MHP'li Özdemir'den İsrail'in Yargılanmasına Yönelik Açıklama
Haber Detayı
27 Ocak 2024 - Cumartesi 09:28 Bu haber 1323 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den İsrail'in Yargılanmasına Yönelik Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail hakkında aldığı karar konusunda açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den İsrail'in Yargılanmasına Yönelik Açıklama

Türkiye'nin de yargılanması için yoğun çaba gösterdiği, Güney Afrika'nın başvurusu üzerine Gazze'de soykırım yapan İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanması konusunda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı ihtiyati tedbir kararının müspet bir gelişme olduğunu söyledi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN İSRAİL'İN YARGILANMASI KONUSUNDA AÇIKLAMA

 

Gazze'de soykırım yapan İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı karar müspet bir gelişmedir. İnsanlık nazarında nesiller boyu silinemeyecek suçlar işleyen İsrail’in mahkum olması, son derece önemlidir. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 25 bine yakın insan, terör devleti İsrail’in kanlı saldırılarıyla katledilmiştir. Masum ve mazlumların hesabının sorulması konusunda tüm ülkeler hukuki, ahlaki ve vicdani sorumluluğunu yerine getirmeli, İsrail’in zulmüne bir an evvel son verilmelidir. Tüm insani değerlerin muhafazası ve küresel barışın tesisi için İsrail ve başında bulunan yönetim mutlaka cezalandırılmalıdır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Uluslararası Adalet Divanı, yargılama, karar
Yorumlar
Haber Yazılımı