birer kurtarılmaktadır. En son Kubatlı kent merkezi özgürlüğüne kavuşmuştur. Fuzuli, Hadrut, Cebrail, Zengilan, Kelbecer illerinin bir kısmı işgalden arındırılmıştır. 3 kent merkezinde, 3 kasabada, 150 civarında köy ile bazı önemli tepelerde işgal sonlandırılmıştır. Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ Türk’tür, işgalci Ermenistan haksızdır, hukuksuzdur, teröristtir. İlan edilen ateşkeslere riayet etmeyen, her seferinde korkakça arkadan saldıran Ermenistan’dır. Sivil ve masumları katleden yine aynı ülkedir.

 

ATEŞKES ALDATMADIR OYALAMADIR ZAMAN KAYBIDIR

 

Bir yanda ateşkes, diyalog, müzakere çağrısı yapan ülkelerin, diğer yanda Ermenilere silah yardımı yapması tarihin şahit olduğu en korkunç ikiyüzlülüktür. Azerbaycan’a önde durun mesajı verenlerin, arkada Ermenistan’a vurun demesi zulmün oyunudur. ABD’nin müşahitliğinde ilan edilen insani ateşkesi ihlal eden bir kez daha Ermenistan olmuştur. Ateşkes aldatmadır, oyalamadır, zaman kaybıdır. Vatan toprakları ancak ve ancak sonuna kadar mücadeleyle alınacaktır. Ermenistan’ın onun bunun vesayetinden medet umması makus sonunu değiştirmeye yetmeyecektir. 

 

TÜRKİYE HANGİ SİLAHI ALIP ALMAYACAĞINI KİMSEYE SORMAZ

 

Türk milleti görüş menzili içine giren işgalcileri her zeminde devirmeye muktedirdir. Çünkü Dağlık Karabağ Azerbaycan’ın öz yurdudur, azatlığı namus konusudur. ABD’nin Dağlık Karabağ üzerinden yaptırım tehdidinde bulunması beyhude bir hevestir. Ayrıca S-400 hava savunma sisteminin test edilmesinden ürken ABD’nin Türkiye’yi üst perdeden kınaması bizim nazarımızda yok hükmündedir. Ne yapacağız, hangi silahı alıp almayacağımızı, kimi destekleyip desteklemeyeceğimizi ABD’ye mi soracağız? Türkiye’yi ne sanıyorlar? Nasıl görüyorlar? Nereye konumlandırıyorlar? Bu nasıl bir küstahlıktır?

 

ABD DOST MU DÜŞMAN MI BUNA KARAR VERMELİDİR

 

Aziz Atatürk demişti ki: “Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir. Ben milletimin ve büyük ecdadımın en kıymetli mirasından olan istiklal aşkı ile yaratılmış bir adamım. Ben yaşayabilmek için mutlaka müstakil bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple millî istiklâl bence bir hayat meselesidir.” Biz bu hayat meselesinden, beka gayesinden ödün vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır. Böyle de kalacaktır. Her meselede Türkiye’nin karşı kutbunda yer alan ABD, önce dost mu düşman mı buna karar vermelidir. Şayet müttefiksek, bu müttefiklik hukukuna bağlı olup olmadığını gözden geçirmelidir. Böylesi sanal müttefiklik, böylesi sahte dostluk, böylesine soğuk stratejik ortaklık nereye kadar sürecektir?

 

ABD'NİN VATANDAŞLARINA YÖNELİK UYARISINDAN SONRA HATAY SALDIRISI OLDU

 

 Bu kapsamda Hatay'ın İskenderun ilçesi Fener Caddesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen menfur olay zamanlama itibariyle oldukça düşündürücüdür. Güvenlik güçlerimizin emniyet kontrol noktasında şüphelendiği iki teröristten birini takibi sırasında şiddetli bir patlama vuku bulmuştur. Anlaşılmaktadır ki, kokuşmuş bedenine bomba saran hain kendini patlatmış, yeni bir canlı bomba vakası yaşanmıştır. ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin, İstanbul başta olmak üzere, ülkemizin diğer illerindeki vatandaşlarına dönük güvenlik uyarısından kısa süre sonra bu terör olayının ortaya çıkması kuşkularımızı daha da yoğunlaştırmıştır.

 

BOYUN BÜKMEMİZİ BEKLEYENLER KIYAMETE KADAR BEKLESİN

 

Alınan ihbarların ardından kendi vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durmasını tembihleyen ABD Büyükelçiliği sahip olduğu bilgi ve iddiaları ülkemizin yetkili mercileriyle paylaşmadıysa büyük bir skandala imza atmış demektir. Neresinden bakarsak bakalım nezaketsiz ve art niyetli bir durum karşımızdadır. İskenderun ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, yaralanan kahraman polisimize geçmiş olsun diyor, terörü ve terörizmi siyasi araç olarak kullanan çevreleri lanetliyorum. Biz istiklal için birlik, istikbal için dirlik diyoruz, kazanın da Türkiye olacağına gönülden inanıyoruz. Kaybetmemizi, bağımlı olmamızı, sopa diplomasisine diz çökmemizi, yaptırım tehdidine boyun bükmemizi bekleyen varsa, diyorum ki, kıyamete kadar bekleye dursunlar, biz yolumuza ve tarihi yolculuğumuza imanla devam edeceğiz.

 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE CUMHUR İTTİFAKI'NIN DOĞASINA UYGUN HAREKET EDİLECEK

 

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’yle 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2019 Yılı Sayıştay Raporları TBMM’ye sunulmuştur. Hükümet tarafından, Bütçe Kanun Teklifi’yle Kesin Hesap Kanun Teklifi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumu 21 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bugün de mezkûr kanun tekliflerinin geneli ile Sayıştay Raporları üzerindeki görüşmelere devam edilecektir. Bundan sonra kamu kurum ve kuruluşlarının bütçeleri üzerinde planlanan müzakereler belirlenmiş takvim kapsamında ilgili komisyonda yapılacaktır. Sizlerden ricam, bütçe sürecini yapıcı, katılımcı ve sağduyulu bir şekilde takip etmeniz, Cumhur İttifakı’nın doğasına ve partimizin politikalarına uygun biçimde değerlendirmelerde bulunmanızdır.

 

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE DİPSİZ POLEMİKLERDEN KAÇINILMALIDIR

 

24 Kasım 2020 tarihine kadar Plan ve Bütçe Komisyon’unda sürecek çalışmalara hem komisyon üyelerimizin hem de zamanı müsait milletvekillerimizin katılmalarında yarar vardır. Bütçe maratonunda siz değerli arkadaşlarımın tam bir hazırlık içinde, konuları omurgasından yakalayan fikir ve görüş maharetiyle partimizi temsil etmeniz gerekmektedir. Dipsiz polemiklerden kaçınmanız, anlamsız tartışmalardan uzak durmanız, KOVİD-19 salgınıyla mücadelede alınan kararlara ve uygulanan tedbirlere uymanız tavsiyem ve talimatımdır. 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’yle 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi’nin ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı olmasını niyaz ediyor, müspet ve destekleyici tavrımızı bu süreçte de koruyacağımızı açık açık dile getiriyorum.

 

TÜRK İSLAM ALEMİNİN MEVLİD KANDİLİ MÜBAREK OLSUN

 

Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin ve siz değerli milletvekili arkadaşlarımın yarın idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’ni bugünden tebrik ediyor, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Konuşmama son verirken hepinizi saygılarımla selamlıyor, hafta boyunca yapacağınız çalışmalarda kolaylıklar ve üstün başarılar temenni ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, dost musun, düşman mısın, bir karar ver, Hatay saldırısı, Ermenistan, Azerbaycan, Türk Milleti, MHP, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı