MHP'li Yıldız'dan Muhalefet Listelerine Manidar Yorum
Haber Detayı
09 Nisan 2023 - Pazar 20:43 Bu haber 2844 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Muhalefet Listelerine Manidar Yorum
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhalefet partilerinin yaşadığı Milletvekili Adayı listesine yönelik sorunları açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Muhalefet Listelerine Manidar Yorum

Yeni seçim sistemiyle kendilerine güvenmeyen Altılı Masadaki küçük partilerin CHP listelerinden seçimlere katılacak olması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Altılı Masada yer alan siyasi partilerin Milletvekili Adayı listesinde meydana gelecek sorunlar hakkında manidar açıklamalar yaptı.

 

ALTILI MASADAKİ PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYI LİSTESİ SIKINTISI

 

Cumhur İttifakındaki Muhafazakar seçmenin oylarını Altılı Masaya devşirmek için kurulan mikroskopik siyasi partilerden Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde Ak Parti'nin oylarının tamamına sahip çıkarken partisine güvenemediğinden CHP listelerinden seçimlere katıldı. Aynı şekilde kendi logosuyla seçime gireceğini aylar önce dillendiren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da CHP listelerinden seçimlere katıldı. DP ve SP de aynı yolu izledi. Altılı Masanın dört sağ görüşlü partisinin PKK'nın siyasi partisi HDP ile siyasi birliktelik yapmaktan çekinmeyen CHP listelerinden seçimlere girecek olması, Altılı Masadaki ideolojik tartışmaları da gün yüzüne çıkardı.

 

Altılı Masanın dört siyasi partisinin CHP listelerinden seçime girecek olması, esas CHP'lilerin listelerde az yer bulmasına yol açtı. Asıl CHP'li adayların ancak yüzde 40'ı CHP listelerinde yer bulabildi. Bu ise hem adaylarda hem de oy verecek seçmenlerde sıkıntı oluşturdu.

 

CHP listelerindeki sıkıntıların ilerleyen günlerde istifalara yol açması beklenirken, İyi Parti listelerinde yerini beğenmeyen adaylar istifa etmeye başladı bile. Meral Akşener'in sağ kollarından birisi olan Aytun Çıray'ın İyi Parti'nin baraj altında kalacağını iddia ederek Milletvekili adaylığından feragat etmesi ise Altılı Masayı sarsan bir gelime oldu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN ALTILI MASANIN MİLLETVEKİLİ ADAYI LİSTESİ SIKINTISINA DEĞERLENDİRME

 

Altılı Masada yer alan siyasi partilerdeki Milletvekili Adayı listesi sıkıntısı hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP nin siyasi sığınmacıları, statü, dine yüklenen anlam, yerleşim şartları, liste sıralaması gibi konularda ilk saatten itibaren travma yaşamaya başladı. Bir çoğunun profesyonel yardıma ihtiyacı olacak.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, muhalefet, liste sorunu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı