Coronavirüs Salgınında Ölüm Olmayan Ülkelerin Sırrı Nedir?
Haber Detayı
13 Temmuz 2020 - Pazartesi 14:00 Bu haber 8385 kez okundu
 
Coronavirüs Salgınında Ölüm Olmayan Ülkelerin Sırrı Nedir?
Coronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken hiç ölüm vakası olmayan ülkeler dikkat çekti.
GÜNDEM Haberi
Coronavirüs Salgınında Ölüm Olmayan Ülkelerin Sırrı Nedir?

Tüm dünyaya hızla yayılan Coronavirüs salgını neticesinde hastalığa yakalanan insan sayısının 13 milyonu aştığı bir ortamda, dünyanın en gözde ülkeleri salgınla başedemeyip büyük kayıplar verirken adı bile hatırlamakta zorlanılan bir çok ülkede hiç bir can kaybının olmadığı açıklandı.  

 

CORONAVİRÜS ÇOK ÜNLÜ ÜLKELERİ DARMADAĞIN EDERKEN AZ BİLİNEN ÜLKELERİ TEĞET GEÇTİ 

 

Dünya Sağlık Örgütü, bir günde 230 bin 370 kişinin testinin pozitif çıkmasıyla rekor bir rakama ulaşıldığını ve tüm dünyada coronavirüse yakalananların sayısının 13 milyonu geçtiğini duyurdu. Coronavirüs salgınınında ABD, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika, Rusya, Meksika, Kolombiya, Şili, suudi Arabistan ve Peru gibi ülkelerde yüksek vakalar çıkmaya devam ederken, dünyada nüfusu 16 ile 100 milyon arasında değişen adı bile hatırlanmakta zorlanılan bir çok ülkede coronavirüsten dolayı hiç kimsenin ölmediği ortaya çıktı.

 

CORONAVİRÜS SALGININDA CAN KAYBI YAŞANMAYAN ÜLKELER

 

Vietnam, Uganda, Kamboçya, Laos, Papua Yeni Gine, Eritre, Moğolistan, Faroe Adaları, Şeyseller, Fiji, Doğu Timor, Grönland ve Yeni Kaledonya ülkelerinde bugüne kadar coronavirüs hastalığından dolayı hiç bir can kaybı yaşanmadı. 

 

CORONAVİRÜS SALGININDA CAN KAYBI 10 KİŞİNİN ALTINDA OLAN ÜLKELER

 

Myanmar, Burundi, Gambia, İzlanda, Lesotho, Ürdün, Ruanda, Jamaika, Tayvan ve Mozambik ülkelerinde ise coronavirüs hastalığından dolayı can kayıplarının 10 kişinin altında olduğu bildirildi.  

 

CORONAVİRÜSÜ KAZASIZ YA DA AZ HASARLA ATLATMANIN YOLU NEDİR?

 

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre, coronavirüs salgınında hiç can kaybı olmayan ya da 10 kişinin altında bir ölüm gerçekleşen ülkelerin sırrının KARANTİNA VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI uygulamaları olduğu bildirildi. Söz konusu ülkelerde karantinanın en sert bir şekilde uygulandığı belirtilirken, emniyet güçlerinin çok zorunlu olmadıkça vatandaşların sokağa çıkmasına izin vermediği ortaya çıktı.
  
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüs vakası, coronavirüs ölümleri, covid 19 dünya ölümleri, ülkelerde coronavirüs ölüm oranı. covid 19 ve ülkeler
Yorumlar
Haber Yazılımı