MHP Muhalefetin Seçim Kanunu Cehaletini Deşifre Etti
Haber Detayı
02 Eylül 2021 - Perşembe 09:31 Bu haber 2234 kez okundu
 
MHP Muhalefetin Seçim Kanunu Cehaletini Deşifre Etti
MHP, muhalefetin cahilliğini deşifre etti. MHP'nin barajı geçmesi için seçim barajının yüzde 7'ye düşürüldüğünü iddia eden muhalefetin seçim kanununu bilmediği orataya çıktı.
MHP Haberi
MHP Muhalefetin Seçim Kanunu Cehaletini Deşifre Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi konusundaki kararını açıklamasının ardından, MHP'nin barajı geçmesi için seçim barajının yüzde 7'ye düşürüldüğünü iddia eden muhalefet mensuplarının seçim kanunu konusundaki cahilliklerini deşifre eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim ittifakı yapılması halinde 7 olan barajın hesaplanmasında, ittifak yapan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamı esas alınacağını söyledi.

 

FETİ YILDIZ, MUHALEFETİN SEÇİM KANUNU CEHALETİNİ ORTAYA DÖKTÜ

 

MHP'nin baraj proplemi olmadığı halde algı oluşturmak için MHP ve Cumhur İttifakı'nın oylarını düşük göstermeye çalışan muhaliflerin cehaletleri ortaya çıktı. MHP'nin barajı geçmesi için seçim barajının yüzde 7'ye düşürüldüğünü iddia eden muhalefet mensuplarına tokat gibi cevap veren MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla konusunun uzmanı olan MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Genel seçimlerde ülke genelinde, ara seçimlerde yapılan çevrelerin tümünde, geçerli oyların 7’sini geçemeyen Siyasi Partiler Milletvekili çıkaramazlar. Bir Siyasi Partinin listesinde yer almış bağımsız adayın seçilebilmesi de, listesinde yer aldığı siyasi partinin ülke genelinde ve ara seçimlerde seçim yapılan çevrelerin tümünde 7 barajı aşmasıyla mümkündür. Seçim ittifakı yapılması halinde 7 olan barajın hesaplanmasında ittifak yapan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamı esas alınır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, seçim barajı, muhalefet, cehalet, seçim kanunu
Yorumlar
Haber Yazılımı