Osman Diyadin'den Meral Akşener'e Manidar Tavsiye
Haber Detayı
25 Haziran 2023 - Pazar 13:57 Bu haber 3228 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Meral Akşener'e Manidar Tavsiye
Gazeteci yazar Osman Diyadin, ittifak ortağını Mandacılıkla suçlayan Meral Akşener'e önce aynaya bakmasını tavsiye etti.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin'den Meral Akşener'e Manidar Tavsiye

ABD'den icazet almak için CHP ile yarışırken Mandacı zihniyetin bir parçası olduklarını anlayamayan ve CHP'nin Himayesinde siyaset yaptığı halde, seçim kaybedince Sivas Kongresi'nin ''Manda ve himaye kabul edilemez'' kararına atıfta bulunup ittifak ortağını Mandacılıkla suçlayan Meral Akşener'e cevap veren Gazeteci yazar Osman Diyadin, Mandacılık konusunda önce aynaya bakmasını tavsiye etti.

 

MERAL AKŞENER'DEN İTTİFAK ORTAĞI CHP'YE MANDACILIK SUÇLAMASI

 

ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranıp iktidar dilendikleri ABD'den icazet almak için ittifak ortağı CHP ile yarışırken; bir Tarihçi olarak Mandacı zihniyetin bir parçası olduklarını anlayamayan ve CHP'nin Himayesi altında seçimlere girişini ve seçim barajını aşmasını unutan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Mücadele yıllarında yapılan Sivas Kongresi'nde alınan ''Manda ve himaye kabul edilemez'' kararına atıfta bulunduğu Partisinin 3. Olağan Kurultayında ''İyi Parti, Mandacılara karşı ‘Hakimiyeti milliye' diyendir, 'Ben olayım da Türkiye ne olursa olsun' diyen Mandacı ruhlular için değil 'Mandacılığa Hayır' diyenlerin partisidir.'' sözleriyle daha bir ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı yapmaya çalıştığı ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'na Mandacı dedi.

 

OSMAN DİYADİN'DEN MERAL AKŞENER'E TOKAT GİBİ CEVAP

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte daha bir ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı yapmaya çalıştığı ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mandacılık ile suçlayan Meral Akşener'e önce aynaya bakmasını tavsiye eden Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tam tersisin! Devlet Bahçeli’yi ayak oyunları, Bizans entrikaları ile devirip MHP’yi ele geçirmek isteyenlerin piyonu nasıl oldunuz onun cevabını ver! MHP’yi ele geçiremeyince MHP’yi bölüp kısa zamanda size finans sağlayıp İYİ Partiyi size kurduran kimlerdi onun cevabını ver! Tayyip Erdoğan düşmanlığının zirve, Selahattin Demirtaş güzellemesinin bağımlılık kazanmasını kimler istedi onun cevabını ver! Mandacı asıl sizsiniz! Çünkü isteyenler belli!'' dedi.

 

MERAL AKŞENER'İN İYİ PARTİ'Yİ KURMA SÜRECİNE YÖNELİK SİYASİ ANALİZ

 

Gazeteci yazar Osman Diyadin'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mandacılık ile suçlayan Meral Akşener'e verdiği cevap üzerinden; Meral Akşener'in elini öptüğü MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ihanet edip neden İyi Parti'yi kurduğunu inceleyelim.

 

Ak Parti'nin ilk defa tek başına Hükumeti kurma çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran 2015 seçim gecesinde HDP ile birlikte Koalisyon kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin Başbakanlık teklifini reddetmiş ve seçimlerin yenilenmesi işaret etmişti. Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in bile MHP+CHP+HDP koalisyonunun kurulması için devreye girdiği ortamda, Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğundan ayrılan MHP Lideri Bahçeli, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kurdu.

 

AKŞENER'İN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ SOL CENAHA YAMAMA STRATEJİSİ

 

MHP Lideri Bahçeli'nin Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğundan ayrılması üzerine; MHP'yi tekrar Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğuna döndermek isteyen Meral Akşener, türevleriyle birlikte MHP'yi TARLA Kongresi'nde ele geçirmeye çalışmış, başaramayınca da MHP'den ayrılmıştı. Küreselciler ile aynı düzlemde düşünen Meral Akşener, İyi Parti'yi kurarak Türk Milliyetçilerini Sol Cenaha Yamama görevini üstlendi. MHP Lideri Bahçeli'den daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla CHP'ye yamanan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Himayesi altına giren Meral Akşener, 2019 Yerel Seçimlerinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte yürümenin lezzetini aldığından 2023 seçimleri öncesinde HDP'nin dışarıdan desteklediği Altılı Masayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kurdu.

 

MERAL AKŞENER'İN MANDA VE HİMAYECİ TUTUMU

 

2023 seçimlerine az bir zaman kala tekmeleyerek ayrıldığı Altılı Masaya tekrar oturan Meral Akşener, 2023 seçimlerinde hezimete uğrayınca partisinin Kurultayında Altılı Masadan bir kez daha ayrıldı. MHP'yi ele geçirme süreci, başaramayınca İyi Parti'yi kurma süreci ve Altılı Masayı kurma sürecindeki küresel sebep ve saikleri unutan Meral Akşener'in, seçimleri kaybedince ABD'den icazet almak için yarıştığı CHP'yi Mandacılıkla suçlaması manidar değil mi? Bir Tarihçi olarak Mandacı zihniyetin bir parçası olduklarını anlayamayan, CHP'nin Himayesi altında seçimlere girişini ve seçim barajını aşmasını unutan Meral Akşener'in, Milli Mücadele yıllarında yapılan Sivas Kongresi'nde alınan ''Manda ve himaye kabul edilemez'' kararına atıfta bulunması manidar değil mi?

 

48 SAYFALIK MUTABAKAT METNİNİ İMZALARKEN AKŞENER'İN AKLI NEREDEYDİ?

 

Bir asır önceki ABD Başkanı Woodrow Wilson'un açıkladığı ''halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesi ve özerk yönetimlerin kurulmasını'' öngören Wilson İlkeleri, 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metin ve HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesi örtüşüyor. HDP'nin tutum belgesi ile bir sıkıntılarının olmadığını açıkça söyleyen CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Türk Milliyetçisi geçinen İyi Parti'nin önceliklerinden vazgeçerek ortak bir metne imza attığını söylemişti. Güneydoğu bölgesinin Türkiye'den koparılması için kurulan PKK'nın hedefleri; örtüşen bu üç belgede örtülü ya da açık olarak yer alırken, Meral Akşener 48 sayfalık metni nasıl imzaladı? Bu hedeflerin gerçekleşmesinin ön adımı olan Suriye'de terör devleti kurulması için çabalayan ABD ve onun güdümündeki Avrupa ülkeleri ile medyalar, 2023 seçimi öncesinde Türkiye'yi yöneten Cumhur İttifakını hedef alırken, Meral Akşener neden sessiz kaldı?

 

İTTİFAK ORTAKLARI MANDACILIK YAPARKEN AKŞENER NEDEN SESSİZ KALDI?

 

İttifak ortağı Ali Babacan'ın Türklüğü Anayasa'dan çıkarma ve Kürtçe'yi 2. dil olarak kabul etme önerisine ses çıkarmayan Meral Akşener, Ali Babacan'ın ''İHA ve SİHA'lara dokunacağız'' söylemine ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin ürettiği milli silahların yabancı şirketlerden temini konusunda bir asır önceki Mandacı zihniyeti yeniden hortlatma açıklamasına da ses çıkarmamıştı. Bu şartlarda Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mandacılıkla suçlayan Meral Akşener'in kendisi ne oluyor acaba? 

 

Mandacılığın yanında Sivas Kongresi'nde belirtilen Himayeciliği CHP'nin Himayesine girerek gösteren Meral Akşener'in; ''Sülaleme Kılıçdaroğlu'nu vasiyet ettim. Bize 15 vekil verdiği için ölünceye kadar ona şükran duyacağım." noktasından "CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır." noktasına gelmesi, hakikaten Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir U dönüşüdür.

 

SEÇİM KAYBEDİNCE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE DÖNEN AKŞENER SAHİDEN MİLLİYETÇİ Mİ?

 

Maske olarak kullandığı Türk Milliyetçiliğine seçim kaybedince geri dönme ihtiyacı duyan Meral Akşener, gerçekten Türk Milliyetçisi mi? MHP'nin 2 Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener'in milliyetçiliğini bakın nasıl tanımlıyor.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Yabancı hayranı ve siyasi işbirlikçi Meral Akşener, Ernest Renan milliyetçiliğini savunuyor. Akşener Ernest Renan’ı ya bilmiyor veya biliyor da meşrebine uygun davranıyor! İkisi de mümkün. Ernest Renan, 29 Mart 1883’te Sorbonne Üniversitesi’nde 'İslam ve Bilim' isimli konferans vermiştir. Bunu bilip de Renan milliyetçiliğinden bahsetmek Türk ve İslam düşmanlarıyla elele vermektir. Dolayısıyla, Akşener Türk milliyetçisi değildir.'' demişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Dün Ayasofya Camisinin açılışına karşı çıkan, bugün adeta Kur'an-ı Kerim’e duydukları kini kusan zihniyetle beraber olma 'şerefini' gururla taşıyanların, bağlandıkları ipin bir ucu daima PKK’ya çıkıyor. Papaz Ernest Renan milliyetçiliği yapanlardan da zaten başka ne beklenirdi?'' demişti.

 

MERAL AKŞENER'İN ERNEST RENAN MİLLİYETÇİLİĞİ

 

Kayı boyunun Tamgasını partisinin amblemi olarak kullanmasına rağmen, Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'ni her fırsatta hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yaptığı açıklamalarında; Eski Grek kültürüne yakınlık duyan, Doğu hıristiyanlarını kurtarmanın yolunun Osmanlı Devleti’nin parçalanmasından geçtiğine inanan, Müslümanları barbar ve cani olarak görüp Türk Devletinin Mısır’a sahip olması yerine İngiltere’nin orayı işgal edip Osmanlı topraklarına Doğu hıristiyanlarının yerleşmesini isteyen Hristiyan Papaz Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunmuştu.

 

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kakışmanın finansörü Osman Kavala'yı savunurken bile 1908'de Osmanlı padişahı Abdülhamid Han'a karşı isyan edenlerin "Kahrolsun istibdat" sloganını hatırlatan Meral Akşener, Türk Milletinin şanlı tarihinin en önemli devletlerinden birisi olan Osmanlı Devleti'ni hedef almaya devam etti.   Abdülhamid Han dönemindeki isyana atıfta bulunarak, ''Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır.'' diyen Meral Akşener, Cumhur İttifakına başkaldırmayı önerebildi.

 

OSMAN DİYADİN'İN AKŞENER'E AYNAYA BAK TAVSİYESİ MANİDAR

 

Hristiyan Papaz Ernest Renan'ın ideolojisinde olduğu gibi Müslüman Türk Milletinin değerlerine saldıran Sol Cenahla ve Türkiye'yi parçalamak isteyen PKK terör örgütünün siyasi uzantılarıyla birlikte yol yürüyen Meral Akşener'in, hala Türk Milliyetçiliği iddasında bulunması abesle iştigaldir. Seçim kaybedince ittifak ortağını Mandacılıkla suçlayan Meral Akşener'in, kendisinin Mandacı zihniyetini iz azdırma stratejisiyle unutturmaya çalışması beyhude çabalardır. 

 

Bu bağlamda Gazeteci yazar Osman Diyadin'in; PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte daha bir ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı yapmaya çalıştığı ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Mandacılık ile suçlayan Meral Akşener'e, önce aynaya bakmasını tavsiye etmesi, gerçekten manidar bir değerlendirmedir.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, Mandacılık, Himayecilik, muhalefet, tavsiye
Yorumlar
Haber Yazılımı