Osman Diyadin: Mansur Yavaş Partisinden İstifa Edecek
Haber Detayı
01 Haziran 2022 - Çarşamba 11:48 Bu haber 4873 kez okundu
 
Osman Diyadin: Mansur Yavaş Partisinden İstifa Edecek
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Mansur Yavaş'ın partisinden istifa edeceğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin: Mansur Yavaş Partisinden İstifa Edecek

6+1 muhalif ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunda anketçiler ve medya tarafından bolca şişirilen ve kürt kökenli seçmenlerden yerel seçimdeki gibi oy alıp alamayacağı tartışılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın siyasi geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, İnşallah tartışmasında HDP tarafından siyaseten afaroz edilen ve HDP Milletvekilleri tarafından TBMM'de eleştirilirken CHP ve İyi Parti Milletvekilleri tarafından savunulmayan Mansur Yavaş'ın partisinden istifa edeceğini söyledi.

 

MANSUR YAVAŞ, DEMİRTAŞ'IN HAPİSTEN ÇIKMASI İÇİN DUA EDEREK HDP'YE SELAM ÇAKTI 

 

Partisinin Belediyelere yönelik bir proğramına katılmak üzere Van'a giden  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, esnafları ziyaret ederken Yerel Seçimlerde birlikte hareket ettiği terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin seçmeni olan bir vatandaşın ''Sizi çok seviyoruz başkanım. Bizi bu dertten kurtarın. Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz.'' sözleri üzerine ''İnşallah, tamam hadi bakalım." cevabını verdi.

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

 

Mansur Yavaş'ın 'Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz' diyen vatandaşa 'İnşallah' dediği açıkça ortadayken inkar etmeyi seçen ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü,  sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Selahattin Demirtaş konusunun muhatabı ABB Başkanı Mansur Yavaş değildir. Sayın Başkan, yüzlerce insanın bulunduğu gürültülü ortamda yönetimsel şikâyetini dile getiren bir kişiye sıkça 'inşallah' sözüyle cevap vermiştir. 'Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz' sözüne bu cevabın verildiği şeklindeki manipülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır.'' dedi.

 

HDP'DEN MANSUR YAVAŞ'A İLK TEPKİ

 

Mansur Yavaş'ın 'Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz' diyen vatandaşa 'İnşallah' dediği açıkça ortadayken ABB tarafından inkar edilmesine tepki gösteren HDP 25. ve 26. dönem Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ''Kürdistan gerçeğini kabul etmeyen insanın İnşallah dememiş olmasının bir kıymeti var mı! Dese ne olur, demese ne olur.." sözleriyle HDP açısından Mansur Yavaş'ın bir hükmünün kalmadığını ilan etti.

 

HDP'Lİ BEŞTAŞ'DAN MANSUR YAVAŞ'A: KAYBEDECEK BAŞKA BİR ŞEYİN KALMADI

 

HDP eski Milletvekili Sibel Yiğitalp'in HDP açısından hükmünü sona erdirdiği Mansur Yavaş'ın HDP'yi destekleyen kürt kökenli vatandaşlar açısından tamamen bitirici açıklama yapan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Eğer ‘İnşallah’ demekten bile imtina ediyorsanız iktidarın rehine politikasının yanında yer alıyorsunuz demektir. Bu siyasi rehine meselesinde bir de tabiki ürkek korkak bir siyaset tarzı var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı çıkmış, Sevgili Demirtaş'ın serbest bırakılmasıyla ilgili 'İnşallah demedim’ diye açıklama yaptırmış. Belediye basın-yayın birimine hem de. Ya, ayıp ya. En ciddi konularda açıklama yapmayan bir Belediye Başkanının basın yayın birimi ‘İnşallah’ karşısında açıklama yapma gereği duymuş. Kurumsal açıklama bir de. Siyaset cesaret işidir. Cesaretini kaybeden bir siyasetin kaybedecek başka bir şeyi kalmamıştır.'' dedi.

 

SİYASİ GÖZLEMCİLERİN BİRLEŞTİĞİ KONU: MANSUR YAVAŞ YOL AYRIMINA GELDİ

 

Muhalif İttifakın ve Türk Milliyetçisi olduğunu iddia edenlerin oylarıyla Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, üç yıldır izlediği strateji gereği kendisine oy veren HDP'li ve sol seçmenleri küstürmemeye özen gösteriyordu. Ancak, Van'da yaşadığı İnşallah sözünü inkar edici açıklamasına HDP'nin sert tepki göstermesini değerlendiren sağ ve sol cenahın siyasi gözlemcileri, Mansur Yavaş'ın yol ayrımına geldiği noktasında birleşti. 

 

Gazeteci yazar Cüneyt Özdemir'in ''Mansur Yavaş eninde sonunda HDP ile ilgili bir görüş bildirmek zorunda. Şu 'inşallah' meselesi suni ve zırva bir şey ama HDP oyları olmasaydı seçilemezdi ve bir daha seçilemeyecek. Bunu o da biliyor. Görmezden gelmesi HDP için kabul edilemez. Mansur bey için ise büyük çıkmaz!'' sözleri üzerine cevap veren Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Buyursun söylesin! Papatya falına döndü! Yazın bir kenara; Mansur Bey aday olamazsa CHP’li Başkan zırhını kaldırıp atıp istifa eder. Sonra mı? Bekleyelim. Ama Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ı desteklerse şaşırmayın derim.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: MANSUR BEY ALNIMIZDA APTAL MI YAZIYOR?

 

Van ziyaretinde 'Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz' diyen vatandaşa 'İnşallah' dediği açıkça ortadayken inkar etmeyi seçen Mansur Yavaş'a ilk gösterdiği tepkisinde ''Mansur Bey! Alnımızda aptal mı yazıyor! Liderin Bay Kemal o salonda sen dahil gözününüzün içine baka baka 'Demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız' demedi mi? Sen yaptın? Alkışladın! Şimdi çıkmışsın 'Biz inşallah' demedim diyorsun! Pes!'' ifadelerini kullanan Gazeteci yazar Osman Diyadin, HDP ile sıkıntı yaşayan Mansur Yavaş'ın siyasi geleceği hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

 

OSMAN DİYADİN: MANSUR YAVAŞ İSTİFA EDİP CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEYECEK

 

6+1 muhalif ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunda anketçiler ve medya tarafından bolca şişirilen Mansur Yavaş'ın siyasi geleceğini, İnşallah tartışmasında HDP Milletvekilleri tarafından hedef alınırken TBMM'deki CHP ve İyi Parti Milletvekillerinin suspus olması üzerinden değerlendiren Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Bir insan niye kendini şu HDPKK’lılara rezil eder Mansur Bey! Bukalemun olmanın bedelini böyle ödemeye mahkumsun! Ne acı ki TBMM’de savunanında yok! Nerede şu CHP ve İP’liler! İhale almak içim elçilerini kapına gönderen İP’liler! Bakın! Mansur Yavaş 2023’e kalmaz. Kışı bulmaz! Muhalefetin adayı belirlenir CHP ve İP’e  'Bana elveda' der. Soluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında alır! Demedi demeyin! Son 'İnşallah' dedi demedi tartışmasında HDP’nin TBMM’deki sözleri karşısında sahipsiz kalışı THE END’dir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, o siyasetçi, hakkında, öngörüler, siyasi geleceği, istifa edecek, ittifaklar, Cumhur İttifakı, 2023 seçimi, öncesinde, geçecek
Yorumlar
Haber Yazılımı