TBMM Başkanı: 31 Milletvekili Kendini İzole Etti
Haber Detayı
17 Mart 2020 - Salı 17:38 Bu haber 2666 kez okundu
 
TBMM Başkanı: 31 Milletvekili Kendini İzole Etti
SİYASET Haberi
TBMM Başkanı: 31 Milletvekili Kendini İzole Etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, umreden dönen Milletvekillerinin karantinaya alınıp alınmadığıyla ilgili iddialara cevap verdi.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, umre için yurt dışına giden Milletvekillerinin, ülkeye girişinden itibaren coronavirüs tedbirleri kapsamında, karantinaya alınıp alınmadığıyla ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Şentop, Mart ayında umreye giden veya dönen Milletvekilinin olmadığını ama 1 Mart'tan itibaren yurt dışından gelen 31 Milletvekili olduğunu ve bu Milletvekillerinin kendilerini evlerinde izole ettiğini söyledi.

 

MART AYINDA UMREYE GİDEN VEYA DÖNEN MİLLETVEKİLİ YOKTUR

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Coronavirüs konusunda, devletin yetkili kişileri ve kurumları tarafından yapılan açıklamalara itibar etmek gerekir. Bunun dışındaki açıklamalara riayet etmemek gerekiyor. TBMM'de bazı milletvekillerinin, -sayıda veriyor, manipülatif bir hesap, bir provokasyon hesabı- 17 milletvekili, umreden dönen milletvekilleri güya VIP'ten kaçmışlar... Nasıl oluyorsa o? Mart ayının başından itibaren yurt dışına çıkan ve yurt dışından dönen milletvekillerimizin bilgisi var. Bunlar arasında umreye giden, umreden dönen herhangi bir milletvekili yok. Bu milletvekillerimizin hemen hemen tamamı Avrupa ülkelerinden dönmüş milletvekillerimiz. Farklı siyasi partilerimizden var.'' dedi.  

 

YURT DIŞINDAN GELEN MİLLETVEKİLLERİ KENDİNİ İZOLE ETTİ

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Milletvekili arkadaşlarımız da sorumluluklarının gereği olarak kendilerini, bu öngörülen azami sürede, 14 günlük süre içerisinde evlerinde karantinaya almış durumdalar. Ben bunların, kendileri tarafından takip edildiğini biliyorum, grup yönetimlerimizin de bu konuda bilgileri var. Yurt dışından 1 Mart'tan itibaren gelen milletvekili sayısı 31. Milletvekillerimizin durumlarıyla ilgili grupların da bilgisi var. Kendileri bu anlamda, sosyal izolasyonla onu sağlamış durumdalar. Hepsiyle ilgili bu anlamda bir bilgimiz var. Takipteyiz. Ayrıca, TBMM personellerinde de koronavirüs tespit edilmedi. Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Uydurma, yalan haberlere itibar edilmemesini istiyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM, Başkanı:, 31, Milletvekili, Kendini, İzole, Etti, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı