MHP'li Yalçın: Bahçeli'nin Haklılığı Ortaya Çıktı
Haber Detayı
14 Ekim 2020 - Çarşamba 00:30 Bu haber 3589 kez okundu
 
MHP'li Yalçın: Bahçeli'nin Haklılığı Ortaya Çıktı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi haklı çıkardığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın: Bahçeli'nin Haklılığı Ortaya Çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesince alınan kararı reddetmekle büyük bir hukuki yanlışı önlediğini belirterek, Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararının MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi haklı çıkardığını söyledi.

 

AĞIR CEZA MAHKEMESİ KARARI REDDETMEKLE HUKUKİ YANLIŞA HAYIR DEDİ

 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesince alınan Enis Berberoğlu’nun yeniden yargılanması kararını reddetmekle büyük bir hukuki yanlışa “Hayır!” dedi ve yargı erkinin yürüdüğü raylarda meydana gelen sakıncalı bükülmeyi düzeltti. Anayasa Mahkemesi; kamu hukukunu tersyüz ederek Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı almış, milletin hem varlığını hem hukukunu daim ve müemmen kılacak yegâne beşeri teşkilat konumundaki devlet karşısında kişiyi üstün tutan bir adım atmıştı.

 

BU KARAR MHP LİDERİ BAHÇELİ'Yİ HAKLI ÇIKARDI

 

Anayasa Mahkemesi; Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına dair fevkalade isabetli yerel mahkeme hükmü karşısında açığa düşmekle kalmadı, 1961’den beri anayasal işlevi üzerinde dolaşan şüphe ve güvensizlik gölgesi biraz daha koyulaştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin söz konusu kararı, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli tarafından dile getirilen “Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılması” yönündeki kanaatin de son derece isabetli olduğunu gözler önüne serdi.

 

Resim

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, Devlet Bahçeli, haklı çıktı, isabetli öneri, Anayasa Mahkemesi kararı, Ağır Ceza Mahkemesi kararı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı