MHP'li Öztürk'ten Türkiye'nin Kızılelma Hedefi Açıklaması
Haber Detayı
23 Eylül 2020 - Çarşamba 15:16 Bu haber 3294 kez okundu
 
MHP'li Öztürk'ten Türkiye'nin Kızılelma Hedefi Açıklaması
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cumhur İttifakı ve yeni sistemin Kızılelma hedefinde Türk milletinin lokomotifi olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk'ten Türkiye'nin Kızılelma Hedefi Açıklaması

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin üç önemli safha geçirdiğini belirterek, Türkiye'nin sorunlarının çözüm anahtarı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhur İttifakı'nın Kızılelma hedefinde Türk milletinin lokomotifi olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KIYAMETE KADAR BAKİ KALACAK BİR ANITTIR

 

Türkiye Cumhuriyeti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlayan Milli Mücadele’nin sonunda kurulmuş, 100. yılına ulaşmak üzere olan ve Allah’ın izniyle kıyamete kadar baki kalacak bir anıttır. Türkiye Cumhuriyeti kıyamet koptuğunda; Türk milletinin şair Baki’nin deyimiyle gökkubbede bıraktığı en hoş sada olacaktır. Ebediyete kadar baki olacağına inandığımız devletimiz ve milletimiz elbette ki bunu zamana/değişime ayak uydurarak yapacaktır.

 

CUMHURİYET DÖNEMİNİN ÜÇ ÖNEMLİ SAFHASI

 

Bu noktada Türkiye’nin karşılaşması muhtemel tehditleri gören, yürütmenin acilen güçlendirilmesi ile beraber erkler arasındaki çizginin daha keskin olması gerektiğini idrak eden Bilge Lider Devlet Bahçeli; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni teklif etmiştir. Nihayetinde Türk milletinin yüksek iradesi ve Cumhur İttifakı’nın birlikteliği ile 16 Nisan 2017’de kabul gören yeni hükümet sistemi, 24 Haziran 2018’de Sayın Cumhurbaşkanımız ile cari bir hale gelmiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, Türkiye’nin tarih sahnesindeki akışını üç safha ile özetlemektedir: İlk evre Cumhuriyet’in ilanı ve 1946 arası. İkinci evre çok partili hayata geçiş. Üçüncü evre ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kabulüdür.

 

TÜRKİYE'NİN SORUNLARININ ÇÖZÜM ANAHTARI CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİDİR

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; Türk devlet aklının, zamanın şartlarına ve ruhuna uygun, Türkiye’nin jeostratejik imkanlarına matuf bir bakış açısıyla ülkemizin ‘lider ülke’ parolasına muvafık bir inançla hazırlanmıştır. Türkiye’nin sorunlarının çözüm anahtarı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; Cumhur İttifakı ile yasamadaki gücünü perçinleştirirken Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi birikimiyle kısa zamanda önemli başarıları ortaya koymuştur.

 

CUMHUR İTTİFAKI VE YENİ SİSTEM TÜRK MİLLETİNİN LOKOMOTİFİDİR

 

Milletin kavli kararı ile kurulan Cumhur İttifakı'nın merkezinde 2023 hedefine ulaşma; 2053 ve 2071 hedeflerinin altyapısını oluşturma fikri vardır. İnanmışların birliği olan Cumhur İttifakı; Türk milletini Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesi hedefine eriştirmekte kararlıdır. Özetleyecek olursak: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; Cumhur İttifakı’nın varlığıyla Türkiye’nin küresel güç olma ve nihayetinde Kızılelma’ya varma yolunda, Türk milletinin lokomotifi olmaya devam edecektir.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kırıkkale Milletvekili, Halil Öztürk, Cumhur İttifakı, Kızılelma, Kızılelma hedefi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye, Türk Milleti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı