MHP'li Taşdoğan'dan Plazma Bağışı Çağrısı
Haber Detayı
19 Kasım 2020 - Perşembe 10:08 Bu haber 2775 kez okundu
 
MHP'li Taşdoğan'dan Plazma Bağışı Çağrısı
MHP'nin Doktor Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Coronavirüsle mücadelede plazma bağışlarının önemine dikkat çekti.
MHP Haberi
MHP'li Taşdoğan'dan Plazma Bağışı Çağrısı

Türkiye'nin plazma bağışında dünyada gönüllülük oranı en yüksek ülke özelliğini taşıdığını hatırlatan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 45 bini aşkın immün plazma bileşeni hastalara nakledilelerek çok sayıda kişinin coronavirüsü yendiğini belirterek, kriterlere uyan kişilerin plazma merkezlerinde kan bağışında bulunmalarına devam etmesinin coronavirüsle mücadelede önemli olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE PLAZMA BAĞIŞINDA DÜNYADA GÖNÜLLÜLÜK ORANI EN YÜKSEK ÜLKEDİR

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Türkiye, plazma bağışında dünyada gönüllülük oranı en yüksek ülke özelliğini taşıyor. Bu alanda Türk Kızılayı ve gönüllü organizasyonlar salgınla önemli bir rol üstleniyorlar. Kızılay, mart ayından bu yana Covid-19'a yakalanan 144 bini aşkın kişiye ulaşmış ve son verilere göre 45 bini aşkın immün plazma bileşeni hastalara nakledilmiş, böylece çok sayıda kişi coronavirüsü yenmiştir. İmmün plazma, Covid-19 hastalığı geçirmiş, vücudunda mikroorganizma kalmamış, kanında antikor bulunan kişilerden alınabiliyor.'' dedi.

 

KRİTERLERE UYANLARIN PLAZMA BAĞIŞI CORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ

 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ''Bu durumda bulunan 18-60 yaş gruplarındaki bağışçılardan, tercihen erkeklerden, gebe kalmamış kadınlardan ve kan transfüzyonu yapılmamışlar gibi kriterlere sahip kişilerden alınarak hastalara verilip tedavi edilmektedir. Bu kriterleri sağlayan bağışçıların plazma merkezlerinde kan bağışında bulunmalarını ve Covidle mücadelede ön saflarda olmaları gerektiğini önemle hatırlatıyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Gaziantep Milletvekili, Ali Muhittin Taşdoğan, Plazma bağışı, kan bağışı, çağrı yaptı, coronavirüsle mücadele, covid 19, hayat kurtarın
Yorumlar
Haber Yazılımı