Akşener'in Yöneticileri Azletmesine MHP'den İlk Yorumlar
Haber Detayı
31 Mart 2022 - Perşembe 10:51 Bu haber 5378 kez okundu
 
Akşener'in Yöneticileri Azletmesine MHP'den İlk Yorumlar
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milliyetçi kökenli Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nu görevden aldı. MHP'den ilk yorumlar.
SİYASET Haberi
Akşener'in Yöneticileri Azletmesine MHP'den İlk Yorumlar

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi meşrulaştırma ve küstürmeme yolunda bir adım daha atarak parti yönetimindeki Milliyetçi kökenlileri tasfiye etmeye devam eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine FETÖ suçlaması yapan Koray Aydın'ı ve HDP’nin Yavuz it dediği Yavuz Ağıralioğlu’nu, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden aldı.

 

MERAL AKŞENER'DEN MİLLİYETÇİ KÖKENLİ YÖNETİCİLERİNE OPERASYON

 

Türk Milliyetçilerini CHP'nin başını çektiği sol cenahın etkin olduğu muhalefet bloğuna yamamak için MHP'den ayrılıp İyi Parti'yi kuran Meral Akşener, FETÖ ve HDP'ye karşı söylemlerde bulunan Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden aldı. Kendisine FETÖ suçlaması yapan Koray Aydın'ı Teşkilat ve Gençlik Politikaları Başkanlığı görevinden alan Meral Akşener, partide çok daha büyük çatlama yaşanmaması için Koray Aydın'ı Siyasi İşler Başkanı olarak atadı. HDP’nin Yavuz it dediği Yavuz Ağıralioğlu’nu görevinden alan Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu’nu parti yönetiminden tamamen attı.

 

MİLLİYETÇİ KÖKENLİ YÖNETİCİLERİN TASFİYE EDİLMESİNİN ESAS NEDENİ?

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile FETÖ karşı söylemlerde bulunan Milliyetçi kökenli iki Genel Başkan Yardımcısına operasyon düzenleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, FETÖ'cüleri ve HDP'yi daha fazla küstürmemek için parti yönetiminde değişikliğe gittiği konuşulurken, parti tabanındaki Milliyetçi kökenlilerin bu değişikliklere nasıl bir tepki göstereceği merak ediliyor. İyi Parti'de; FETÖ darbesi mi yaşandı? Yoksa HDP’ye ortaklık sinyali mi çakıldı? siyasi gözlemciler bu sorunun cevabını ararken, Meral Akşener'in Milliyetçi kökenli yöneticileri pasifize etmesine MHP'li isimlerden ilk değerlendirmeler gelmeye başladı.

 

MHP'Lİ MEHMET TAYTAK'TAN DEĞERLENDİRME

 

Koray Aydın'ın MHP'de olduğu dönemlerdeki delegelerden imza toplamasını hatırlatan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Koray Aydın, acaba ne zaman imza toplamaya başlayacaksın?'' dedi.

 

MHP'Lİ YÜCEL BULUT'TAN DEĞERLENDİRME

 

Koray Aydın'ın MHP'de olduğu dönemlerdeki görevden almalara karşı çıkışlarını hatırlatan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Eskiden böyle haberler çıkardı. Koray Bey MHP’deyken ‘görevden almalara’ patlıyordu. İyi Parti’de bugün gerçekleşen görevden almalara ilişkin henüz “patlamadı” Kim bilir? Belki de çoktan ‘patladı’ Kendisi bile farkında değil!'' dedi.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK'TEN DEĞERLENDİRME

 

Koray Aydın'ın siyasi hizipçiliğinin Meral akşener için bir tehlike oluşturduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Koray Aydın'ın 'Hizip' özelliği bilindiği için İP Teşkilatları elinden alınmıştır. Meral Akşener'in teşkilatları kendine bağlaması bunun önlemidir. Bu filmde acı son Yavuz Ağıralioğlu için oldu. CHP-İP ortağı HDP'nin ona 'Yavuz İt' demesi karşısında sahip çıkanı olmayarak veda etti.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Milliyetçi kökenli, siyasetçiler, parti yönetiminden, uzaklaştırıldı, neler oluyor, perde arkası, ittifak operasyonu, siyaset, Türk Milliyetçileri, rahatsızlık, neden
Yorumlar
Haber Yazılımı