Seçimden Sonra Belediyelerden Çıkarılanlar Umutlandı
Haber Detayı
10 Haziran 2020 - Çarşamba 20:40 Bu haber 10149 kez okundu
 
Seçimden Sonra Belediyelerden Çıkarılanlar Umutlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hazırlık yapılan reform paketi, Belediyelerden çıkarılan işçileri kapsayıp kapsamadığı merak konusu oldu.
GÜNDEM Haberi
Seçimden Sonra Belediyelerden Çıkarılanlar Umutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiği ilk Kabine toplantısında Yeni Normalleşme kararlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İstihdam Kalkanı adıyla kapsamlı bir reform paketi hazırladıklarını belirterek,  ''Ocak 2019 - Nisan 2020 arasında işsiz kalan vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmaları sağlanacak'' ifadelerini kullanması, bu dönemde işsiz kalan ya da işten atılanları sevindirici bir müjde olarak değerlendirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İŞSİZ KALANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Haziran günü yapılan Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ''Şimdi bu kazanımları özellikle istihdamda gerçekleştireceğimiz sıçrama ile taçlandırmak var. Türkiye'nin İstihdam Kalkanı adıyla kapsamlı bir reform paketi hazırladık. Buradaki amacımız Ocak 2019, Nisan 2020 arasında işsiz kalan vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmalarını sağlamaktır. Kayıpları telafinin ötesinde kur saldırısı ve salgın öncesinden daha iyi bir istihdam seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilave istihdam için teşvik sağlayacağız.'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ''İŞSİZ KALANLAR'' İFADESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin İstihdam Kalkanı adıyla kapsamlı bir reform paketi hazırladıklarını belirterek, ''Ocak 2019 - Nisan 2020 arasında işsiz kalan vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmaları sağlanacak'' ifadelerini kullanması, belirtilen tarihler arasında işten çıkanları sevindirici bir müjde oldu. Ancak, burada belirtilen ''işsiz kalanlar'' ifadesinin kimleri kapsadığı hakkında teferruatlı bir bilgi henüz edinilemedi. 

 

''İŞSİZ KALANLAR' SÖYLEMİ BELEDİYELERDEN ÇIKARILANLARI KAPSIYOR MU?

 

Ocak 2019 - Nisan 2020 döneminde işsiz kalanların içerisinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Belediyelerden çıkarılan işsizlerde var. O dönemde işten çıkartılanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı reform paketinde yer alacaklar mı? Yoksa, bu konudaki açıklamalar işsiz kalanlarla ilgili genel bir söylem mi? Bu konudaki edinilen kulis bilgileri, Belediyelerden çıkarılarak işsiz kalanların bu reform paketinde yer alacağı yönündedir. Ancak, Ocak 2019 - Nisan 2020 döneminde Belediyelerden çıkarılarak işsiz kalanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamasının detaylarıyla ilgili Hükümet Yetkililerinin bir açıklama yapmasını bekliyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediyelerden çıkarılan işçiler, istihdam paket
Yorumlar
Haber Yazılımı