Osman Diyadin'den Muhalefet Liderlerini Sıkıştıran Soru
Haber Detayı
25 Ocak 2022 - Salı 12:10 Bu haber 3053 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Muhalefet Liderlerini Sıkıştıran Soru
Gazeteci yazar Osman Diyadin, 2023 seçimlerinde neye talip olduklarını sorduğu muhalefet liderlerini köşeye sıkıştırdı.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin'den Muhalefet Liderlerini Sıkıştıran Soru

Beyaz TV'de yayınlanan Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit proğramında, Cumhurbaşkanına hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş'a sahip çıkan muhalefet liderlerinin kendilerini ne hale düşürdüğü hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, muhalefet liderlerine 2023 seçimlerinde neye talip olduklarını sordu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET EDEN SEDEF KABAŞ, TUTUKLANDI

 

Tele1 TV'de yayınlanan Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası proğramında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır hakaretlerde bulunan gazeteci Sedef Kabaş, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bu halk çok şans verdi, çok iyi makamlara getirdi. Meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır. Görüyoruzki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur.'' sözlerinden dolayı gözaltına alındı. 

 

Türkiye'de ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri yapanların ters kelepçeyle gözaltına alındığı algısını oluşturmak için, polis aracından indirildiği sırada ellerini bilerek arkasına götüren Sedef Kabaş'ın bütün tiyatro oyunu deşifre edildi. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sedef Kabaş'a, en büyük destek muhalif cenahtan geldi. Mualefet partisi liderlerinin Sedef Kabaş'a sahip çıkmasına tepki gösteren Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''2023 seçimlerinde siz neye talipsiniz?'' sorusuyla muhalefet liderlerini köşeye sıkıştırdı.

 

OSMAN DİYADİN: MUHALEFET LİDERLERİ 2023 SEÇİMLERİNDE NEYE TALİP?

 

Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere tüm muhalif liderlerin, kendilerini ne hale düşürdüğü hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Sedef Kabaş'ı savunan muhalefet liderlerine sesleniyorum. Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu'na, diğerlerini de herkes biliyor. Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanlığı makamı ve ünvanı için büyükbaş hayvan ve ahır tabirini kullanıyor. Muhalefet liderleri de onu savunuyor. Siz, 2023 seçimlerinde neye talipsiniz? Sedef Kabaş'ın tarif ettiği yere mi talipsiniz? Ahırda büyükbaş hayvan olmaya mı talipsiniz? Talipseniz öyle söyleyin. Bu makam sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın makamı değil, Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gök kubbesidir. Bu makamda herkes olabilir. O makamın saygınlığı önemlidir. Siz o makamın saygınlığını yerlebir ederseniz, talip olduğunuz yer Sedef Kabaş'ı savunduğunuz sözler olur. Büyükbaş hayvan ve ahır tabirini Cumhurbaşkanı ve makamına kullanan sözde gazeteciye sahip çıkmanın anlamı nedir?'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANINA SAYGI DUYMANIZ İÇİN SİZDEN Mİ OLMASI GEREKİR?

 

Cumhurbaşkanı ve makamına hakareti ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirip Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına karşı çıkan muhaliflerin iddialarını, Türkiye'deki geçmiş dönemlerde yaşananlardan ve batılı ülkelerdeki uygulamalardan örnek vererek çürüten Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Niye dava açıldığı sorgulanıyor. Dönelim eskiye. CHP'li Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye hakaretten tutuklanan gazeteciler var. Cumbaba diyen siyasetçiye açılan davalar var. Saygı duymanız için bu Cumhurbaşkanları kendi partinizin insanları mı olacak? Öyle bir şey olabilir mi? Diyorlarki, Avrupa'da böyle bir şey yok. Batıda özgürlük var. Nasıl yok? Almanya'da örnekleri var.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazeteci yazar, Osman Diyadin, 2023 seçimlerinde, neye talipsiniz, muhalefet liderleri, köşeye sıkıştırdı, esas soru, Cumhurbaşkanı, hakaret eden, gazeteci, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı