Ak Parti'de MHP'ye CB Yardımcılığı ve Bakanlık Verilsin Sesi
Haber Detayı
15 Mart 2023 - Çarşamba 11:00 Bu haber 2549 kez okundu
 
Ak Parti'de MHP'ye CB Yardımcılığı ve Bakanlık Verilsin Sesi
2023 seçimleri öncesi Ak Parti'den MHP'ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Bakanlık verilmesine yönelik sesler yükselmeye başladı.
SİYASET Haberi
Ak Parti'de MHP'ye CB Yardımcılığı ve Bakanlık Verilsin Sesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm ısrarlarına rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kabineye Bakan vermediği bilinirken, 2023 seçimlerine az bir zaman kala Ak Parti'de, MHP'ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Bakanlık verilmesine yönelik sesler yeniden yükselmeye başladı.

 

AK PARTİ CENAHINDAN, MUHALEFETİN OYUNUNU BOZACAK YENİ BİR HAMLE

 

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sonrasında Devletin ve Türk Milletinin bekasına yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi için Ak Parti ile Cumhur İttifakı birlikteliği yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu birlikteliğin bir koalisyon olmadığını ve Kabineye Bakan vermeyeceklerini defalarca dile getirmişti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm ısrarlarına rağmen Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini ve Kabinede MHP'li isimlerin yer almasını kabul etmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrı; İyi Parti'li siyasetçilerin Bakanlık verilmesi halinde Cumhur İttifakında yer alacaklarını dile getirdiği bir süreçte, muhalif kesimlerin anlayamayacağı bir fedakarlıktı. 

 

Meral Akşener'in tekmeleyerek devirdiği Altılı Masaya geri dönmesi sonrasında muhalefetin 7'li Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sistemi gündemde çok tartışılırken; Cumhur İttifakı'nın Ak Parti cenahında, MHP'ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Bakanlık verilmesine yönelik sesler yeniden yükselmeye başladı.

 

AK PARTİ CENAHI, MHP'NİN KABİNEDE YER ALMASINI NEDEN İSTİYOR?

 

Ak Parti cenahı neden MHP'nin Kabinede yer almasını gündeme getirdi? Türk milliyetçilerini sol cenaha yamama görevini icra etmek için İyi Parti'yi kuran Meral Akşener, MHP'nin iktidar olmak istemediği yönünde algı oluşturup Türk Milliyetçilerini İyi Parti'ye kanalize etme stratejisi izlemişti. Makam ve koltuk bekleyen bazı siyasetçilerin bu algıya kanıp İyi Parti'ye geçtiği de biliniyordu. Ancak, makam ve koltuk için İyi Parti'ye geçen bu grupların bir kısmının, İyi Parti'nin yer aldığı Altılı Masanın PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile olan ilişkisinden de rahatsız olduğu bir gerçekti. İşte tam bu noktada İyi Parti'nin iktidar vaadiyle kandırdığı ve bundan sonra kandırmak istediği Türk Milliyetçilerinin MHP'ye geri dönmesini isteyen Ak Parti cenahı; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini kabul etmesinin ve MHP'ye 2 ya da 3 Bakanlık verilmesinin, daha doğru bir strateji olacağını öngördüler.  

 

Ak Parti cenahının istediği bu yeni stratejinin, 2023 seçimi öncesinde Türk milletine deklare edilmesi isteniliyor. Bu stratejinin, İyi Parti'nin ''MHP iktidar olmak istemiyor.'' algısını çöpe atacağı öngörülürken, Meral Akşener'in Altılı Masayı devirme krizi sonrası ortaya çıkan İyi Parti'den kopuşları, daha da hızlandıracağı konuşuluyor.

 

AK PARTİ CENAHININ STRATEJİSİNE MHP NE CEVAP VERECEK?

 

Ak Parti cenahının iyi niyetle seslendirdiği bu yeni denkleme, MHP ne diyecek? 15 Temmuz sonrası isim babalığını yaptığı Cumhur İttifakı'nın bir pazarlık ittifakı olmadığını defalarca dile getiren ve kendisine teklif edilen tüm makamları reddeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bu yeni stratejiye sıcak bakmadığı biliniyor. Yasalara göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine getirilen kişinin Milletvekilliği görevinden istifa etmesi gerektiği biliniyor. Nihayetinde tüm bunları bilen MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün itibariyle Milletvekili adaylığı başvurusunı yaptı. Milletvekili seçilecek olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhur İttifakı'nın kazanacağı bir iktidarda Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini kabul etmeyeceğini söyleyebiliriz. 

 

Resim


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2023 seçimleri öncesi, Ak Parti, MHP, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Bakanlık verilmesi, yönelik sesler, yükselmeye başladı, Kabine, iktidar, muhalefet, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı