MHP'li Yıldız'dan Muhalefet ve Akıl Hocalarına Cevap
Haber Detayı
16 Mart 2022 - Çarşamba 10:36 Bu haber 1991 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Muhalefet ve Akıl Hocalarına Cevap
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, telaşa kapılan küçük siyasi partilere ve akıl hocası anketçilere kapak olacak cevaplar verdi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Muhalefet ve Akıl Hocalarına Cevap

Ak Parti ve MHP'nin, artık oyların temsilde adalet ilkesine zarar vermesini engellemek için hazırladığı Seçim Yasası Kanun Teklifini açıklamasıyla birlikte, telaşa kapılan küçük siyasi partilere akıl hocalığı yapmaya kalkan sözde tarafsız anketçi Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar'a cevap veren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, maksatlarının kuş vurmak olması halinde hedeflerinde üç kuş yerine kuş sürüsünün olacağını söyledi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN KÜÇÜK SİYASİ PARTİLERİ VE TÜM MUHALEFETİ ÜZECEK DEĞİŞİKLİK AÇIKLAMASI

 

Seçin Kanunu değişikliği yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamayacağı kuralından dolayı, Kanun Teklifi ile muhalefetin erken seçim isteme kozunu elinden alan Ak Parti ve MHP'nin, muhalefet cenahındaki küçücük siyasi partileri üzecek bir kanun teklifi konusunda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Kanun değişikliği teklifi ile ittifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak genel D’Hondt uygulamasıyla belirlenecek. Siyasi partiler seçim bölgesinde gerekli oy oranına ulaşmadan, içinde bulunduğu ittifakın artık oyundan faydalanarak milletvekili çıkaramayacaktır. Bazılarının karanlıkta ıslık çalmasını anlıyoruz. Teklifin Kanunlaşmasıyla 'artık oylar' temsilde adalet ilkesine zarar veremeyecek, 'Pazarlık Partileri' söz ve fiilleriyle siyasi alanı yozlaştıramayacak.'' demişti.  

 

METROPOL ARAŞTIRMA BAŞKANI ÖZER SANCAR'DAN MUHALEFETE TAKTİK UYARI

 

MHP ve Cumhur İttifakı oylarını düşük gösterme gayretkeşlikleri ayyuka çıkan anket firmalarından birisi olan Metropoll Araştırma'nın Başkanlığını yürüten Özer Sencar, ne kadar tarafsız(!) kamuoyu araştırması yaptığını, ''Zayıflayan iktidarın seçim öncesi kanun değiştirme geleneği var. Bilinen bir durumdur bu. Muhalefet başarılı bir şekilde bu oyunu bozma şansına sahiptir. Liderlerin akil ve özverili olması yeterlidir. Unutmayalım seçimin kaderini bütün bunlara rağmen CB adayları belirleyecek.'' sözlerini sarfederek, kendince muhalefete oyun bozma taktiği vererek göstermiş oldu.

 

ÖZER SANCAR'IN SEÇİM KANUNU DEĞİŞİKLİĞİNDEN ANLADIĞI

 

Ak Parti ve MHP'nin, artık oyların temsilde adalet ilkesine zarar vermesini engellemek için hazırladığı Seçim Yasası Kanun Teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunurken muhalefet partilerine akıl vermeyi ihmal etmeyen Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Seçim yasısı Millet ittifakındaki küçük partileri CHP listelerinden seçime girmeye zorlar. Bu durumda sahip oldukları 5-6 puanlık oyun muhtemelen yaklaşık üçte biri CHP listesine oy vermeyip AKP’ye geri gidebilir. Bir diğer etkisi muhalefetin CB adayının belirlenmesini etkiler. Üçüncü önemli etkisi birçok ilde MHP adaylarının AKP listesinden seçime girmek zorunda kalması. Nasıl, bir taşla üç kuş. Bakalım Millet İttifak’ı bu durumdan zarar görmeden çıkmayı becerebilecek mi? Yaşayıp göreceğiz.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN ÖZER SANCAR VE TELAŞA KAPILAN KÜÇÜK PARTİLERE CEVAP

 

Ak Parti ve MHP'nin, artık oyların temsilde adalet ilkesine zarar vermesini engellemek için hazırladığı Kanun Teklifi üzerine telaşa kapılan küçücük muhalefet partilerinin durumu hakkında ''Her şey çok açık: Seçim pusulasında İttifak üzerine mühürün  basılması halinde; Ortak oylar orantısal olarak partilere dağıtıldıktan sonra partilerin oy’u kesin şeklini alır. Bu oy’a göre partilere milletvekili tahsis edilir. Bu hususta bir değişiklik yoktur. Kendi partisi içerisinde iktidar mücadelesinde sonuç alamayan kifayetsiz muhterisler, kaybettirme üzerine bir motivasyonla pazarlık gücünü artırmaya çalışırken bir anda far görmüş tavşana döndüler.'' değerlendirmelerinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, cumhur İttifakı'nın Kanun Teklifiyle bir taşla üç kuş vurmaya çalıştığı iddiasından bulunan Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar'a verdiği cevapta, ''Araştırmacı Özer Sencar, 'AKP ve MHP'nin seçim yasa taslağı ile bir taşla üç kuş vuruldu' demiş. Öncelikle; Taslak değil Kanun teklifi ... Sonra; Maksat kuş vurmak olsa, hedefimizde üç kuş değil kuş sürüsü olurdu.'' dedi.

 

Resim

Resim

 


  

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, telaşa kapılan, küçük siyasi partiler, akıl hocası, anketçilere, kapak olacak cevap, Kanun Teklifi, Seçim Yasası, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı