MHP'li Yıldız: Yargılanması İçin Hangi Suçu İşlemesi Gerek?
Haber Detayı
24 Ekim 2023 - Salı 10:18 Bu haber 1665 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Yargılanması İçin Hangi Suçu İşlemesi Gerek?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İsrail'in yargılanması için katliamlarına daha hangi kitle katliamlarını eklemesi gerektiğini sordu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Yargılanması İçin Hangi Suçu İşlemesi Gerek?

İsrail'in Hastane saldırısının sonuçlarını Uluslararası Hukuk açısından değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne; sadece Hastane saldırısının bile yargılanmasına yeterli olan İsrail'in yargılanması için, yıllardır sürdürdüğü katliamlara daha hangi kitle katliamları eklemesi gerektiğini sordu. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN İSRAİL'İN HASTANE SALDIRISINA ULUSLARARASI HUKUK AÇISINDAN DEĞERLENDİRME

 

İsrail'in Hastane saldırısının sonuçlarını Uluslararası Hukuk açısından değerlendiren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, geçen hafta sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gazze'nin El Zeytun Mahallesi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi, İsrail ordusu tarafından füzeyle vurularak 471 çoğu çocuk ve kadın Şehit edildi. Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay başkanı Herzi Halevi başta olmak üzere katliamların failleri insanlığa karşı suç işlemekten, savaş suçu işlemekten, saldırı suçlarından, 2002 den itibaren bu tür suçlara bakan, Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalı, Filistin’in Roma Statüsüne taraf devlet olduğu kararıda gözetilerek failler hakkında tutuklama kararı çıkarılmalıdır.'' demişti.

 

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ'NİN YARGILAMALARINA ÖRNEK

 

Savaş ve insanlık suçu işleyenlere yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezalara örnek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Bu devran böyle sürüp gitmez! Bir hatırlatma; Ratko Mladiç, çok sayıda savaş suçu işlemesi sebebiyle, 2012'de Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlamış, insanlığa karşı suç ve 8 binden fazla Müslüman erkeğin öldürüldüğü Srebrenitsa soykırımına 'büyük ölçüde katkıda bulunduğu' gerekçesiyle UCM 2017'de Mladiç'e ömür boyu hapis cezası vermişti.'' dedi. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN YENİ AÇIKLAMA: İSRAİL DAHA HANGİ SUÇU İŞLEMESİ GEREKİYOR?

 

Sadece Hastane saldırısının bile yargılanmasına yeterli olan İsrail'in yargılanması için, yıllardır sürdürdüğü katliamlara daha hangi kitle katliamları eklemesi gerektiğini sorgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yeni yaptığı açıklamada, ''Filistin bakımından Roma Statüsü, 1 Nisan 2015 tarihinde beri yürürlüktedir. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılık ofisi, bağlı bulunduğu yönetmeliğin 25/1-c uyarınca savaş suçları sebebiyle soruşturma başlatılması için daha hangi kitle katliamlarının işlenmesini bekliyor?'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Filistin, İsrail, yargılanması için, daha hangi, katliam
Yorumlar
Haber Yazılımı