MHP'li Öztürk'ten Milletvekillerini Oyalama Taktiğine Tepki
Haber Detayı
09 Ağustos 2023 - Çarşamba 09:47 Bu haber 1269 kez okundu
 
MHP'li Öztürk'ten Milletvekillerini Oyalama Taktiğine Tepki
MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, muhalefetin Milletvekillerini oyalama taktiği izlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk'ten Milletvekillerini Oyalama Taktiğine Tepki

CHP'nin hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile TBMM'yi 15 gün içinde 2. kez olağanüstü toplantıya çağırması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Milletvekillerinin vatandaşlarla buluşmasından ve Yerel Seçimlere hazırlanmasından rahatsız olan CHP'nin, TBMM'yi zırt pırt toplantıya çağırarak Milletvekillerini oyalama taktiği izlediğini söyledi.

 

CHP TATİLE GİREN TBMM'Yİ 15 GÜN İÇİNDE 2. KEZ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI 

 

Normal şartlarda, 1 Temmuz 2023 tarihinde tatile girmesi gereken TBMM, 15 Temmuz 2023 Cumartesi gününe kadar çalışmalarına devam etmiş ve sonrasında 1 Ekim Pazar gününe kadar tatile girmişti. CHP daha yeni tatile giren TBMM'yi, 25 Temmuz 2023 Salı günü toplanması için genel görüşme önergesi verdi. CHP’nin genel görüşme önerisi Genel Kurul’da kabul edilmedi. Meclis, 1 Ekim’e kadar tekrar tatile girdi. Hızını alamayan CHP, 8 Ağustos Salı günü toplanması için TBMM Genel Kurulunu tekrar toplantıya çağırdı. TBMM yine bir kaç saatliğine toplanıp muhalefetin verdiği önerge reddedildikten sonra tekrar tatile girecek.

 

CHP SONUÇ ELDE EDEMEYECEĞİNİ BİLE BİLE TBMM'Yİ NEDEN TOPLANTIYA ÇAĞIRIYOR?

 

CHP; her yıl olduğu gibi yaz aylarında tatile giren TBMM'yi, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile neden zırt pırt toplantıya çağırıyor? Siyasi iktidarın en doğru önergeyi TBMM'ye sunduğunda bile reddedeceklerini açıkça söyleyebilen CHP'nin, kendi önergelerine iktidardan destek istemesi kadar saçma sapan bir şey olabilir mi?

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra yoğun çalışan Milletvekillerinin daha seçmenlerine teşekkür gezisi dahi yapacak zamanı bulamadığı düşünülürse, belki kısa bir tatilden sonra vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve seçimlerden dolayı teşekkür etmeye gidecek olması, CHP'yi neden rahatsız ediyor? Üstelik Ak Parti'de Eylül'den sonra başlayacak olan Kongre süreci öncesinde Teşkilat yenilemeleri sürerken, CHP'de ve MHP'de Kongre süreci başlamışken, Milletvekilleri neden hiç bir sonuç elde edilemeyeceği önceden belli olan toplantılar için zırt pırt Ankara'ya çağırılıyor? CHP, Milletvekillerinin ilçe ve il Kongrelerine müdahale etmesini istemiyor mu? Sürekli israftan bahseden CHP, 600 Milletvekili ile birlikte danışmanlarının, sekreterlerinin hatta tüm TBMM personelinin Ankara'da toplanmasının maliyetini bilmiyor mu?

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ CHP'NİN TBMM'Yİ ZIRT PIRT TOPLANTIYA ÇAĞIRMA NEDENİNİ AÇIKLADI

 

CHP'nin, her yıl olduğu gibi yaz aylarında tatile giren TBMM'yi, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile zırt pırt toplantıya çağırmasının bir başka nedeni olmalıydı. Bu sorunun cevabını veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin içinde bulunduğu kaos, kargaşa ve çatışmayı perdelemek için içtüzükten aldığı bir yetkiyi kötüye kullanarak, TBMM'yi zırt pırt toplantıya çağırdığını söylemişti.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN MUHALEFETE NET CEVAP: BU-RA-DA-YIZ!

 

Olağanüstü toplanan Meclis çalışmalarına katılmak için genel kurula gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin tutumu üzerine yaptığı açıklamada, ''Türkiye’nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağıracak gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim’e kadar her toplantıda buradayız.'' dedi

 

MHP'Lİ HALİL ÖZTÜRK'TEN MUHALEFETİN TUTUMUNA TEPKİ 

 

Milletvekillerinin vatandaşlarla buluşmasından ve Yerel Seçimlere hazırlanmasından rahatsız olan CHP'nin Milletvekillerini oyalama taktiği izlediğine dikkat çeken MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Muhalefetin her işi boyalı her yaptığı aldatmacadır. Memleketin meselelerine dair önerileri olmayanlar, Türkiye’ye gelecek ufku belirleyemeyenler 15 günde bir TBMM’yi olağanüstü toplamayı marifet ve iş saymaktadır. Türkiye’nin sorunlarını bir gün olsun düşünmemiş, muhalefet anlayışlarını yalnızca kişi ve belli bir karşıtlık üzerinden kuran bu anlayış akılcı, gerçekçi ve ideal çözümleri üretmekten uzaktır. Bilimle işleri yoktur, doğruyla bağları kopmuştur! Milletvekili sayısı üzerinden yaptıkları hesaplarla olağanüstü toplantı marifetiyle gündem yaratma ve kendi sorunlarından uzaklaşma derdinde olanlar milletimizin derdiyle elbette dertlenmeyecektir. Deprem bölgesinde yaraların sarılması onların gündeminde yoktur, olmamıştır! Türkiye’nin diplomatik ve yumuşak gücüne kör olanlar vatandaşla bir ve beraber olmamızdan 30 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine hazırlanmamızdan rahatsız ve huzursuzdur! Özeleştiriyi hepten unutan, Türk milleti neden bize oy vermiyor, niye bizi desteklemiyor diye muhasebe yapacakları yerde TBMM Genel Kurulu’nu kongre salonlarına çevirmeye hevesli olanlar Türk Milleti’nden yeni dersler almaya devam edecektir!'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Kırıkkale Milletvekili, Halil Öztürk, muhalefetin, oyalama taktiği
Yorumlar
Haber Yazılımı