Adana ve Birçok İlde Hissedilecek Basra Sıcakları Uyarısı
Haber Detayı
19 Temmuz 2020 - Pazar 12:15 Bu haber 9753 kez okundu
 
Adana ve Birçok İlde Hissedilecek Basra Sıcakları Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basra sıcakları konusunda uyarılarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana ve Birçok İlde Hissedilecek Basra Sıcakları Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bugünden itibaren Basra kaynaklı sıcak havanın etkisi altına gireceğini belirterek, güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

 

ÖĞLE SAATLERİNDE DIŞARI ÇIKILMAMASI GEREKİR

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Güneydoğu illerimizden başlayarak Türkiye'yi etkisi altına alacak Basra sıcaklarının 5 ile 8 derece arasında bir sıcaklık artışı oluşturacağı bildirildi. Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 

BASRA SICAKLARININ ETKİLEYECEĞİ BÖLGELER

 

Basra sıcaklarının, Adana, Amasya, Antalya, Ankara, Bingöl, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa İllerimizin çevrelerini 5 ile 8 derece arasında sıcaklık artışıyla etkileyeceği bildirildi. 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Meteoroloji tahmini, Basra sıcakları, sıcaklık uyarısı, hava tahmini, aşırı sıcaklar, Basra sıcağı geliyor, Adana, Güneydoğu illeri, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı