Ak Parti'li Birinci'den Ülkücülere Yönelik Çarpıcı Açıklama
Haber Detayı
12 Kasım 2021 - Cuma 21:50 Bu haber 4440 kez okundu
 
Ak Parti'li Birinci'den Ülkücülere Yönelik Çarpıcı Açıklama
Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Ak Parti'lilere Ülkücülere benzedikleri yönünde eleştirilerde bulunan muhaliflere çarpıcı cevaplar verdi.
SİYASET Haberi
Ak Parti'li Birinci'den Ülkücülere Yönelik Çarpıcı Açıklama

Türk Birliği vurgusu yapan Ak Parti'lilere Ülkücülere benzedikleri yönünde eleştirilerde bulunan fitneci muhaliflere cevap veren Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Türk milletinin tek devlet altında toplanmasının Kızıl Elma hedefleri olduğunu belirterek, Ülkücülere benzemenin eleştirilecek bir durum olmadığını söyledi. 

 

TÜRK KONSEYİ'NİN ADI TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

 

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi'nde, Türk Konseyi'nin adı Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirildi. İsim değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kurumsallaşmasını geliştiren, bölgesinde ve ötesinde itibarını artıran Konseyimizin adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştiriyoruz. Tabii bu tarihî değişikliğin sadece sözde kalmaması, fiiliyata da dönüşmesi gerekiyor. Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı'yla bundan sonra daha hızlı, özellikle ısrarla kök salacak, büyüyecek, gelişecek ve serpileceğiz" dedi.

 

AK PARTİ Mİ MHP'LİLEŞTİ, MHP Mİ AK PARTİ'LİLEŞTİ? FİTNECİLİĞİ

 

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Ak Parti ile MHP arasında Cumhur İttifakı kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yana muhalif cenah tarafından hedef alınan Cumhur İttifakı sürekli olarak fitne ve yalanlarla yıkılmaya çalışıldı. Bu fitnelerden birisi de, ''Ak Parti mi MHP'ye yaklaştı, MHP mi Ak Parti'ye yaklaştı?'' Ya da ''Ak Parti mi MHP'lileşti, MHP mi Ak Parti'lileşti?'' sorusuydu. Cumhur İttifakı, Kızıl Elma hedefine doğru hızla yol alırken, Türk Birliği'nin kurulmasına yönelik önemli bir karar alan Türk Konseyi'nin adını değiştirerek Türk Devletleri Teşkilatı ismini alması, muhalifleri yeniden fitne çıkarmaya yöneltti. Bu fitnecilere cevap veren Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, önemli açıklamalarda bulundu.

 

AK PARTİ'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ'DEN ÜLKÜCÜLERE BENZEME CEVABI

 

Türk Birliği vurgusu yapan Ak Parti'lilere Ülkücülere benzedikleri yönünde eleştirilerde bulunan fitneci muhaliflere cevap veren Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk Devletleri Teşkilatı önce ekonomik birliğe sonra da siyasi birliğe evrilecektir. Öngörüm budur. Tabii esas olan tek millet tek devlettir. Bu bizim kızıl elmamızdır. İnşallah dünya coğrafyasındaki tüm Türkler, bir gün, aynı bayrak altında olacaktır. Türk Birliği vurgusu yapınca, bu kardeşinizi, 'Ülkücülere benzediniz' şeklinde niteleyenlere cevabımız: Birincisi, merhum babamızın, özellikle tarihi romanlarındaki ruhu iyi irdelemelerini tavsiye ederim. Dolayısıyla bu bize, ninni gibi beşikte öğretildi. İkincisi, Türk Birliği noktasında ülkücü kardeşlerimize benzemenin eleştirilecek bir durum olduğunu düşünmemekteyim. Rabbim kimseyi HDP'lilere benzetmesin.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti, MKYK Üyesi, Mücahit Birinci, Ak Parti, Ülkücülere benzedi, sorusuna cevap, MHP, Türk Konseyi, Türk Birliği, Türk Devletleri Teşkilatı, Cumhur ittifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı