MHP'li Öztürk: AVM'ler Açılacaksa Tüm Esnaflara İzin Verilmeli
Haber Detayı
12 Mayıs 2020 - Salı 04:17 Bu haber 2936 kez okundu
 
MHP'li Öztürk: AVM'ler Açılacaksa Tüm Esnaflara İzin Verilmeli
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, AVM'lerin açılmasına izin veriliyorsa tüm esnafların işletmelerinin açılmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk: AVM'ler Açılacaksa Tüm Esnaflara İzin Verilmeli

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, coronavirüs salgınından bu yana işletmeleri kapalı olan tüm esnaf ve sanatkarların zor durumda olduğunu belirterek, AVM'lerin açılmasına izin veriliyorsa tüm esnafların işletmelerinin açılmasına izin verilmesi gerektiğini ve kapalı oldukları dönemdeki zararlarını telafi edici desteklerin sağlanması gerektiğini söyledi.

 

AVM'LER AÇILIYORSA TÜM ESNAFLARIN İŞLETMESİ AÇILMALIDIR

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Coronavirüs salgına karşı alınan tedbirler başladığından bu yana lokanta, restoran, kahvehane, çay ocakları, kafe, pastane gibi esnaflarımızın işletmeleri günlerdir kapalıdır. Yolcu taşıyan esnafımızın yolcu sayısı düştüğünden gideri artmış durumdadır. Bu şartlarda, eğer alışveriş merkezleri açılabiliyorsa, coronavirüsle mücadelede özveri gösteren ve günlerdir ekmek teknelerini kapalı tutan esnaflarımıza da izin verilmeli ve kolaylık sağlanmalıdır. Ekonomimizin lokomotifi durumunda olan Esnaf ve sanatkârımızı ne kadar çok desteklersek, ekonomimizdeki faaliyet artacak ve çarklar daha hızlı dönecektir.'' dedi.

 

ESNAFLARIN KAMUYA OLAN BORÇLARI ERTELENMELİDİR

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Günlerdir kapalı olduğundan çek ve senetlerini ödeyemeyen küçük esnafımızın; ödenemeyen kiraları, banka kredileri, elektrik, su, doğalgaz faturaları mücbir nedenle faizsiz olarak ertelenmelidir. Tüm bankalar esnafımızın siciline bakmadan, düşük faizle yapılandırma yapmalıdır. Esnaf ve sanatkârların vergi ve SGK primleri gibi kamuya olan borçları önümüzdeki yıla ertelenebilmeli veya yapılandırılmalıdır. Halk otobüsü, dolmuşçu, taksici, şehirlerarası otobüsçü, servisçi ve kamyonculara  ÖTV’siz yakıt desteği sağlanmalıdır. Amacımız küçük büyük demeden tüm işletmeleri yaşatmak olmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Öztürk:, AVM'ler, Açılacaksa, Tüm, Esnaflara, İzin, Verilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı