MHP'li Sözlü'den Seçimi Kaybeden Sözde Milliyetçilere
Haber Detayı
29 Mayıs 2023 - Pazartesi 11:20 Bu haber 4766 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Seçimi Kaybeden Sözde Milliyetçilere
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, 28 Mayıs seçimlerinde kaybeden Sözde Milliyetçiler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Seçimi Kaybeden Sözde Milliyetçilere

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin neticesi hakkında değerlendirmelerde bulunurken MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak söylemine vurgu yapan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP'ye ihanet ettikten sonra katıldıkları partilerde özellikle 28 Mayıs seçim kampanyasında PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çizgide yol yürür hale gelen Sözde Milliyetçilere yönelik manidar açıklamalarda bulundu.

 

2023 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE OLUŞAN MUHALİF İTTİFAKIN HEDEFİ

 

Yabancı gözlemcilerin ''Dünyanın en önemli seçimi'' olarak tanımladığı Türkiye'deki siyasi gözlemcilerin ''Türkiye'nin kader seçimi'' olarak nitelendirdiği 2023 seçimleri öncesinde; ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalifleri destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan Muhalif Cenah, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Davalarına ve partilerine ihanet edenlerden oluşturduğu Altılı Masada bir araya gelerek, Cumhur İttifakını iktidardan indirme kampanyası yürüttüler.  PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu; 14 Mayıs'ta hezimete uğrayınca, önceki söylemlerini bir kenara koyarak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesinde Türk Milliyetçiliği söylemine sığınmış ve bu kapsamda Tarla Kongresi'nde Meral Akşener ile birlikte MHP'ye ihanet edenlerden Ümit Özdağ'ı 7'li muhalif ittifakına dahil etti.

 

2023 SEÇİMLERİNDE KAYBEDEN SÖZDE MİLLİYETÇİLER

 

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metin, ABD tarafından bir asır önce açıklanan Wilson İlkeleri ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin tutum belgesinin örtüştüğü gerçeği ortadayken, Türk Milliyetçisi olduğunu iddia ettiği halde bu gerçeği görmezden gelen Meral Akşener'den sonra Türk Milliyetçiliğini Suriyelilere karşı olmaya indirgeyen Ümit Özdağ'ın da, PKK ile aynı çizgide buluşması Müslüman Türk Milletinin tepkisine yol açtı. Netice itibariyle, Devletine ve kendisine hizmet edenlere sahip çıkan Müslüman Türk Milleti; 21. Yüzyılın Türk ve Türkiye Yüzyılı olması için 14 Mayıs'ta TBMM'deki Milletvekili çoğunluğunu Cumhur İttifakına verdi, 28 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı seçti. Milli mücadele ruhuyla hareket eden Türk Milleti, 2023 seçimlerinde küresel güçler ve yerli işbirlikçilerinin yanında Türk Milliyetçisi olduğunu iddia eden Sözde Milliyetçileri de yendi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN BÜYÜK HEDEFİ VE 28 MAYIS SEÇİMLERİ

 

1992 yılında 2023 yılında Lider Ülke Türkiye ve 21. Asrın Türk Asrı olması hedefini ortaya koyan, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kuran ve özellikle 2018 seçimlerinden sonra desteklediği Ak Parti ile birlikte hedeflerinin büyük çoğunluğunu Devlet politikası haline getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1992 yılında ortaya koyduğu hedeflerini ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemiyle 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının yürüttüğü seçim kampanyasının ana hedefi haline getirmiş ve 28 Mayıs seçimleri neticelendikten sonra yaptığı açıklamada; ''Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir.'' demiştir.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN 28 MAYIS SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,16 oy alarak yeniden Cumhurbaşlanı seçildiği 28 Mayıs seçimleri gecesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimlere yönelik yaptığı manidar değerlendirmenin haberini sosyal medya hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Yedi Düvel ve yerli işbirlikçilerine karşı Milli Mücadele ruhuyla hareket edilerek kazanılan seçimlere yönelik yaptığı değerlendirmede, ''Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli: Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir. Aziz şehitlerimizin ruhu koruyucu bir gölge gibi Devletimizin ve Milletimizin üzerindedir. Bunu bilenler bilir.'' dedi.

 

PKK İLE SAF TUTAN MÜSVEDDELER PEÇETE GİBİ KULLANILIP ÇÖPE ATILDI

 

28 Mayıs seçim neticeleri açıklandıktan sonra 21. Yüzyılın Türk ve Türkiye Yüzyılı olması için Cumhur İttifakının 2023 seçimlerini kazanması gerektiğine inanan tüm vatandaşların Türkiye genelinde sokaklara dökülerek zafer kutlaması yaptığı ortamda, Milliyetçi Ülkücü Hareket mensuplarının büyük bir coşku içerisinde seçim zaferini kutladığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP'ye ihanet ettikten sonra katıldıkları partilerde özellikle 28 Mayıs seçim kampanyasında PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çizgide yol yürür hale gelen Sözde Milliyetçilere yönelik yaptığı açıklamada, ''Adana Sokaklarının bu gece bize bir kez daha gösterdiği şudur ki; Türk Milliyetçilerinin siyasi adresi MHP dir, Lideri Devlet Bahçeli'dir. Milliyetçi oylar üzerinden hesap yapıp güya geçmişleriyle, eski ünvanları ile doğrudan basın ve sosyal medya aracılığı ile açıklamalar yapıp PKK ve küresel emperyalizmin yanında saf tutan müsveddeler, kibarca söylüyorum, peçete gibi kullanıldınız, çöpe atıldınız!'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Hüseyin Sözlü, 28 Mayıs seçimleri, Sözde Milliyetçiler, yenildi
Yorumlar
Haber Yazılımı