İyi Parti'li Koncuk İstifa Ederken Özdağ İhraç Edildi
Haber Detayı
16 Kasım 2020 - Pazartesi 19:59 Bu haber 6070 kez okundu
 
İyi Parti'li Koncuk İstifa Ederken Özdağ İhraç Edildi
İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa ederken, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi.
SİYASET Haberi
İyi Parti'li Koncuk İstifa Ederken Özdağ İhraç Edildi

Daha önce İyi Parti'deki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, bugün partisinden tamamen istifa ettiğini TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklarken, İyi Parti'nin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partisinden ihraç edildiği haberi geldi. İstifa ve ihraçdan sonra İyi Parti'nin TBMM'deki Milletvekili sayısı 36'ya düştü.

 

İSMAİL KONCUK'UN İYİ PARTİ'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında istifa etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Yıllarca sendikal mücadele yapmış bir insanım. Yanlış kimden gelirse gelsin yanlış olduğunu söyledim. Hep doğruları dile getirdim. Son zamanlarda İyi Parti'de yaşanan gelişmeleri biliyorsunuz. İyi Parti'de demokrasi ile bağdaşmayan kirli operasyonlar ve ayak oyunları yaşandı. Birçok yönetici kara listeye alınarak itibarsızlaştırıldı. Partide yalan rüzgarı estirildi. Genel Başkana taleplerimizi ilettik ancak olumlu bir sonuç alamadık. İyi Parti iyi yönetilememektedir. Onlarca İl ve yöneticileri dışlandı. İyi Parti'de demokrasi ve adalet sadece kamuoyuna karşı kullanılan kavramlar haline geldi. Merkez Sağ, Türk Milliyetçiliği ile Ulusal Sol arasına sıkışılmış bir duruma gelindi. Bugünden itibaren Milletvekili ve üye olarak İyi Parti ile hiçbir bağım kalmamıştır.'' dedi.

 

ÜMİT ÖZDAĞ'IN İYİ PARTİ'DEN İHRAÇ KARARI

 

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladığından dolayı disiplin kuruluna sevkedilen İyi Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ'ın partisinden ihraç edilmesi hakkında verilen kararda, ''İyi Parti Tüzüğü'nün 76/D maddesinde düzenlenen; 'insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak' ve  'Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak', hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ Parti tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmiştir." denildi.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsmail Koncuk, Ümit Özdağ, partiden istifa etti, partiden ihraç edildi, Adana, İstanbul, Milletvekilleri
Yorumlar
Haber Yazılımı