MHP'den Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yönelik Açıklama
Haber Detayı
11 Mayıs 2021 - Salı 01:42 Bu haber 2337 kez okundu
 
MHP'den Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yönelik Açıklama
MHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde hukuken tekrar aday olup olmayacağına yönelik önemli açıklama yaptı.
MHP Haberi
MHP'den Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yönelik Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde hukuken tekrar aday olup olmayacağına yönelik tartışma açan muhalefete tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, 2017 Anayasa değişikliği ile Parlamenter sisteme son verilip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olabileceğini söyledi.

 

MHP'Lİ YILDIZ'DAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

 

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''2017 Anayasa değişikliği ile Parlamenter sisteme son verilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Parlamenter sistemdeki görev dönemi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi döneminde de hesaba katılır diyebilmek cehalet ve siyasi ahlaksızlığın ötesinde bir şeydir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Hukuk ve Seçim, İşlerinden Sorumlu, Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Cumhurbaşkanlığı seçimi, 2023 seçimleri, hukuken, Erdoğan aday olabilirmi
Yorumlar
Haber Yazılımı