MHP'li Öztürk'ten Adana Baro Seçimine Yönelik Açıklama
Haber Detayı
17 Eylül 2022 - Cumartesi 17:55 Bu haber 3854 kez okundu
 
MHP'li Öztürk'ten Adana Baro Seçimine Yönelik Açıklama
MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk, Adana Baro Başkanlığı seçimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Öztürk'ten Adana Baro Seçimine Yönelik Açıklama

Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şube Başkanı Av. Kemal Ekmen ve Adanalı Milliyetçi Ülkücü Avukatların katılımlarıyla, MHP ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezlerinde düzenlenen istişare toplantıları ve Adana Baro Başkanlığı seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk, 9 Ekim tarihinde yapılacak olan Adana Baro Başkanlığı seçimlerinde, istişare toplantıları neticesinde Başkan adayı olarak açıklanan Av. Leyla Üçkardeşler İğci'yi desteklediklerini söyledi.

 

ADANALI MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ AVUKATLARIN BARO BAŞKAN ADAYI LEYLA ÜÇKARDEŞLER OLDU

 

Türk Hukuk Enstitüsü Adana Şube Başkanı Av. Kemal Ekmen, Şube Yöneticileri ve Adanalı Avukatlar, yaklaşan Adana Baro Başkanlığı seçimlerine yönelik istişarelerde bulunmak üzere MHP Genel Merkezi'ni ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezi'ni ziyaret ettiler. MHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk, MHP MDK Genel Sekreteri ve Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Kürşat Türker Ercan, MHP MDK Üyesi ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Yavuz Aksu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında, Adanalı Milliyetçi Ülkücü Avukatların Adana Baro Başkan adayının Av. Leyla Üçkardeşler İğci olduğu açıklandı. MHP Adana eski İl Başkanlarından Abdulkadir Üçkardeşler'in kızı olan Av. Leyla Üçkardeşler İğci'nin, Cumhur İttifakı'na gönül veren tüm Avukatlar tarafından destekleneceği konuşuluyor.

 

MHP'Lİ UĞUR ÖZTÜRK'TEN İSTİŞARE TOPLANTISI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

MHP ve Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezlerinde düzenlenen istişare toplantıları hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk, ''Adana'dan gelen Avukat meslektaşlarımızla; 2023 Seçimlerinde izlenecek hukuk politikaları konusunda MHP Genel Merkezi'nde, Adana Baro Başkanlığı seçimlerine yönelik ise Türk Hukuk Enstitüsü Genel Merkezi'nde istişare toplantıları gerçekleştirdik. Her iki istişare toplantısında, Avukat arkadaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunduk. 9 Ekim'de yapılacak olan Adana Baro Başkanlığı seçimlerinde çoğunluk sağlanamazsa 16 Ekim tarihinde 2. tur seçimleri yapılacak. Türk Hukuk Enstitüsü'nde yapılan istişare toplantısında, Av. Leyla Üçkardeşler İğci Adana Baro Başkan adayı olarak belirlendi.'' dedi.

 

BARO BAŞKANININ SİYASİ TAVIRLARI RAHATSIZLIĞA NEDEN OLDU

 

Mevcut Baro yönetiminin siyasi tavırları karşısında duruş sergilemek için aday çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk, ''Adana'da Baroculuk dışında herşeyi yapıp Baroculuk yapmayan mevcut Baro yönetiminin tavırları, meslektaşlarımız arasında rahatsızlığa neden oldu. Sol siyasetin maşası haline gelen Baro yönetimi, Adana Barosunu sol siyasetin yapıldığı yönlendirildiği bir mecra haline getirdi. Baro Başkanı seçilen kişinin siyaset yapmak yerine, Baroculuk faaliyetlerini yürütmesi, Avukatların sorunlarıyla ilgilenmesi ve meslektaşlarımızın özlük haklarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapması gerekir. Adana'da bu yapılmadı. Esasen Baro Başkanının siyasi bir figür olmadığını düşünen bir anlayışa sahip olmamıza rağmen, mevcut Baro yönetiminin siyasi tavırları, bizlerin Cumhur İttifakı olarak harekete geçmesine neden oldu. Sıkıntıların aşılması için aday çıkarmaya karar verdik. Türk Hukuk Enstitüsü'nün Adana Baro Başkan adayı Av. Leyla Üçkardeşler, Adana'da Ülkücü Camianın, sağ kesimin, Cumhur İttifakı çerçevesinde Ak Parti ve MHP'nin destekleyebileceği bir adaydır. Av. Leyla Üçkardeşler İğci, yakın bir zamanda Baro Yönetim Kurulu listesini açıklayacak.'' dedi.

 

BARO BAŞKANLIĞI İÇİN 3 ADAY YARIŞACAK

 

Adana Barosu Başkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylar hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP MYK Üyesi Av. Uğur Öztürk, ''Adana Barosu Başkanlığı seçimlerinde 3 aday yarışacak. 1-) Geçen dönemde aday çıkaran HDP'liler ile bu dönem birleşen Mevcut Baro Başkanı Semih Gökayaz. 2-) Geçen dönem Türk Hukuk Enstitüsü'nün desteklediği bir aday olan ancak bu dönem ayrı yol izleyen Osman Olcay 3-) Türk Hukuk Enstitüsü'nün adayı Leyla Üçkardeşler İğci. Çağdaş Avukatlar Derneği'ni ziyaret eden Osman Olcay'ın İstanbul Sözleşmesi'ni desteklemesi, Türk Hukuk Enstitüsü ve Cumhur İttifakı'nın tepkisine yol açmıştı. Osman Olcay ile yollarını ayıran Türk Hukuk Enstitüsü, bu dönem ayrı bir aday çıkardı. Cumhur İttifakı, Avukat camiası arasında güçlü bir yere sahiptir. Genç Avukatların desteğini alabilecek duruş sergileyen Av. Leyla Üçkardeşler'in, doğru bir seçim kampanyasıyla Baro seçimlerinde ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Milliyetçi Avukatlar olarak desteklediğimiz  Türk Hukuk Enstitüsü'nün Adana Baro Başkan Adayı Av. Leyla Üçkardeşler İğci'ye, çıktığı bu kutlu yolda kendisine başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 


 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP MYK Üyesi, Uğur Öztürk, Adana Baro Başkanlığı, seçimi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı