Türkiye'nin Hamleleri Avrupa'ya Osmanlı'yı Hatırlattı
Haber Detayı
18 Eylül 2020 - Cuma 01:07 Bu haber 7033 kez okundu
 
Türkiye'nin Hamleleri Avrupa'ya Osmanlı'yı Hatırlattı
Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell, Dünya tarihindeki üç imparatorluğun geri dönmeye başladığını söyledi.
GÜNDEM Haberi
Türkiye'nin Hamleleri Avrupa'ya Osmanlı'yı Hatırlattı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, dünya tarihindeki eski imparatorlukların geri gelmeye başladığını belirterek, Türkiye, Rusya ve Çin'in küresel güç davranışlarına dikkat çekti.

 

AVRUPA'DA OSMANLI YENİDEN DİRİLİYOR TELAŞI BAŞLADI

 

Türkiye'nin Irak, Suriye ve Libya'da yaptığı başarılı Harekatları ve Doğu Akdeniz'deki enerji hamleleri küresel aktörlerin dikkatini çekti. Türkiye'nin, bu harekat ve hamleleri yaparken karşılılaştığı küresel engelleri güç kullanarak ve stratejik politika izleyerek birer birer bertaraf etmesi, tüm dünya meraklandırdı. Acaba neler oluyor? Türkiye nereye koşuyor? Türkiye'nin taviz vermeden bağımsız bir politika izlemesi, Avrupalıların 'Osmanlı yeniden diriliyor' telaşına kapılmasına neden oldu. Ve nihayetinde, Türkiye'nin bu hamlesi Avrupa Parlamentosu'nda gündeme geldi.

 

ESKİ İMPARATORLUKLAR GERİ GELMEYE BAŞLADI

 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell,  Avrupa Parlamentosu Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, ''Eski imparatorluklar geri gelmeye başladı. Bunlardan üçü Türkiye, Rusya ve Çin. Bunlar küresel ve bölgesel yaklaşımlarla gelen eskinin büyük imparatorlukları. Bu durum bizim için yeni bir ortam sunuyor.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Avrupada Osmanlı paniği, Osmanlı korkusu, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye, Irak, İmparatorluk, geri geliyor
Yorumlar
Haber Yazılımı