Osman Diyadin'den Muhalif Cenahtaki Bizans Oyunları
Haber Detayı
19 Haziran 2023 - Pazartesi 19:50 Bu haber 1872 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Muhalif Cenahtaki Bizans Oyunları
Gazeteci Yazar Osman Diyadin, seçimleri kaybeden muhalif cenahtaki Bizans Oyunlarını deşifre etti.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin'den Muhalif Cenahtaki Bizans Oyunları

A Haber'de yayınlanan Haktan Uysal'ın sunduğu Öğle Ajansı programında Altılı Masayı kuran CHP ve İyi Parti cenahında dönen Bizans Oyunlarını deşifre eden Gazeteci Yazar Osman Diyadin, 2023 seçimlerinde hezimete uğrayan CHP ve İyi Parti'de anormal sayılacak oyunların döndüğünü söyledi.

 

OSMAN DİYADİN'DEN KURULTAY SÜRECİNDEKİ CHP'DEKİ BİZANS OYUNLARI

 

2023 seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'nin Kurultay sürecinde oynanan Bizans Oyunlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Osman Diyadin, ''Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları tarafından CHP şu anda kuşatılmış durumda. CHP'nin içerisinde tek bir ideoloji yok, çok farklı görüşlere sahip insanlar yer alıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin o koltuğu Ekrem İmamoğlu'na bırakmamak için her yolu deneyeceğini düşünüyorum. Bu ekip İmamoğlu'nu tehdit ediyor. 'Eğer adaylıkta diretirsen senin karşına Özgür Özel'i dikeriz ve bu kurultay yapısıyla da seçimi kaybettiririz.' diye mesaj veriyor. Bunun yanında İstanbul'u da elinden alacaklarının mesajı veriliyor.'' dedi.

 

EKREM İMAMOĞLU ANKARA'YA PİRİNCE GİDERKEN İSTANBUL'DAKİ BULGURDAN DA OLACAK

 

Genel Başkanlık yarışına ısrar eden Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul adaylığını bile kaybedebileceğine dikkat çeken Gazeteci Yazar Osman Diyadin, ''Ekrem İmamoğlu'nun karşısında 3'lü bir ayak var. Bunlar; Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Mustafa Sarıgül. Sarıgül faktörü CHP içinde çok etkin rol oynamaya başladı. Mustafa Sarıgül'ün hesapları var eğer Kılçdaroğlu Genel Başkanlığa devam ederse veya Özgür Özel gelirse Ekrem İmamoğlu'nun önünün kesileceğini düşünüyor. Bunun yanında Ekrem İmamoğlu'nun önünde yargı süreci var ve ceza alabilir. Eğer ceza alırsa İBB Başkanlığı adaylığı için Mustafa Sarıgül öne çıkacaktır. CHP'nin derin kulislerinde bu net şekilde seslendiriliyor. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu tarafından tehdit ediliyor. Ekrem İmamoğlu'na 'Genel Başkanlık hayalini bir kenara bırak yoksa İstanbul'da elinden gider.' mesajı veriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu istemediği müddetçe koltuğunu kimse bırakmayacaktır. Çünkü CHP kuşatılmış, ele geçirilmiş Dersim merkezli bir siyasi parti konumuna gelmiştir. CHP'nin siyasi orjinlerine baktığınız zaman bunu net şekilde görürsünüz." dedi.

 

İYİ PARTİ'DE YAŞANAN KOPUŞLAR VE İTİRAFLAR

 

2023 seçimlerini kaybeden İyi Parti'de yaşanan kopuşlar ve adaylık sürecine yönelik yapılan itiraflar hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Osman Diyadin, ''İyi Parti bir siyasi parti olsa dahi, bir proje partisidir. Meral Akşener, daha yolun başında proje partisi olduklarını söylemişti. İyi Parti misyon olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirebilmek için ortaya konan bir proje partisidir. Akşener 'Biz proje ittifakıyız' derken aslında kendi partisininde oluşumunun adını koymuştu. Akşener ve arkadaşları MHP'yi  ele geçirmiş olsaydı İyi Parti diye bir parti olamazdı. Seçim yenilgisinden sonra partide yaşanan kopuşlara bakıldığında bu ortaya çıkıyor. Akşener'in eski danışmanı Hasan Sami Özvar, Milletvekili adaylığı sürecinin MASAK tarafından incelemeye alınmasını istiyor. İyi Parti'de Milletvekili adaylığı için borsa kuruldu iması ve 'İyi Parti yöneticilerinin hesapları incelemeli' sözleri çok çarpıcı değil mi? Çok anormal ve önemli bir açıklama bu. O bakımdan İyi Parti'yi siyasetin bir yerine koymak çok zordur.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, Muhalif Cenahtaki, Bizans Oyunları, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı