Yapılan Ziyaretlerin Ardından MHP Adana Kulisleri
Haber Detayı
24 Ekim 2020 - Cumartesi 11:21 Bu haber 5498 kez okundu
 
Yapılan Ziyaretlerin Ardından MHP Adana Kulisleri
Adana'da MHP Teşkilatlarına ve MHP'li Belediye Başkanlarına yapılan ziyaretler, Ülkücü Camia ve medya tarafından nasıl yorumlandı?
ADANA HABERLERİ Haberi
Yapılan Ziyaretlerin Ardından MHP Adana Kulisleri

MHP Adana İl Kongresi tamamlandıktan sonra MHP Adana İl Teşkilatına ziyaretçi akını sürerken, Başkan Bünyamin Avcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ı ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.

 

SÖZLÜ'DEN MHP KARAİSALI İLÇE BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

 

MHP Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz, Hüseyin Sözlü'nün ziyaretiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin Başdanışmanı ve geçmiş dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 13. Olağan Kongrede yeniden seçilen İlçe Başkanımız Sezai Yılmaz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ardından, Karaisalı Belediye Başkanımız Saadettin Aslan'ı ziyaret ederek ilçemize yapılan ve yapılacak olan projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Başkanımıza ilçemize gerçekleştirdiği ziyaret için teşekkür ediyoruz.'' dedi.

 

SÖZLÜ'DEN KARAİSALI BELEDİYESİ'NE ZİYARET

 

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Hüseyin Sözlü'nün ziyaretiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ziyaretimize geldiler. İlçemize yaptığımız ve yapacağımız projeler ile ilgili bilgiler vererek, fikir alışverişinde bulunduk. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ YEREL SEÇİM HAZIRLIĞINA ERKEN Mİ BAŞLADI?

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün MHP İlçe Kongreleri öncesinde ve Kongre sürecinin bitiminden sonra MHP İlçe Teşkilatlarını ve MHP'li Belediye Başkanlarını ziyaret etmesi, Adana'da yayın yapan bazı medyalar tarafından ''Hüseyin Sözlü seçim çalışmalarına başladı'' şeklinde yorumlar yapılmasına neden oldu. Hüseyin Sözlü'nün, 2014 Yerel Seçimleri hazırlığına 1,5 yıl önceden başlamasını dayanak olarak gösteren medya mensupları, önümüzdeki Yerel Seçimler için de aynı yolu izlediğini yazdılar.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN İLÇE ZİYARETLERİNİ SIKLAŞTIRMASININ NEDENİ?

 

İşin aslına bakılacak olursa, Hüseyin Sözlü'nün 20 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesinin 4. döneminde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmasından dolayı mevcut MHP'li Belediye Başkanlarını ziyaret edip istişarelerde bulunması normaldir. MHP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini yürütmesinden dolayı da MHP İlçe Teşkilatlarını ve MHP'li Belediye Başkanlarını ziyaret etmesi normaldir. Hüseyin Sözlü, son 1,5 yılda bir çok defa İlçeleri ziyaret ederken, hakkında yerel seçimlere yönelik bir şey yazılmazken şimdi neden yazılmaya başlanıldı? Esas soru budur?

 

HÜSEYİN SÖZLÜ İL KONGRESİNDE TARAF TUTTU MU?

 

Hüseyin Sözlü'nün MHP Adana İl Kongresi'nde taraf tuttuğu yönünde eleştiriler var. İl Kongresinin başladığı süreçte, Hüseyin Sözlü'nün tarafsız kalacağı biliniyordu. Ancak, İl Kongresinin yapılacağı son haftada birlikte hareket ettiği kişilerden bazılarının Kongrede taraf olduğu kulislerde konuşuldu. MHP'nin üyesi olarak herkesin bir adayı desteklemesi kadar normal bir şey yoktur. Ancak, mesele Hüseyin Sözlü olunca iş değişiyor. MHP delegelerinin bir çoğunun fikri, Hüseyin Sözlü'nün tarafsız kalmasının en doğru hareket olacağı yönündeydi. MHP delegeleri hem kendilerince hem de partideki bütünlük açısından haklıydı. Çünkü delegeler, Milliyetçi Ülkücü camianın yetiştirdiği öne çıkan isimleri arasında tercih yapmak istemiyorlardı. Keşke tüm taraflar, delegenin bu konudaki düşüncesini iyi analiz edebilselerdi.

 

İL KONGRESİ SONRASINDAKİ ZİYARETLERİN DİLİ

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı'nın, İl kongresinde Bayrak yarışı yaptığı MHP Adana eski İl Başkanı Mustafa İzgioğlu'nu, Kongreden iki gün sonra ziyaret ederek, ''çok güzel hareketler'' davranışını sergilemesi, delegeler ve Ülkücü Camia tarafından olumlu karşılandı. Bu arada delegelerin, Mustafa İzgioğlu'ndan iade-i ziyaret yapmasını beklediği bilinen bir gerçektir. 
MHP Adana İl Kongresi öncesinde gizliden ya da açıktan zikzak çizenler olsa da, Teşkilatların MHP Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Kongrede tekrar Başkan seçilen Bünyamin Avcı'ya tebriklerini sunması güzeldi. Adana'da İl Başkanlığı görevinde bulunmuş eski yöneticilerin, İlçe Başkanlarının, Belediye Başkanlarının, Ülkü Ocaklarının, Kadın kollarının, Ülkücü Kuruluş yöneticilerinin, STK yöneticilerinin ve delegelerin, üç haftadır ziyaretlerini coşkuyla devam ettirmesi, Teşkilatların birlik ve beraberliği açısından mükemmel davranışlardır. 

 

MHP GENEL MERKEZİ'NİN ADANA İÇİN ''DERSİNE ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞI'' BİR GERÇEK

 

Bu saatten sonra, MHP İl Kongresine yönelik tartışmaların sona ermesi, Adana'da MHP'nin geleceği açısından önem arzetmektedir. İl kongresine sonrasına yönelik, birşeyler yapılması beklentisi içerisinde olanların, kısa zamanda beklentiye girmesi beyhudedir. Bilinen bir gerçek varki, MHP Adana İl Kongresi sürecinde, tabiri caizse ''Dersine çok iyi çalışmış'' bir MHP Genel Merkezi vardı. Herkese düşen, MHP Genel Merkezi'nde çizilen rotaya uymaktır.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN ZİYARETLERİNİN ANLAMINA TEKRAR DÖNÜLÜRSE

 

Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini ifa etmesi hasebiyle, İlçe Teşkilatlarını, Ülkü Ocaklarını, Ülkücü Kuruluşları ve MHP'li Belediyeleri ziyarete devam edeceği görülüyor. Bu ziyaretleri, Yerel seçimlere hazırlandığı yönünde yorumlayanlar da olabilir. Önümüzdeki süreçte, Yerel Seçimlerden önce 2023 yılında yapılacak olan Genel Seçimler var. Belki de yakın zamanda, Hüseyin Sözlü'nün Yerel Seçimlere hazırlanmaya başladığını yazan medya mensupları, Hüseyin Sözlü'nün Milletvekili olmaya hazırlandığı yönünde yazılar yazacaklar...

 

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana İl Başkanı, Bünyamin Avcı, Hüseyin Sözlü, Saadettin Aslan, Sezai Yılmaz, MHP Adana kulisleri, neler oluyor? Yerel ve Genel seçim, Adana Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı