Salgın Üzerinden Büyük Oyun: 2021 Yılında Kıtlık Yaşanacak
Haber Detayı
17 Kasım 2020 - Salı 11:41 Bu haber 11073 kez okundu
 
Salgın Üzerinden Büyük Oyun: 2021 Yılında Kıtlık Yaşanacak
Coronavirüs salgınının yansıması olarak 2021 yılında dünya genelinde kıtlık yaşanacağı iddiaları insanları tedirgin etti.
GÜNDEM Haberi
Salgın Üzerinden Büyük Oyun: 2021 Yılında Kıtlık Yaşanacak

Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley'in 30 ülkede kıtlık yaşanacağını duyurması üzerine değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, Coronavirüs salgını üzerinden çok büyük oyunlar oynandığını aylar öncesinden ifade ettiğini belirterek, Coronavirüsün arkasındaki aklın esasen gıda, ekonomi ve sosyal huzursuzluk üzerinden insanlığı vuracağını söyledi.

 

DÜNYA GIDA PROĞRAMI DİREKTÖRÜ DAVİD BEASLEY NE DEDİ?

 

Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, 2021 yılında kıtlık yaşanacağı konusunda yaptığı açıklamada, ''Coronavirüs salgını nedeniyle düşük ve orta gelirli ülkelerin ekonomileri kötüye gitmektedir. Dünya Coronavirüs salgınıyla boğuşulurken birkaç ay içinde önlem alınmadığı takdirde korkunç boyutta kıtlık yaşanacaktır. 2021 yılında, kıtlıkla mücadele için 5 milyar dolara, dünya genelindeki programları sürdürebilmek için 10 milyar dolara ihtiyaç duyulmaktadır. Yeterli para temin edilmezse yaklaşık 30 ülkede kıtlık yaşanacak. Bu nedenle; açlık, kıtlık, istikrarsızlaştırma ve göç konularına yoğunlaşıp çözüm bulunması gerekir.'' dedi.

 

ARAŞTIRMACI YAZAR RAMAZAN KURTOĞLU'NUN KITLIK KONUSUNDAKİ DEĞERLENDİRMESİ

 

Coronavirüs salgını nedeniyle yeni bir dünya düzeni oluşurken, Küresel güçlerin ekonomik ve sosyal yıkım tezgahladığını her fırsatta dile getiren Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, daha önceki açıklamalarında, ''Neoliberalizm ile insanlık bir milyarı aç, iki milyarı susuz ve acımasız bir ekonomik adaletsizlik girdabında iken, koronavirüs üzerinden yürütülen ekonomik ve sosyal siyasetle kitleler hayatın gerçeklerinden koparılıyor, mesele başka yerlerde çözülecekmiş geyiği ile oyalanıyor. Koronavirüs ile birlikte finansal kurumlar merkezli olmak üzere, gıda/ata tohumu-su-sağlık endüstrisi üzerinden küresel bir savaş yürütülüyor. 21. yüzyıl İlk ve Ortaçağ’dan daha fazla kölenin olduğu bir dünya olacak. Koronavirüs bunun demokratik ve demografik altyapıpısını hazırlama operasyonunun başlangıcı. Türkiye 20 yıl içinde su sıkıntısı yaşayacak. Su ve tohum /gıda savaşları kapıda. Tedbir alınmaz ise gıdanın her türlüsünde müthiş bir pahalılık silsilesi yaşayacağız. Bunların hepsi Türkiyemiz için milli güvenlik tehdidi oluşturacak unsurlardır.'' demişti.

 

CORONAVİRÜS ÜZERİNDEN ÇOK BÜYÜK OYUN OYNANIYOR

 

Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley'in kıtlık uyarısı yapması üzerine yeni bir değerlendirme yapan Araştırmacı Yazar Ramazan Kurtoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Aylardır yazdım, TV'lerde söyledim. Koronavirüsün arkasındaki akıl esasen gıda-ekonomi-sosyal huzursuzluk üzerinden vuracak. Merkezi Roma’da olan WFP nin Amerikalı müdürü David Beasley, AP ajansına verdiği mülakatta, 2021'de büyük çapta kıtlık beklendiği ikazında bulundu. Oyun çok büyük.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2021 yılında kıtlık, kıtlık ve açlık, coronavirüs, covid 19, büyük oyun, gıda ve su savaşları, 30 ülkede kıtlık, güvenlik tehdidi, koronavirüs
Yorumlar
Haber Yazılımı