MHP'li Yönter'den Mezopotamya Çocuklarına Tepki
Haber Detayı
09 Mayıs 2021 - Pazar 22:14 Bu haber 2937 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Mezopotamya Çocuklarına Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Mezopotamya çocuğu olmaya meraklı olan güruha karşı Türk oğlu Türk olduklarını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Mezopotamya Çocuklarına Tepki

MHP ile Habertürk TV arasında yaşanan yeni Anayasa önerisi konusundaki gerilim, Habertürk TV'de işe son verme ve istifalarla neticelenirken,  ''Hepimiz Mezopotamya Çocuğuyuz'' başlığıyla bir yazı kaleme alarak tartışmayı devam ettiren Gazete Pencere köşe yazarı Tayfun Atay'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Mezopotamya çocuğu olmaya meraklı olan güruha karşı Türk oğlu Türk olduklarını söyledi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN NE DEMİŞTİ?

 

MHP'nin hazırladığı yeni Anayasa önerisini okumadan karalamaya kalkışarak MHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e ''Mezopotamya Çocuğu Bülent'' etiketiyle tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Habertürk'te boy gösteren Ebru Baki, Bülent Aydemir ve benzerlerine sesleniyoruz; TBMM'de temsil edilen ve maşeri vicdanı aksettiren MHP’nin kurumsal kimliğini, medya kuruluşu sıfatıyla hedef alamazsınız. #MezopotamyaÇocuğuBülent'' demişti.

 

TAYFUN ATAY KÖŞE YAZISINDA MHP HAKKINDAKİ NE DEDİ?

 

Gazete Pencere köşe yazarı Tayfun Atay, ''Hepimiz Mezopotamya Çocuğuyuz'' başlığıyla kaleme aldığı yazısında, ''MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın 'Mezopotamya Çocuğu Bülent' etiketinin ve onun arkasında duran kitlenin, insanlık için yalnızca onur sayılabilecek bir atfı hakaretamiz mahiyette işlerliğe sokarak kendi adlarına ancak üzüntü duyulabilecek bir vahamet sergiledikleri söylenebilir. Çünkü Türkçü etnosantrik tutulmalardan birazcık sıyrılarak bir parçası oldukları insanlık tarihi ölçeğinden kendilerine bakabilseler, aslında onlar da dâhil hepimizin ve bir bütün olarak insanlığın 'Mezopotamya çocuğu' olduğunu fark edebileceklerdir.'' dedi.

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER'DEN TAYFUN ATAY'A CEVAP

 

''Hepimiz Mezopotamya Çocuğuyuz'' başlığıyla kaleme aldığı yazıda MHP'yi hedef alan Gazete Pencere köşe yazarı Tayfun Atay'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Siz Mezopotamya çocuğu olabilirsiniz...! Nasılsa çok meraklısınız! Ama biz Türk oğlu Türk’üz... Adımız belli atamız belli... Kökümüz belli yurdumuz belli...'' dedi.
  
 Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Türk çocukları, habertürk ve MHP, sert tepki, meraklı olanlar, adımız belli, atamız belli, Türk milleti
Yorumlar
Haber Yazılımı