Devlet Bahçeli: Ekim’e Kadar Her Toplantıda Buradayız
Haber Detayı
08 Ağustos 2023 - Salı 15:37 Bu haber 2103 kez okundu
 
Devlet Bahçeli: Ekim’e Kadar Her Toplantıda Buradayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerinin TBMM'yi zırt pırt toplantıya çağırmasına yönelik açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Devlet Bahçeli: Ekim’e Kadar Her Toplantıda Buradayız

CHP'nin hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile TBMM'yi 15 gün içinde 2. kez olağanüstü toplantıya çağırması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerinin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracak gündemi kolaylıkla bulabileceğini belirterek, MHP'nin 1 Ekim’e kadar her toplantıya katılacağını söyledi.

 

CHP TATİLE GİREN TBMM'Yİ 15 GÜN İÇİNDE 2. KEZ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI 

 

Normal şartlarda, 1 Temmuz 2023 tarihinde tatile girmesi gereken TBMM, 15 Temmuz 2023 Cumartesi gününe kadar çalışmalarına devam etmiş ve sonrasında 1 Ekim Pazar gününe kadar tatile girmişti. CHP daha yeni tatile giren TBMM'yi, 25 Temmuz 2023 Salı günü toplanması için genel görüşme önergesi verdi. CHP’nin genel görüşme önerisi Genel Kurul’da kabul edilmedi. Meclis, 1 Ekim’e kadar tekrar tatile girdi. Hızını alamayan CHP, 8 Ağustos Salı günü toplanması için TBMM Genel Kurulunu tekrar toplantıya çağırdı. TBMM yine bir kaç saatliğine toplanıp muhalefetin verdiği önerge reddedildikten sonra tekrar tatile girecek.

 

CHP SONUÇ ELDE EDEMEYECEĞİNİ BİLE BİLE TBMM'Yİ NEDEN TOPLANTIYA ÇAĞIRIYOR?

 

CHP; her yıl olduğu gibi yaz aylarında tatile giren TBMM'yi, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile neden zırt pırt toplantıya çağırıyor? Siyasi iktidarın en doğru önergeyi TBMM'ye sunduğunda bile reddedeceklerini açıkça söyleyebilen CHP'nin, kendi önergelerine iktidardan destek istemesi kadar saçma sapan bir şey olabilir mi?

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra yoğun çalışan Milletvekillerinin daha seçmenlerine teşekkür gezisi dahi yapacak zamanı bulamadığı düşünülürse, belki kısa bir tatilden sonra vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve seçimlerden dolayı teşekkür etmeye gidecek olması, CHP'yi neden rahatsız ediyor? Üstelik Ak Parti'de Eylül'den sonra başlayacak olan Kongre süreci öncesinde Teşkilat yenilemeleri sürerken, CHP'de ve MHP'de Kongre süreci başlamışken, Milletvekilleri neden hiç bir sonuç elde edilemeyeceği önceden belli olan toplantılar için zırt pırt Ankara'ya çağırılıyor? CHP, Milletvekillerinin ilçe ve il Kongrelerine müdahale etmesini istemiyor mu? Sürekli israftan bahseden CHP, 600 Milletvekili ile birlikte danışmanlarının, sekreterlerinin hatta tüm TBMM personelinin Ankara'da toplanmasının maliyetini bilmiyor mu?

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ CHP'NİN TBMM'Yİ ZIRT PIRT TOPLANTIYA ÇAĞIRMA NEDENİNİ AÇIKLADI

 

CHP'nin, her yıl olduğu gibi yaz aylarında tatile giren TBMM'yi, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile zırt pırt toplantıya çağırmasının bir başka nedeni olmalıydı. Bu sorunun cevabını veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin içinde bulunduğu kaos, kargaşa ve çatışmayı perdelemek için içtüzükten aldığı bir yetkiyi kötüye kullanarak, TBMM'yi zırt pırt toplantıya çağırdığını söylemişti.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN MUHALEFETE NET CEVAP  

 

Olağanüstü toplanan Meclis çalışmalarına katılmak için genel kurula gelişinde, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile TBMM'yi 15 gün içinde 2. kez olağanüstü toplantıya çağıran CHP'nin tutumu üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye’nin gündemi çok yoğun. Muhalefet unsurları her zaman olağanüstü toplantıya çağıracak gündem bulabilirler. Biz 1 Ekim’e kadar her toplantıda buradayız.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet, Bahçeli:, Ekim’e, Kadar, Her, Toplantıda, Buradayız,
Yorumlar
Haber Yazılımı