MHP'li Yılmaz Akşener ve Muhalifleri Deşifre Etti
Haber Detayı
03 Kasım 2021 - Çarşamba 12:02 Bu haber 1599 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz Akşener ve Muhalifleri Deşifre Etti
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İyi Parti'nin samimiyetsizliğinin ve muhalif ittifakın gizli ajandasının ortaya çıktığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz Akşener ve Muhalifleri Deşifre Etti

A Haber'de yayınlanan Cansın Helvacı'nın sunduğu Memleket Meselesi proğramında, CHP'nin gizli gündemi ve İyi Parti'nin tezkere oylamasına Evet demesindeki samimiyetsizliği hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, tezkere oylamasında ortaya çıkan samimiyetsizliği ve muhalif ittifakın gizli gündemini, saha çalışmalarını hızlandırarak vatandaşlara anlatacaklarını söyledi.

 

TEZKERE OYLAMASI MUHALİF CENAHIN GİZLİ AJANDASINI ORTAYA ÇIKARDI

 

TSK'nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP, HDP ve TİP'in Hayır oyuna ve Deva Partisi'nin çekimser oyuna karşı Ak Parti, MHP ve İyi Parti'nin Evet oylarıyla TBMM'de kabul edildi. Tezkereye Hayır oyu veren CHP, HDP'yi küstürmemeye çalışırken, Milliyetçi oyları küstürmeme gayretine giren İyi Parti tezkereye evet oyu verdi. 

 

Ancak tezkereye Evet oyu veren İyi Parti'de tuhaf bir durum ortaya çıktı. İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener'in tezkereye Evet oyu vereceklerini açıklamasına ve parti olarak grup kararı almalarına rağmen, bazı İyi Parti Milletvekilleri Evet oyu vermemek için oylamaya hiç katılmazken, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın tezkereye Hayır oyu verdi. Siyasi partilerin gizli ajandalarının deşifresine yönelik önemli ip uçlarını ortaya çıkaran tezkere oylaması, İyi Parti'nin Evet oyu verme kararında esasen hiç de samimi olmadığını ortaya koydu.

 

MHP'Lİ ÜMİT YILMAZ: İYİ PARTİ TEZKERE OYLAMASINDA SAMİMİ DEĞİLDİ

 

Tezkere oylamasının ortaya çıkardığı tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, İyi Parti'nin Evet oyu verme kararında samimi olmadığına dikkat çeken MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''İP Milletvekillerinin çoğu tezkere oylamasına katılmadı. İP Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, tezkereye Hayır oyu verdi. Tezkereye Evet oyu verilmesi konusunda parti olarak grup kararı alan İP, tezkereye Hayır oyu veren Durmuş Yılmaz'ı disipline sevk etti mi? Etmedi. İP yönetimi samimiyse, Durmuş Yılmaz'a ''Ülkemizi hayati konuda ilgilendiren bir tezkereye Hayır diyemezsin, Hayır dersen gerekli parti içi disiplin kurallarını işletirim.' demesi gerekirdi. Dedi mi? Kesinlikle demedi. Böyle bir açıklama yapılmadığına göre ortada bir samimiyetsizlik var.'' dedi.

 

CHP'NİN GİZLİ GÜNDEMİNİ HALKIMIZA ANLATACAĞIZ

 

CHP'nin gizli gündemi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''CHP'nin gizli gündemi Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği şekilde aşikardır. Bunu da çok net olarak paylaştı. CHP, Türkiye'nin kurucu çizgisinden tamamen uzaklaşıp HDP'nin güdümüne giren ruh ikizi gibi davranan bir konum almıştır. Özellikle Kılıçdaroğlu kaset komplosuyla başa geldikten sonra CHP'yi, Yeni CHP'ye çevirdi. CHP'yi Y-CHP'ye dönüştüren Kılıçdaroğlu'nun, almış olduğu kararlar, uygulamalar ve açıklamalar CHP'nin gizli gündemini ortaya koydu. Genel Başkanımızın ifadesi de budur. Artık bu gizli gündemi, özellikle CHP'nin yüksek oy aldığı bölgelerde halkımıza anlatacağız. Zaten sahada olan MHP Milletvekilleri, ziyaretlerini CHP'nin gizli gündemini de anlatarak devam edecek. CHP'nin gizli gündemi TBMM'de yapılan Irak ve Suriye tezkeresinde gün yüzüne çıktı. CHP, ruh ikizi HDP'nin peşine takıldı. Kandil'deki terörist yöneticiler tezkereye Hayır diyen CHP'ye methiyeler düzdü. Üçüncü ortakları İP ise tezkere oylamasında samimi davranmadı. Sırf iktidar olma umuduyla hareket ettiler. Türk Milleti 2023 yılında da, 2028 yılında da bu dünya görüşünde oldukları sürece, buna müsaade etmeyecek.'' dedi.

 

MHP, SAHA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRIP HER ŞEYİ VATANDAŞLARA ANLATACAK

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tüm Teşkilatlara ve Milletvekillerine verdiği yeni bir görevle ilgili bilgilendirmelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''CHP'nin gizli gündemi bellidir. CHP, Mavi Vatan ve Suriye'deki terör bölgelerine yapılan harekatlarla ilgili düşünceleri artık açık ve nettir. CHP'nin gizli gündemi, tamamen yalan üzerinedir. Pandemi nedeniyle bütün dünyada sıkıntılar yaşanırken, Türkiye'de de sıkıntıların olması normaldir. Ancak CHP, yalan yanlış haberlerle ülkeyi kaosa süreklemek ve karıştırmak isteyen söylemlerde bulunmaktadır. Bu bağlamda, özellikle Milletvekili olmayan İllerimizden başlayarak tüm Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz yeni çalışma proğramında, vatandaşlarımıza Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki 2023 dönemi ve sonrasında yapacaklarımızı, planlarımızı ve proğramlarımızı anlatacağız. Aynı zamanda CHP'nin vatandaşlara yönelik yalanları sahada anlatacağız.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, tezkere oylaması, muhalifler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı