Türkiye Kamu-Sen'den Hükümete Sözleşmeli Tepkisi
Haber Detayı
06 Şubat 2021 - Cumartesi 12:38 Bu haber 13078 kez okundu
 
Türkiye Kamu-Sen'den Hükümete Sözleşmeli Tepkisi
Türkiye Kamu-Sen, Sözleşmeli personel kadro beklerken sadece yıllık izin devri hakkının verilmesini dağın fare doğurması olarak değerlendirdi.
GÜNDEM Haberi
Türkiye Kamu-Sen'den Hükümete Sözleşmeli Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Sözleşmeli personele yıllık izin devri hakkının verilmesini olumlu bulan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, sözleşmeli personellerin kadro verilmesine yönelik beklentileri dururken sadece yıllık izin devri hakkının verilmesini dağın fare doğurması olarak nitelendirdi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELE YILLIK İZİN DEVRİ HAKKI VERİLMESİ

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 4/B’li (sözleşmeli) kamu personelimiz, 2020 yılındakiler dahil kullanamadıkları yıllık izinlerini bir sonraki yıl da kullanabilecek. 4/B’li çalışanlarımıza hayırlı olsun.'' dedi.

 

YILLIK İZİN TAMAM AMA ESAS MESELE SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLMESİDİR

 

Sözleşmeli personele yıllık izin devri hakkının verilmesini olumlu bulurken beklentilerinin sözleşmelilere kadro verilmesi olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''4/B Sözleşmeli kamu personelimizin 2020 yılı dahil kullanamadıkları yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devri ile ilgili kararname resmî gazetede yayımlanmıştır. Konuyla ilgili Konfederasyon olarak yetkililere ilettiğimiz talebimizin hayata geçmesi sevindiricidir. Bundan sonraki adım sözleşmeli personelin kadroya alınması, ötesinde de sözleşmeli istihdamın çöpe atılmasıdır. Sözleşmeli çalışanlarımız haklarına kavuşana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.'' dedi.

 

ÖNCELİK SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLMESİ OLMALIYDI. DAĞ FARE DOĞURDU

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Sözleşmeli personele yıllık izin devri hakkının verilmesine, önceliğin kadro verilmesi olduğunu belirterek tepki gösteren Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanlığının yayımladığı karar beklentilerin çok uzağında bir karar olmuştur. KADRO,ÜNVAN ve EMEKLİLİK sorunlarının çözümünün beklenildiği bir ortamda 'yıllık izin' meselesi öncelik sıralamasının gerisinde olan bir madde iken her kim ne hikmetse asıl meseleleri ötelemiştir. Tabiri caiz ise 'dağ fare doğurmuştur' denilecek bir durumdur. Bir tarafta 3+1 süreli 4/b li sözleşmeliler, diğer tarafta süresiz sözleşmeliler, bir diğer tarafta 4/C den 4/B ye geçemeyen sözleşmeliler sükutu hayale uğramıştır. Tayin nakil beklentileride başka bir bahara kalmıştır.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye KamuSen, Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk EnerjiSen, Genel Başkanı Mustafa Tümer, Sözleşmeli personel, kadro verilmesi, yıllık izin devri
Yorumlar
Haber Yazılımı