MHP'li Öngel'den Z Kuşağı Algısını Çöpe Atan Tespitler
Haber Detayı
03 Ağustos 2022 - Çarşamba 13:56 Bu haber 2942 kez okundu
 
MHP'li Öngel'den Z Kuşağı Algısını Çöpe Atan Tespitler
MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, muhalif cenahın Z Kuşağına yönelik teorilerini ve algılarını çöpe atan tespitlerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Öngel'den Z Kuşağı Algısını Çöpe Atan Tespitler

Kızıl Elma Haber kanalında Büşra Genç'in sunduğu programa katılan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, Türk gençliğini kategorize ederek algı oluşturmaya çalışan muhalif cenahın Z kuşağı söylemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

MUHALİF CENAHIN Z KUŞAĞINA YÖNELİK ALGI OPERASYONU

 

1997- 2012 yılları arasında doğan demografik grubu Z Kuşağı diye tanımlayan muhalif cenah, kategorize ettikleri kuşaktaki gençler üzerinde algı operasyonu yapmaya devam ediyor. 2018 yılındaki milletvekili seçimlerinde yaşları tutmadığı için oy kullanamayan gençlerin, genel seçmenin tercihiyle uyumlu bir tercihi olmasına rağmen, diğer yaş gruplarındaki seçmenden farklı siyasi refleksler gösterdiğine ve muhalefet partilerine daha çok oy vereceği yönünde algı oluşturulmaya çalışılıyor. 

 

MUHALİFLERİN Z KUŞAĞI TANIMLAMASINA MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN TEPKİ

 

Z Kuşağı tartışmalarına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Tok gezip açlık edebiyatı yapanların gençlerimize oy gözüyle baktıkları malumumuzdur. Ancak biz Türk gençliğine bakınca oy görmüyoruz, gelecek görüyoruz. Sandık görmüyoruz, Türk milletinin güvencesini görüyoruz. Gözlerine kara perde inenler nasıl bakar bilemem, ama biz gençliğe bakınca x, y, z görmüyoruz, alayını evladımız, alayını kardeşimiz, alayını yılmaz ve yıkılmaz Türk gençliğinin saygın ve sahiplenilmesi gereken bir parçası değerlendiriyoruz.'' demişti.

 

MHP'Lİ KARAKAYA VE YILDIZ'DAN MUHALEFETİN Z KUŞAĞI TEORİSİNİ ÇÜRÜTEN AÇIKLAMALAR

 

Z Kuşağının tamamını Cumhur İttifakı'na muhalif olarak gösterme gayretkeşliğine giren muhaliflere tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Haziran ayında yaptığı açıklamada, ''Biz Cumhur İttifakının mensuplarının da evlerinde Z kuşağı olarak tanımladığınız evlatlarımız-torunlarımız var. Tıpkı sizin gibi bizler de beraber yaşıyoruz. Cumhur İttifakındakilerin çocukları başka bir kuşak mı?'' sözleriyle, muhaliflerin Z Kuşağının tamamını Cumhur İttifakı'nın karşısındaymış gibi gösterme algısını yerle bir etmişti.

 

Muhaliflerin Z Kuşağı diye tanımladıkları gençlere yönelik yaptığı algı operasyonuna cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Z Kuşağının tercihlerine yönelik yapılan bir araştırmanın sonucunu açıklayarak, ''Dijital toplum çocukları diye tarif edilen Z kuşağının 35’inden fazlası MHP diyor.'' demişti.

 

Cumhur İttifakı'nı yıpratmak isteyen 6+1 muhalif ittifaktaki siyasi parti temsilcileri ve muhalifleri destekleyen anketçilerin, Z Kuşağı olarak tanımladıkları gençlere algı operasyonu çekmeye devam etmesi üzerine açıklamalarda bulunan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, Türk gençlerinin Z Kuşağı aldatmacasıyla nasıl kandırılmaya çalışıldığını çarpıcı örneklerle ortaya serdi.

 

MHP'Lİ GÖKHAN TÜRKEŞ ÖNGEL'DEN Z KUŞAĞI DEĞERLENDİRMESİ

 

Kızıl Elma Haber kanalında Büşra Genç'in Z Kuşağı konusundaki sorularına cevap veren MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, ''Genel Başkanım ve Liderim Sayın Devlet Bahçeli, gençlerimizin harflerle kategorize edilmesini tam karşısında olmuş ve gençlerimizin Milli olduğunu ifade eder. Aslında Z kuşağı meselesi bir pazarlama ve kandırma metodudur. Dijital cemaatleştirme ve tarikatlaştırma metodudur. Algı oluşturmak için kamuoyu araştırması yapanlar, Z Kuşağının şu rengi ya da şu markayı tercih ettiğini açıklayabiliyor. O yaş grubunda ki birey istese de istemese de o rengi tercih etmek durumunda kalıyor. Z Kuşağının falanca marka kahveyi tercih ettiği söylendiğinde, o yaş grubundaki insanlar o kahve markasını tercih ediyor. Bir gün, Z Kuşağının falanca siyasi partiyi tercih ettiğini söyleyebilirler.'' dedi. 

 

HİÇBİR TÜRK GENCİ BEYNİNİ BAŞKA YERE İPOTEK ETMEZ

 

Türk gençlerinin beynini başka bir yere ipotek etmeyeceğini belirten MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, ''Aslına bakarsanız bu sürüleştirme ve kategorileştirmedir. Her genç bireydir ve her bireyin özgür düşüncesi vardır. Bence Z kuşağı tanımına ilk karşı çıkması gereken de o yaş grubundaki gençlerimizin kendileri olmalıdır. Çünkü onlar bir sürü değildir ve kendilerine özel bir düşünce sistemleri vardır. Bir marka yapacaksınız, sosyal medyada takipçisi çok olan ünlü kişilere o markayı Z Kuşağının tercih ettiğini söyleteceksiniz. 'Sürüleştirmeye' çalıştıkları gençlerin o marka ürünü almasını sağlayacaksınız. O marka kötüyse, ürünü yönlendirmeyle alan genç kandırılmış olmayacak mı? O yüzden gençler bu yönlendirmeyi reddetmesi gerekir. Türk gençlerinin Z Kuşağı, Y Kuşağı gibi kategorileştirmeyi reddetmesi gerekir. Hiçbir Türk gencinin beynini başka bir yere ipotek edeceğini sanmıyorum, düşünmüyorum ve düşünmek dahi istemiyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP MYK Üyesi, Gökhan Türkeş Öngel, muhalif cenah, Kuşak tartışması, yönelik, teoriler, algılarını, çöpe atan, tespitler, MHP, Devlet Bahçeli, Türk Gençleri
Yorumlar
Haber Yazılımı