MHP'li Şimşek: Çiftçilerin Yüzü Güldürülmelidir
Haber Detayı
19 Nisan 2021 - Pazartesi 03:04 Bu haber 2089 kez okundu
 
MHP'li Şimşek: Çiftçilerin Yüzü Güldürülmelidir
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, salgın döneminde bile gece gündüz çalışan çiftçilerin yüzünün güldürülmesine yönelik önerilerini sundu.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek: Çiftçilerin Yüzü Güldürülmelidir

Çiftçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, çiftçilerin kredi borçlarının yapılandırılmasını, kullandıkları mazot, elektrik ve su fiyatlarının indirilmesini talep ederek, salgın döneminde bile gece gündüz çalışan çiftçilerin artık yüzünün güldürülmesi gerektiğini söyledi.

 

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI GEREKİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Hükûmetimiz, Tarım Krediye olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifini Meclisimize sunmuştur. Yalnız, çiftçilerimizin borçlarının çoğunluğu Ziraat Bankası ve özel bankalara olan çiftçi kredileridir. Mutlaka Ziraat Bankası ve özel bankalara olan çiftçi kredilerinin de yapılandırma kapsamına alınması çiftçilerimizin beklentisidir.'' dedi.

 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLDÜRÜLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Ayrıca çiftçilerimize ucuz mazot, sulamada ucuz elektrik ve DSİ'nin sulama ücretlerinde indirim yapılması ve destek paketinde mutlaka tohum ve gübre desteği verilmesi çiftçilerimizin talebidir. Ayrıca limon ihracatında sıkıntılar yaşanmakta ve limon fiyatları neredeyse geçen yılın yarı fiyatına düşmüştür. Bu konuda da mutlaka ihracatçı teşvik edilmeli, pandemi döneminde gece gündüz çalışan çiftçilerimizin yüzü güldürülmelidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, salgın döneminde, gece gündüz çalışan, çiftçilerin, yüzü güldürülmeli, kredileri, borçları, destekler, indirimler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı