Ülkü Ocakları'ndan Azerbaycan'a Anlamlı Destek
Haber Detayı
11 Mayıs 2021 - Salı 10:21 Bu haber 2385 kez okundu
 
Ülkü Ocakları'ndan Azerbaycan'a Anlamlı Destek
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e destek verdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Ülkü Ocakları'ndan Azerbaycan'a Anlamlı Destek

Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa kentini Azerbaycan'ın kültür başkenti olarak ilan eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e destek veren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Azerbaycan Kültür Başkenti ilan edilen Şuşa'nın gelecekte Türk Dünyası’nın Kültür Başkenti olacağına inandıklarını ve desteklediklerini söyledi.

 

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV'DEN ŞUŞA AÇIKLAMASI 

 

Şuşa kentinin Azerbaycan'ın kültür başkenti ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzalayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı açıklamada, ''Şuşa'daki kamu yönetiminin ve yasal düzenlemenin daha da iyileştirilmesi, yalnızca şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın restorasyonuna ve korunmasına hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda sürekli gelişimi için koşullar oluşturacaktır. Şuşa şehrinin tarihi görünümünü geri getirmek, eski ihtişamını geri kazanmak ve onu geleneksel zengin kültürel yaşamla yeniden birleştirmek ve ayrıca Azerbaycan'ın asırlık zengin kültürünün, mimarisinin ve şehir planlamasının parlayan incisi olarak uluslararası arenada tanıtmak için Şuşa'yı Azerbaycan'ın kültür başkenti ilan ediyorum.'' dedi.

 

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM'DAN ŞUŞA AÇIKLAMASI 

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Şuşa'nın Azerbaycan Kültür Başkenti ilan edilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Şuşa'nın gelecekte de Türk Dünyası’nın Kültür Başkenti olacağına inanıyoruz. Biz de Ülkü Ocakları olarak Liderimizin talimatıyla yapacağımız okul ile Şuşa'ya önemli bir eser bırakacağız.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Ahmet Yiğit Yıldırım, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, İlham Aliyev, Şuşa Kültür Başkenti, Türk Dünyası, Turan dünyası, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı