Bahçeli: Yeni Bir Askeri Harekatın Zamanı Gelmiştir
Haber Detayı
31 Mayıs 2022 - Salı 14:05 Bu haber 2217 kez okundu
 
Bahçeli: Yeni Bir Askeri Harekatın Zamanı Gelmiştir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'deki terör bölgelerine yeni bir sınır ötesi askeri harekat yapılmasını istedi.
MHP Haberi
Bahçeli: Yeni Bir Askeri Harekatın Zamanı Gelmiştir

Son aylarda Türkiye'nin daha önce Harekat yaptığı Suriye'deki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekat Bölgelerine yönelik terör eylemlerinin arttığını ve sözde müttifeklerin verdiği silahlarla Ayn el Arab ve Tel Rıfat’tan Türkiye'ye roket atıldığını hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP olarak Türkiye'nin içinde, TBMM'de ve sınır hattında terörist istemediklerini belirterek, Türkiye'nin Suriye'deki terör bölgelerine yeni bir sınır ötesi askeri harekat düzenlemesinin vakti geldiğini söyledi.

 

SURİYE'YE YENİ BİR ASKERİ HAREKATIN YAPILMASI MECBURİYET HALİNE GELDİ

 

Terörle mücadelede göstereceğimiz her zaaf belirtisi veya zayıflık emaresi teröristlere cesaret aşılayacak ve vatanımızı tehlikeye atacaktır. Bedelini ödesek de, şehitler versek de, Türkiye terörle mücadelede altın bir dönemi yaşamaktadır. Terörü kaynağında yok etme stratejisi inançla ve yüksek bir moralle devam etmektedir. Biz bu melanetin üstesinden geleceğiz, terörün belini kıracağız, teröristlerin de Türk milletine ihanetlerinden dolayı dünyayı başlarına yıkacağız. Son aylarda, Ayn el Arab ve Tel Rıfat’tan ülkemize atılan roketler, havan topları, ki bu silahların hepsi sözde müttefiklerimizce teröristlere verilmiştir- Karkamış, Kilis başta olmak üzere sınır hattındaki yerleşim alanlarına isabet etmiştir. Yine aynı şekilde, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekat Bölgelerine yönelik terör eylemlerinde bir artış gözlemlenmektedir. Bu kapsamda yeni bir sınır ötesi ve ezici harekat mecburiyet haline gelmiştir.

 

OYALAMA SÜREÇLERİNİN FATURASI AĞIR VE ALDATMALARIN SONUNA GELİNDİ

 

Hatırlanacağı üzere, Türkiye; 17 Ekim 2019’da ABD’yle “Ankara Mutabakatı”, 22 Ekim 2019’da da Rusya Federasyonu’yla “Soçi Mutabakatı” imzalamıştı. Bilhassa Ankara Mutabakatı’na göre, PKK/YPG terör örgütü Türkiye- Suriye sınırından 30 km derinliğe çekilecek, ağır silahlar toplanıp terör mevzileri kullanılamaz hale getirilecekti. Soçi Mutabakatı’na göre de,  Münbiç ve Tel Rıfat terör örgütünden tamamen temizlenecek, PKK/YPG’li hainler Türkiye-Suriye sınırının 30 km dışına çıkarılacaktı. ABD sözcülerinin son günlerde muhtemel askeri harekatın ilan edilmesinden sonra Türkiye’yi Ankara Mutabakatı’na uymaya davet etmesi şizofrenik ve çirkin bir saptırmadır. Gerçekle bağdaşmamaktadır. Bahse konu mutabakat muhtıralarına kimin uymadığı, kimlerin arka kapıdan dolanıp hainleri beslediği ve silahlandırdığı ortadadır. Teröristler yuvalandıkları meskun mahallerden ve mücavir bölgelerden ne çekilmiş ne de çekilmeye teşebbüs etmişlerdir. Oyalama süreci Türkiye’ye her seferinde kanlı fatura çıkarmıştır. Mutabakatların Türkiye haricindeki taraf ülkeleri taahhütlerini çiğnemiş, dahası terör örgütüne alan açmaya devam etmişlerdir. Bu aldatmanın, bu yalanın sonuna gelinmiştir.

 

ÜLKEMİZDE, MECLİSİ'MİZDE VE SINIR HATTINDA TERÖRİST İSTEMİYORUZ

 

Bunun yanında Rusya Federasyonu’yla Bahar Kalkanı Harekatı’nın ardından mutabık kalınan anlaşma mucibince, İdlib’de stratejik ehemmiyeti çok fazla olan M-4 karayolunun kuzeyinde ve güneyinde 6’şar km derinliğinde bir güvenlik koridoru tesis edilecekti. Bu konuda da beklenen ve tatmin edici bir gelişme olmamıştır. İdlib’e, Mare’ye, Azez’e, Cerablus’a ve Afrin’e yönelik terör saldırılarının ağırlık merkezi şu anda Tel Rıfat’tır. Tehdit nereden doğuyorsa, teröristler hunhar saldırılarını nerelerden ikmal ve takviye ediyorlarsa, diyorum ki, oralar meşru hedeftir, caniler temizlenmeli, en başta Tel Rıfat ve Münbiç özgürleştirilmelidir. Ne ülkemizde, ne Meclisi’mizde, ne de sınır hattımızda terörist istemiyoruz. Türkiye’nin, Suriye veya Irak’ın toprağında gözü yoktur, bilakis bu ülkelerin huzur ve güvenliğini sağlamak için müdahil olması herkesin çıkarınadır.

 

MHP ASKERİ HAREKATI DESTEKLEMEKTEDİR. VUR MEHMEDİM VUR

 

MHP muhtemel askeri harekatı bütün varlığıyla desteklemektedir. Sınırlarımıza paralel şekilde bulunan, bir terör devleti kurmak için mekik dokuyan zehirli yılanların başının koparılması hakkımızdır, hukukumuzdur, haysiyetimizin gereğidir. Teröristler her neredeyse bulunup cezalandırılmalı, burunlarından fitil fitil getirilmeli, yedikleri içtikleri boğazlarına dizilmelidir. Bu hususta hiç kimseden izin ve icazet alacak halimiz de yoktur. Gölge etmesinler, başka bir şey istemeyiz. Kendi işimizi kendimiz görecek kudretteyiz. Kendi yağımızla kavurulacak yeterlilikteyiz, bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüzü riske atmayacak, attırmayacak güçteyiz, cesaretteyiz. Kahraman güvenlik güçlerimize Allah yardım etsin diyorum. Gazamız şimdiden hayırlı olsun niyazındayım. Şairin dediği gibi; Vur Mehmedim! Vur ki bahtım uyansın. Tekbir sadaları arşa dayansın. Sen ki; çelikleşmiş imansın, Vur Mehmedim! Hak için, Allah için, millet için, mazlumlardan yükselen o ah için vur. Sen tarihsin, sen zafersin, sen bayraksın, sen vatansın. Vur Mehmedim! Vur ki dünya utansın.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Suriye, terör bölgeleri, yeni bir, sınır ötesi, askeri harekat, yapılmasını istedi, mecburiyet, TBMM, Türkiye, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı