Ayasofya Camisi Konusunda Rusya'dan Geri Adım
Haber Detayı
13 Temmuz 2020 - Pazartesi 12:04 Bu haber 7699 kez okundu
 
Ayasofya Camisi Konusunda Rusya'dan Geri Adım
Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması konusunda Rusya'dan geri adım olarak değerlendirilecek bir açıklama geldi.
GÜNDEM Haberi
Ayasofya Camisi Konusunda Rusya'dan Geri Adım

Danıştay'ın kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararnamesi ile ibadete açılan Ayasofya Camisi konusunda Türkiye'ye tepki gösteren Rusya, yeni bir açıklama yaparak geri adım attı.

 

RUSYA'DAN GELEN İLK AÇIKLAMALARDA AYASOFYA KARARINA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

 

Rus Ortodoks Kilisesi ve bazı siyasetçiler, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasına yönelik ilk açıklamalarında, Hristiyanların görüşlerini hiçe sayıp dinlerarası uyumu bozan Türkiye'nin tarihin akışını değiştirecek bir karar aldığını söylemişlerdi. Türkiye'nin egemenlik haklarını kullandığını tüm dünyaya deklare etmesinden sonra Rusya'dan yapılan resmi açıklama, Rusya'nın geri adım atması olarak değerlendirildi.  

 

RUSYA'DAN GELEN SON AÇIKLAMADA RUSYA GERİ ADIM ATTI

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması konusunda yaptığı açıklamada, ''Ayasofya, küresel kültür ve medeniyet açısından önemlidir. Türkiye'nin Ayasofya'yı ibadete açması dünyada geniş yankı buldu. Ancak, bu konu Türkiye'nin iç meselesidir. Buradan yola çıkılırsa, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ne bizim ne de başkasının karışmaması gerekiyor." dedi.
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ayasofya Camisi, ibadete açılması, Ayasofya, Rusya geri adım attı, Rusyanın Ayasofya tepkisi, Türkiye, Türk Milleti, Egemenlik hakkı
Yorumlar
Haber Yazılımı