Tansu Çiller'den Akşener ve MHP Hakkında Açıklama
Haber Detayı
08 Haziran 2022 - Çarşamba 11:25 Bu haber 6107 kez okundu
 
Tansu Çiller'den Akşener ve MHP Hakkında Açıklama
Eski Başbakan Tansu Çiller, eski çırağı Meral Akşener, MHP ve Merkez Sağ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
Tansu Çiller'den Akşener ve MHP Hakkında Açıklama

Karabük'ün il oluşunun yıl dönümü nedeniyle BRTV'de yayınlanan Mehmet Çetinkaya'nın sunduğu programa telefonla bağlanan eski Başbakan Tansu Çiller, Başbakan olduğu dönemde İçişleri Bakanlığı görevini yürüten eski çırağı Meral Akşener'in Türk Milliyetçilerini tasfiye ederek Merkez Sağ parti oluşturma çabasının yanlışlığına dikkat çekerek, İyi Parti ve 6'lı muhalif ittifak hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

TANSU ÇİLLER'DEN ESKİ ÇIRAĞI MERAL AKŞENER'İ TOPA TUTAN AÇIKLAMA

 

Elini öptüğü MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ihanet ettikten sonra İyi Parti'yi kurmak için birlikte yola çıktığı Türk Milliyetçilerini partisinden tasfiye eden eski çırağı Meral Akşener'e eleştirilerde bulunan eski Başbakan Tansu Çiller, ''Şu anda eksik gördüğüm bir şey var. Türkiye'de merkez sağ yok. Yani merkez sağ ve merkez sol da yok aslında. Merkez sağım diye ortaya çıkanlar aslında merkez sağ değil. Doğru Yol Partisi'nden kopup sonra Ak Parti'nin kurucusu olup, sonra MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin elini öpüp, sonra ondan çıkıp 'ben merkez sağ olacağım' diye bir takım milliyetçi ayakları kesen, milliyetçi cenahı o parti içinde yok eden bir yaklaşımla merkez sağ olunmuyor. Merkez sağ gerçekten bütün ülkeyi kucaklayan herkesi rahat ettiren ama Türkiye'nin aynı zamanda milliyetçilik ruhunu tek çakıl taşı vermem anlayışıyla icraata koyan, uygulayabilen, uluslararası düzeyde bunu yapabilen bir yaklaşımdır.'' dedi.

 

TANSU ÇİLLER'DEN İYİ PARTİ'YE CEVAP VE 6'LI MASA ELEŞTİRİSİ

 

İyi Parti'li yöneticiler tarafından İyi Parti'yi bölmek için siyasi parti kuracağı iddia edilen Tansu Çiller, yeni bir merkez sağ oluşumun gerekliliği hakkında yaptığı değerlendirmelerde, ''Bloklaşmaların oluştuğu yeni bir dünya kuruluyorken Türkiye'nin zannedildiğinden çok daha vahim uluslararası bir sorunla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bir tarafta Çin, Rusya, Hindistan ve İran gibi ülkeler var. Onun karşısında birbirine iyice yaklaşan ABD ve Avrupa ülkeleri var. Her iki bloğun Türkiye'nin parçalanması için uğraştığı bir ortamda tehlikenin farkına varmak zorundayız. Türkiye siyaseti bölünmüşlük yaşarken, muhalefetin oluşturduğu 6'lı masanın Türkiye'nin önüne koyduğu koalisyon yapısıyla bir yere gitmek mümkün değildir. Hepsi farklı bir şey düşünen siyasetçilerden oluşan masada bir irade ortaya konulup hala Cumhurbaşkanı adayı belirlenemezken, bunlar mı Türkiye'yi yönetecek? HDP gibi bir partinin ipine asılarak çoğunluğu bulacak bir yapıdan bahsediyoruz. Türkiye'nin başına neler gelebileceğini görüyorum. Onun için bir merkez sağa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun kurulmasına yardımcı olabilirim. Bunun başını çekebilirim.'' dedi.

 

Resim

Resim


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eski Başbakan, Tansu Çiller, siyasi gündem, MHP, Merkez sağ, siyasi partiler, yeni oluşum, liderlik, Türkiye, muhalefet, iktidar, yeni dünya düzeni, açıklama
Yorumlar
Haber Yazılımı