MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Eğitime Başladı
Haber Detayı
01 Kasım 2020 - Pazar 08:35 Bu haber 6669 kez okundu
 
MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Eğitime Başladı
MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 16. Dönem eğitim öğretim programı başladı.
MHP Haberi
MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Eğitime Başladı

MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 16. Dönem eğitim öğretim programı, Genel Başkan Yardımcıları, Genel Sekreter Yardımcıları, Milletvekilleri, Ülkü Ocakları ve Türkav Genel Başkanının katılımıyla MHP Genel Merkezi'nde başladı.

 

MHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI FATİH ÇETİNKAYA'DAN AÇIKLAMA

 

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya, MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 16. Dönem eğitim öğretim programının başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''MHP Siyaset ve Liderlik Okulumuzun 16. Dönem eğitim öğretim programı, Genel Başkan yardımcımız Dr. M. Hidayet Vahapoğlu beyin başkanlığında, Genel koordinatör Doç. Dr. Ali Güler bey ile birlikte  açılışı gerçekleştirildi. Hayırlı olsun.'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HİDAYET VAHAPOĞLU'NUN KONUŞMASI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Siyaset ve Liderlik Okulunun açılışında yaptığı konuşmada, ''Eğitim, en yaygın şekliyle, 'bireylere önceden planlanmış duygu, düşünce ve davranışları kazandırılma sürecidir' diye tanımlanmaktadır. Çağımız dünyasının en önemli parametrelerinin başında eğitim gelmektedir. Bunun önemini fark eden ve önemine binaen eğitimi ana görevi olarak gören devletler, milletler ve kurumlar hak ettikleri yeri almaktadırlar. MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 16. Dönem eğitim öğretim faaliyetlerini bugün başlatmış bulunuyoruz. Günümüzde eğitimin en önemli işlevi bilgi yüklemek olmayıp, bireyin; hayat ve içinde yaşadığı çevre ile sağlıklı, nitelikli bağ kurması ve katkıda bulunmasını sağlamaktır. Biz de ülkücü camiadan yetişmiş gençlerimizi onların sosyal ve siyasi çevresini oluşturan Ülkücü-Milliyetçi Hareketin içinde onlardan beklenenleri layıkıyla yerine getirebilmeleri için rehber olmaya çalışacağız.'' dedi.

 

LİDER BAHÇELİ'NİN GELİŞTİRİP UYGULADIĞI POLİTİKA VE HEDEFLER İYİ ANLAŞILMALIDIR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, ''Üniversitelerin bünyesinde yada farklı organizasyonların içinde siyaset ve liderlik okulu adı altında faaliyet yürüten çok sayıda eğitim merkezi bulunmaktadır. Biz herhangi bir okul olmadığımızın ve genel maksatlara yönelik çalışmadığımızın farkında olarak Alexander Hamilton’un 'Haklı bir siyasi davaya en büyük zararı, muhalefetin acımasızca saldırması değil, yandaşlarının aptalca yaptığı hatalar verir' sözünü aklımızda tutarak hareket ettik ve bu kapsamda; Sadece bilgi yüklemek istemedik. Dünya haritasını önüne koyduğunda Türkiye’nin yeri ve konumunun önemini, Türk-İslam coğrafyası üzerinde oyun oynamak isteyenlerin nihai emellerini doğru okusunlar, bu denklem içinde Sayın Genel Başkanımızın geliştirip uyguladığı politikaları ve hedeflerinizin ne olduğunu kavrasınlar, anlasınlar istedik.'' dedi.

 

LİDERE SADAKAT, TEŞKİLATA İTAAT VE DOKTRİNE BAĞLILIK ÖZÜMSENMELİDİR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, ''Eline aldığı bir gazetenin, kitabın, derginin, köşe yazısının ekranlarda millete akıl satanların satır aralarına gizlediği zehirli mesajları fark etsinler, el akıllı olmasınlar, elin emellerine hizmet etmesinler dedik. Lidere sadakatin, teşkilata itaatin, doktrine bağlılığın ne olduğunu özümsesinler istedik. Ülkücülüğün bir hayat felsefesi, bir yaşam tarzı olduğunun farkında olarak; önce Devletim ve Milletim, sonra Partim ve Ben diyen liderimizin çizdiği yolda yürümenin anlam ve öneminin özümseyerek yaşanılmasını sağlamaya çalıştık. Ülkücünün üstlendiği misyon gereği vasat insandan ya da zihni işgal edilmiş, piyonlaşmış, yarı aydınlardan farklı ve ileri olması gerektiğinin şuurunu aşılamayı hedefledik.'' dedi.

 

GÖVDESİ ARAMIZDA AKLI BAŞKA YERLERDE OLANLAR KARŞISINDA UYANIK OLUNMALIDIR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, ''Gövdesi aramızda, aklı başka yerlerde ve kendisine yapılacak suflelere açık olanların farkında olsunlar dedik, uyuyan değil uyanık ülkücüler olmasını istedik. Ülkücü ve MHP’li olmanın; hırslarının esiri, makam, mevki, ulufe peşinde koşmak olmadığının ve Türk Milleti ile Türkiye Cumhuriyetinin hak ettiği mertebeye ulaştırılması için üstlenilmesi gereken sorumluluğun farkında olarak Ne Mutlu Türk’üm diyebilmenin önemini vermeye çalıştık, Bu anlayış içinde sizlere saygılarımı sunuyor, eğitim öğretim dönemimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Siyaset ve Liderlik Okulu, Hidayet Vahapoğlu, Fatih Çetinkaya, eğitim
Yorumlar
Haber Yazılımı