Azerbaycan'dan Türk Askerini Davet Etme Stratejisi
Haber Detayı
09 Kasım 2020 - Pazartesi 13:44 Bu haber 18420 kez okundu
 
Azerbaycan'dan Türk Askerini Davet Etme Stratejisi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'den Asker istenilip istenilmeyeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Azerbaycan'dan Türk Askerini Davet Etme Stratejisi

Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını birer birer geri alan Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal edilen Azerbaycan topraklarını geri alma mücadelesinde üçüncü bir ülkeden her hangi bir tehdit algılanırsa Türkiye'den asker isteyeceğini söyledi.

 

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEN SALDIRI OLURSA TÜRK ASKERİNİ DAVET EDERİZ

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, katıldığı bir televizyon proğramında, ''Ermenistan'ın Rusya'dan yardım istediği bir ortamda Azerbaycan Türkiye'den yardım isteyecek mi? sorusuna verdiği cevapta, ''Bu çatışmanın Uluslararası boyuta taşınmasına karşıyız. Biz Uluslararası kabul görmüş topraklarımızda savaşıyoruz. Şu an Türk Ordusunun müdahalesini gerektirecek bir şey yoktur. Ermenistan ve diğer ülkelerin davranışlarıyla savaş alanındaki duruma göre tavır sergilenir. Türkiye ile saldırganlık durumunda askeri destek sağlayan anlaşma imzaladık. Azerbaycan'a üçüncü ülkelerden saldırı olursa, ihtiyaç duyduğumuzda Türk Askerini davet ederiz.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Azerbaycan Cumhurbaşkanı, İlham Aliyev, Türkiye Asker, Türk Askeri, yardım isteriz, davet ederiz, başka ülke saldırırsa, Türkiye, Karabağ
Yorumlar
Haber Yazılımı