Adana Milletvekili İsmail Koncuk Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
07 Nisan 2022 - Perşembe 20:30 Bu haber 3594 kez okundu
 
Adana Milletvekili İsmail Koncuk Partisinden İstifa Etti
Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kendisinin istifa etme geleneğine uygun bir şekilde Zafer Partisi'nden istifa etti.
ADANA HABERLERİ Haberi
Adana Milletvekili İsmail Koncuk Partisinden İstifa Etti

Zafer Partisi'nde yürüttüğü Genel Sekreterlik görevinden dört ay önce istifa ettiğinde, partisinden de istifa edeceğine yönelik teşhis koyduğumuz Adana Milletvekili İsmail Koncuk, gelinen noktada dört ay dayanabildi ve Zafer Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı.

 

İSMAİL KONCUK'UN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

Zafer Partisi'nde yürüttüğü Genel Sekreterlik görevinden dört ay önce istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi Genel Başkanı  Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklamasından sonra, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Zafer Partisi Genel Sekreterliği'nden sonra partisinden de istifa etme kararı alan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, istifa kararıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''4 ay önce Zafer Partisi Genel Sekreterliğinden istifa etmiştim. Bu süreçte, Divan üyeleri Serdar Öztürk, Neslihan Seven, Bülent Kutlu, Jülide Yılmaz ve eski Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan istifa etti. Hiç bir tedbir alınmadığı gibi bu istifalar ve gerekçeleri görmezden gelindi. Gen. Sek. istifa gerekçelerim geçen 4 ay içinde maalesef hiç değişmedi, değiştirileceğine dair bir işaret de görmedim. Bir kaç kişi ile çıktığımız bu yolda, bu yönetim anlayışı ile maalesef daha ileri gidebilmek mümkün görünmüyor. Bu sebeplerle Zafer Partisinden istifa ediyorum.'' dedi.

 

3 ARALIK 2021 TARİHİNDE İSMAİL KONCUK'UN PARTİDEN İSTİFA EDECEĞİNİ YAZMIŞTIK

 

3 Aralık 2021 tarihinde Zafer Partisi'ndeki tüm görevlerinden istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un, partisinden de istifa edeceğini yazmıştık. İsmail Koncuk'un görev yaptığı partilerdeki istifa etme geleneğini devam ettirceği yönündeki yazımızda şunları demiştik:

 

İSMAİL KONCUK İYİ PARTİ'DEN DE BENZERİ BİR ŞEKİLDE İSTİFA ETMİŞTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayelerinde kurulan Türkiye Kamu-Sen'de uzun yıllar Adana İl Temsilciliği görevini yürüttükten sonra Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı olan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra İyi Parti'de siyasete atılmıştı.

 

İyi Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken Milletvekili seçilen  İsmail Koncuk, bir süre sonra parti içindeki anlaşmazlıklardan dolayı İyi Parti Başkanlık Divanı'ndaki görevlerinden istifa etmişti. MHP'den ayrıldıktan sonra İyi Parti'ye geçen ve çok gürültülü geçen süreçten sonra İyi Parti'den de ayrılan Ümit Özdağ ile birlikte Zafer Partisi'ni kuran İsmail Koncuk, gelinen son aşamada uyuşmazlıklar nedeniyle Zafer Partisi'nin Başkanlık Divanı'ndaki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

 

İsmail Koncuk'un İyi Parti'den kopuş süreci, aynı Zafer Partisi'ndeki gibi başlamıştı. İlk önce Başkanlık Divanı'ndaki görevlerinden daha sonra da parti üyeliğinden istifa etmişti. İsmail Koncuk ve Zafer Partisi, İyi Parti'de yaşananların benzeri bir strateji izlerse, İsmail Koncuk Zafer Partisi'nden de ayrılabilir. Ümit Özdağ, İsmail Koncuk'un taleplerini yerine getirirse, İsmail Koncuk partideki görevlerine geri döner.

 

MHP, İYİ PARTİ, ZAFER PARTİSİ DERKEN; İSMAİL KONCUK NEREDE DURULACAK?

 

Esasen siyasete MHP'de Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak başladığı bilinen İsmail Koncuk'un İyi Parti'den sonra Zafer Partisi'nden de ayrılırsa, siyasi yelpazenin neresinde duracağı ve durulacağı merak edilmeye başlandı. Ümit Özdağ, şartlarını kabul etmezse muhtemelen bir süre sonra Zafer Partisi'nden de ayrılacaktır. İsmail Koncuk, tekrar MHP'ye döner mi ya da MHP onu tekrar kabul eder mi? Bunlar bilinmez. Ancak, bundan sonra katılacağı bir siyasi parti bulamadığı taktirde, kafasına göre yönetebilmesi için İsmail Koncuk'a yeni bir siyasi parti kurmaktan başka çare kalmıyor. Tabiki siyasete devam edecekse...

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana Milletvekili, İsmail Koncuk, Zafer Partisi, istifa etti, nereye koşuyor, istifa etme geleneği, siyaset, Adana haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı