MHP'nin Yeni Genel Başkan Yardımcısı Yılık'tan İlk Açıklama
Haber Detayı
02 Nisan 2021 - Cuma 20:01 Bu haber 5619 kez okundu
 
MHP'nin Yeni Genel Başkan Yardımcısı Yılık'tan İlk Açıklama
MHP Aile Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, Başkanlık Divanı'na seçildikten sonra ilk açıklamasını yaptı.
MHP Haberi
MHP'nin Yeni Genel Başkan Yardımcısı Yılık'tan İlk Açıklama

MHP Başkanlık Divanı'nda görev alması ve 2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Aile Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, genellikle yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan ve yaşam boyunca süren otizmin bir hastalık olmadığını belirterek, otizmin farklılık olduğunu söyledi.

 

TÜRK MİLLETİNİN KUTLU DERGAHINDA BULUNMANIN SORUMLULUĞU VE ONURU İÇERİSİNDEYİM

 

Göreve getirilmesiyle ilgili ilk açıklamasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ''Kıymetli büyüğümüz, Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirleri ve tensipleri ile Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine layık görülmemin ve Aziz Türk Milleti'nin kutlu dergahında bulunmanın sorumluluğu ve onuru içerisindeyim.'' dedi.

 

 

OTİZM HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

 

Otizm hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, ''Otizm; bebeklikten itibaren karşısındaki kişi ile göz kontağı kurmak , ortak dikkat ve işaret etme davranışlarındaki yetersizlik ve isteksizlikle kendini belli eden, genellikle yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan ve ciddi sosyal etkileşim ve iletişim bozukluğunun yanında sosyal davranış, dil, algısal fonksiyonlar, tekrarlayan davranışlar ve ilgilerle kendini gösteren, yaşam boyu süren, yaşla ve olgunlaşma ile belirtilerin görünümünde ve şiddetinde bireyden bireye farklılık gösterebilen, nörogelişimsel bir bozukluktur.'' dedi.

 

2 NİSAN TARİHİ DÜNYA OTİZM GÜNÜ OLARAK İLAN EDİLDİ

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, ''Uzun yıllardır kullanılan 'otizm' terimi zaman içinde yerini, otizm spektrum bozuklukları terimine bırakmıştır. Birleşmiş Milletler'in aldığı kararla bütün dünyada 2008 yılından beri 2 Nisan tarihi 'dünya otizm günü' olarak kabul edilmiştir. Çocukların yaşamlarının ilk yıllarındaki öğrenme yaşantıları, normal çocuklar için önemli olduğu kadar otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireyler için de çok önemlidir.'' dedi.

 

OTİZM HASTALIK DEĞİL FARKLILIKTIR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, ''Otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireylerin gelişimlerini desteklemek, yaşıtları ile aralarındaki farkı azaltmak, yaşıtlarına yakın bir seviyeye gelebilmeleri için daha yoğun ve nitelikli bir özel eğitim programlarına ihtiyaçları vardır. Yapılan bilimsel araştırmalar; erken yaşta tanı alıp doğru eğitim programları ile yoğun olarak nitelikli Özel eğitim alan otizm spektrum bozukluğu olan çocukların yarısına yakınında belirtilerini kontrol altına alınabildiğini, eğitimlerini yaşıtları ile birlikte genel eğitim sistemi içerisinde sürdürebildiğini, ve yaşıtlarının sahip oldukları becerileri edinerek bağımsız olarak toplumda yaşamlarına devam ettirebildiklerini göstermektedir. Otizm hastalık değil farklılıktır.'' dedi.

 

Resim

 

  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Pelin Yılık, Otizm spektrum bozukluğu, otizm, hastalık değil, otizm farklılıktır, dünya otizm günü, MHP, ilk açıklama
Yorumlar
Haber Yazılımı