MHP'li Özdemir'den Fransa'ya Libya Tepkisi
Haber Detayı
28 Haziran 2020 - Pazar 22:18 Bu haber 12828 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Fransa'ya Libya Tepkisi
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Fransa'nın Libya politikasında bocaladığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Fransa'ya Libya Tepkisi

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Libya konusunda Türkiye ile karşı karşıya gelen Fransa'nın Türkiye'nin başarılı stratejisi karşısında bocaladığını belirterek, Türkiye’yi Rusya ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle suçlayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un şimdi Rusya ile anlaşmaya çalıştığını söyledi. 

 

FRANSA KENDİ SUÇUNU BAŞKALARINA ATMASIN

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Libya konusunda Türkiye ile karşı karşıya gelen Fransa'nın tavrını eleştirerek, ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’nin Libya’da tehlikeli bir oyun oynadığını iddia etmiş. Fransa’nın iddiası Türkiye’nin NATO çıkarlarını tehlikeye attığı yönünde! Aynı Fransa, Libya’da üs kurmak isteyen Rusya ile Hafter’e destekliyor! Fransa kendi suçunu başkalarına atmasın!'' dedi.

 

FRANSA BOCALAMA VE ÇELİŞKİ YUMAĞINDAN ÇIKAMIYOR

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Fransa'nın Libya'da izlediği çelişkili politikayı eleştirerek, ''Fransa bocalama ve çelişki yumağından çıkamıyor. Türkiye’yi Rusya ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle suçlarken şimdi Macron, Moskova’nın yolunu tutuyor. Savrulma silsilesi bundan sonra da devam edecekken, Elysee Sarayı en büyük korkularıyla yüzleşmek durumunda kalacaktır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Libya meselesi, Fransa ve Türkiye, Libya da durum, bocalama, çelişkili politika, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı