MHP'li Şimşek'ten Çiftçi ve Emekli Olmak İsteyene Destek
Haber Detayı
27 Aralık 2020 - Pazar 15:34 Bu haber 2011 kez okundu
 
MHP'li Şimşek'ten Çiftçi ve Emekli Olmak İsteyene Destek
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Çiftçi borçlarının ertelenerek yapılandırılması ve emekli olmak isteyenlere kredi verilmesi konusunu TBMM'de gündeme getirdi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek'ten Çiftçi ve Emekli Olmak İsteyene Destek

Çiftçi borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılması konusunda henüz bir çalışma yapmayan Hükümete sitemde bulunan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Çiftçi borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılması konularında mutlaka çalışma yapılması gerektiğini belirterek, emeklilik hakkı kazanıp da borcu olan vatandaşlara kredi verilerek borçlarının ödemesini ve emekli olmasının sağlanmasını istedi.

 

ÇİFTÇİ BORÇLARININ ERTELENMESİ VE YAPILANDIRILMASI GEREKİR

 

Çiftçi borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılması konusunu gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Bütçe görüşmelerinin başladığı günden bu tarafa çiftçi borçlarıyla ilgili borç erteleme yapılması; özellikle, Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının mutlaka yapılandırılması gerektiğini defalarca dile getirmemize rağmen bugüne kadar bu konuda bir çalışma olmadı. Ben, çiftçilerimiz adına mutlaka bu borç yapılandırılmasının, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarının bu kapsama mutlaka alınması gerektiğini düşünüyorum.'' dedi.

 

BORCU OLUP EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE KOLAYLIK SAĞLANMALIDIR

 

Emeklilik hakkı kazanıp da borcu olan vatandaşlara kolaylık sağlanmasını isteyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Hükumetimiz birçok konuda yapılandırma yaptı. Bir de emekli olmak isteyen vatandaşlarımız, borçlarını yapılandırdılar ama bankalar geçmiş dönemlerde emekli olacak vatandaşları, borç yapılandırması yapanları emekli ederek kredi verip maaşından ödenmek kaydıyla bir hak tanıyorlardı. Şu anda o, kapsama alınmadı. Bu konuda da bankaların emeklilik hakkı kazanan vatandaşlarımıza kredi vererek bu borçlarını ödemesini ve emekli olmasını sağlamalarını talep ediyor, saygılar sunuyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, Çiftçi borçları, erteleme ve yapılandırma, emekli olmak isteyen, kredi verilmesi, emeklilik hakkı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı