MHP'li Vahapoğlu Ticaret Bakanlığını Göreve Çağırdı
Haber Detayı
16 Nisan 2022 - Cumartesi 04:40 Bu haber 2357 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu Ticaret Bakanlığını Göreve Çağırdı
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Otomobil sektöründeki yetkili servislerde uygulanan fahiş fiyatlar konusunda Ticaret Bakanlığı'nı göreve çağırdı.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu Ticaret Bakanlığını Göreve Çağırdı

Otomobil sektöründeki yetkili servislerin başka servislerde işlem yapılan otomobilleri garanti kapsamından çıkarmasına tepki gösteren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, otomobil sahiplerinin yetkili servislerde uygulanan fahiş fiyatlardan dolayı mağduriyet yaşadığını belirterek, tüketicilerin bilinçlendirilmesi için Ticaret Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

 

BAŞKA SERVİSLERDE BAKIM YAPILMASI GARANTİYİ NEDEN BOZUYOR?

 

Otomobil sektöründeki yetkili servislerin başka servislerde işlem yapılan otomobilleri garanti kapsamından çıkarmasına tepki gösteren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Otomobil yetkili satıcıları, üretici garantisi kapsamında olan 0-5 yaş aralığındaki araçların her türlü periyodik bakım, yağ, filtre ve benzeri parça değişim işlemlerinin kendi servislerinde yapılmasını, kendi servislerinde yapılmayan bakımların garantiyi bozduğunu iddia etmektedirler.'' dedi.

 

TİCARET BAKANLIĞI'NA TÜKETİCİLERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ ÇAĞRISI

 

Garanti kapsamından çıkmak istemeyen otomobil sahiplerinin, yetkili servislerde uygulanan fahiş fiyatlardan dolayı mağduriyet yaşadığına dikkat çeken MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, ''Yetkili servis periyodik bakımlarında sıklıkla değişen ve piyasada orijinalini en az yarı fiyatına bulma imkânı olan cam suyu, antifriz hava, mazot, polen, yağ filtresi, motor yağı ve fren balatası gibi sarf malzemelerini yetkili servislerde fahiş fiyatlarla sunmaktadırlar. Ayrıca, aracın modeline göre işçilik saat ücretleri de değişmekte, pahalı olan modelin işçiliği daha pahalı ücretlendirilmektedir. Tüketicinin bu konudaki haklarını tam olarak bilmemesi nedeniyle işletmeler, tüketiciyi istismar etmektedirler. Ticaret Bakanlığımızı tüketicinin bilinçlendirilmesi maksadıyla aydınlatıcı özel programlar yapmaya davet ediyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Bursa Milletvekili, Hidayet Vahapoğlu, otomobil yetkili servisleri, fahiş fiyat, uygulaması, garanti kapsamı, Ticaret Bakanlığı, göreve çağırdı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı